С много цветна красота ще оцветиме ний света

• 59 255
  • 722
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Едно бързо въпросче. Вчера посях семенца от черна теменужка. Трябва ли да слагам нещо върху сандъчето? От сорта на фолио за свежо съхранение (май Кучо беше споменала) и как да поливам? Скрила съм го да не е много на слънце, че цветята ми изгоряха тия дни от жегата Sad

# 616
  • Варна, а по празниците в Ямбол
и аз с подобно запитване, аз пък събрах семенца от петуния, какво да ги правя, сега ли да ся или кога и как се процедира?

# 617
  • София
За петунии със сигурност е рано. Теменужките се прави сега разсад и октомври се разсаждат - така ми пише на пакетчето. Издържали зимата на вън, та реших да си украся и през зимата тераската.
И да се похваля - тече усилена и усърдна работа и до месец ще имам 100 кв.м тераса, намираща се върху сервиза на мъж ми. Доста идейки си набелязах от терасите на Незито и Хапя...ще крада още обаче  Blush

# 618
Здравейте момичета не съм писала от няколко дни и виждам че съм изпуснала доста,но ще се върна да ви прочета.
Нека ви се похваля вече и аз имам цъфнала тераса  newsm44 моите грамофончета
Както и доста напредвам с гласовете в конкурса вие имате голям принос за това  newsm51

# 619
  • на североизток от Рая
  popii, много нежен цвят има грамофончето ти.  Heart Eyes И моите в градинката зад блока цъфтят - лилави са.
 Днес ходих на село за бързо. И там има цъфнало грамофонче - бяло с розово-лилави черти. Страхотно е. Царина ми го прати, за което отново й благодаря!  Hug

Гладиолите растат на листа, но нито една няма цвят. Които ги засадих тук, в градинката, са в същото положение - листа, без цветонос все още. Но ще чакам, засадих ги късно, затова.

От сушата на село градинката хич не ми хареса. Една такава пуста ми се видя, въпреки поливките, всичко е като смачкано. Sad

Днес орхидеята ми напълно отвори цвят. Приказна . Нежно бяла...

popii, в този конкурс не съм гласувала за теб. И то е не защото не искам, ами нямам фейсбук и не проявявам интерес да си направя. Държах да го кажа, за да не си помислиш, че те пренебрегвам.
 Просто  този фейс ми е една досада, една голяма нива... А бе, не ща да коментирам.
 Имаш моите  Hug Hug Hug!

Доника, как ми се иска и аз да имам толкова огромна тераса, каквато ще имаш ти.  Confused Дано да я напълниш само с красоти, да показваш тук и да релаксираш с удоволствие в нея. А пък от Незито и Хапя наистина можеш да краднеш идейки.  Laughing

Отивам да чета правилника за движение.Ох...

# 620
  • Gone with the wind
Набързо само да отговоря на Доника, ще пиша друг път и снимки имам много да показвам, но времето ми е много кът и ...

Семенцата ги покрий с фолио за свежо съхранение, за да се запази влажността, "полива" се с пулверизатор. Можеш да сложиш малко топсин и превикур /не си спомням дозите, а тефтера ми е в старото нас, та утре ще пиша/ за да не се посече разсада.

Гуш на всички  Hug

пп - Буболече, стискай кълки, рано й е на момата  Wink

# 621
 Здравейте, Цветни момичета. Следя ви редовно и се радвам на цветята ви искрено.  bouquet
Някой може ли да ми каже как се казва това цвете?

# 622
  • на североизток от Рая
 анемония, ние с теб май няма да спим.  Wink

Цветето ти е Импатиенс/градински/, или по народному - циганче. Само дето цветовете ми се виждат странни. Или поне аз не съм виждала такива. Напиши в Гугъл "Импатиенс" и дай на изображения и виж колко много разновидности има това цвете.
 Аз много го обичам.

Е, лека нощ!  Hug

# 623
neli mar4, благодаря за бързия отговор! Grinning
Не знаех за съществуването на градински импатиенс. Листата много ми заприличаха на тези на циганчето, но формата на цвета ме смути. Успешна нова седмица!  bouquet

# 624
Същото това се появи тази година в моята градина и нямам представа откъде. И аз мислех да питам тук, но все забравях да го снимам. И мен ме чудеше факта, че така прилича на циганче, пък изведнъж тези цветчета Rolling Eyes Необяснимо е как се появи при мен newsm78 Иначе са доста височки в лехата и стъблото е отрупано с цветчета.

# 625
  • на североизток от Рая
    Здравейте!

Преди малко пратих мушката на Незито, Ку4о, tzarina и мама на НияHug

Моля ви да пишете като ги получите, че се притеснявам. Дано да пристигнат читави при вас. Пуснах ги в пликове  с балончета, но това не е гаранция, че няма да се счупят. Ако са завяхнали, няма страшно - ще се съвземат. Пратих ги  с коренчета.  Simple Smile

Ку4о, преди малко се загледах в картофа. И.... Cry. Големият е с напълно пожълтели листа. Защо така? Вчера го поливах, беше си зелен. Обаче го полях със студена вода. Дали не е това причината за пожълтяването му? Малкото картофче е добре. Дано да оцелее поне то.  Sad

Ще лудна от жега. Дори листата  на дърветата не помръдват.
 Днес ми свърши дежурството и вече съм в отпуск до септември.  newsm68
 Почвам да чета правилника , пък горкото ми момиче в момента е на кормуване.  Confused

Хубав ден!  Hug

# 626
  • София
Здравейте, момичета. Отдавна не съм писала, само надниквам, за да се наслаждавам на красотите, които показвате. Ето малко снимки и от мен:

Съкзчетата за пръв път тази година имат толкова много цвят благодарение на вашите съвети

Някой знае ли какво е това цвете? 

Вербената, вкусния и ароматен босилек и кротона в офиса

От днес имам и цъфнали слънчогледи на балкона, фуксията също цъфти, макар че беше едно съвсем малко коренче и нямах надежда, че ще стане нещо от него. Имам и две малки кратунки, но ще снимам довечера и ще показвам, но засега стига толкова спам от мен.

# 627
Роси, туй след сакъзите ми прилича на един бурен, но не зная как се казва Laughing Не е цвете със сигурност.
Нелка, благодаря ти много Hug На всяка цена ще ти пиша като ги получа. А с оранжевите космоси какво стана, поникнаха ли ти семенцата от миналата година?

# 628
  • Gone with the wind
Ку4о, преди малко се загледах в картофа. И.... Cry. Големият е с напълно пожълтели листа. Защо така? Вчера го поливах, беше си зелен. Обаче го полях със студена вода. Дали не е това причината за пожълтяването му? Малкото картофче е добре. Дано да оцелее поне то.  Sad

ААААААаааа, ще се бием - нищо му няма. Една година на кораба-майка Laughing  му опада цялата листна маса /то понеже има много  Mr. Green / още по това време, че не го бях поливала 3-4 дни, - на другата година си поникна без проблем и бебета беше народила. Не му се вталявай - здраво животно е. А за поливките със студена вода - избягвай - голям стрес е за растенията. Остави една туба на терасата да се затопля водата и с това поливай, или топла от чешмата. Аз вече изместих поливките сутрин, защото това мъкнене на лейки ми тежи вече, а сутрин направо с маркуча поливам - включително от двора/доста денивелиран/ - цветята на терасата на втория етаж  Joy.   

Мерси за пратката - чакам с нетърпение  Heart Eyes

# 629
Нели,благодаря ти за пратката! Разбира се ,че ще пиша като го получа. Peace Моите цветя ,горките в тая жега съвсем се скапаха ...тези дни не ми беше до тях ,но повода си заслужаваше-сватбата на сина ми . Сега се скъсвам да ги поливам и вече започнаха да живват. Само две петунии дадоха фира ,но здраве да е! Ето и една снимчица на младото семейство -

Общи условия

Активация на акаунт