Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 113

• 102 107
  • 751
  •   1
Отговори
# 135
Момичета благодаря ви много за топлото посрещане Simple Smile сега престой рождения ден на съпруга ми , които тренира винг чун - кунг фу и бих искала да порисувам малко върху тортата, сега чакам от вас съвети, марципан варна ще ми всърши ли работа за рисуване, къде от софия мога да си купя сладкарски бой, извинявайте ако сте го обсъждали* може и на лични  Embarassed

и може ли да ми пуснете линг с тези увити на руло платове  Blush да се поуча малко

искам тук отнова да благодаря на ванчето която направи най-хубавата торта за първия рожден ден на моя сладък син- тортата с Гуми беар беше за нас  Laughing Blush
и я направи специална- искам тук да я похваля за този труд, направи за големите гости нормална торта и много вкусна, и отделно за нас със сина ми, което е с АБКМ етаж като за бебче без мляко, яйца Simple Smile хапнахме си го с апетит   Hug

# 136
Момичета, много ви благодаря за поощрението! И да - първо 3D е, но се забавлявах истински!
Maninka, направих си от муса на Танита, но с повече от всичко освен пудинга. Разделих го на две - в едната половина настъргах шоколад и с нея направих колата, в другата нарязах ягоди - за постамента. Блатовете ми са готови, ванилови.
Ех, Valeria, влюбена съм в твоите детайли! (как си мечтая да имам време някой ден и аз за таквиз работи... но пък тогава няма да имам бебе - знам ли кое искам повече, май е по-добре да се наслаждавам на мига   Crazy) Наистина ще съм ти много благодарна, ако ми пуснеш този линк на Онази с панделката, може би така ще ми просветне...
van444eto, искам да съм Гоги и да ставам на 1! Страхотен е този влак - толкова пъстър!
stasi76, много ми харесва как пада роклята на куклата. А двуетажната е с много хармонично подбрани декорации! Малко черният надпис ми боде очите, но аз не съм критерий  Peace
Леля Ог толкова се възхищавам на дребосъците, на които отделяш толкова любов! Великолепни са!
sVeshti4ka, може би това е най-любимата ми твоя торта! Толкова е пъстра, запомняща се! Благодаря ти, че ме изпрати на едно друго място с това произведение!
tufituri, според мен, можеш да пробваш да го поомесиш като си намажеш ръцете с глицерин. Ако не стане - в кофата. И следващия път да четеш хубаво - първо месиш с половината захар, после ако трябва добавяш още. Специално Руската мастика според мен не може да поеме 450 гр. захар както е по рецептата и да не стане ронлива (може би около 350?). А с нишестето само си влошила положението. Не се отчайвай и си помисли също дали ти е хубава пудрата захар  Wink
Отивам да спя, че вече нося душа на заем, а и утре ме чака доста тежък ден...

# 137
sungirlaug Много Благодаря  Peace

# 138
  • Vaudreuil Canada
Минавам да пусна две много опростени тортички  Crazy напоследък го давам много мързеливо с украсата  Crazy И снимките са много зле ама ще се коригирваме по-натам Simple Smile
Първата торта е да отпразнуваме 8-мата си година в Канада та да ви почерпя и вас виртуално.

# 139
Шемет , Шемет къде е "home" ...пфу , не ми обръщай внимание , че тези дни яко съм се спекла ...народа си изпозамина , ние пак Не  Sad Rolling Eyes
 Кога се сдоби с машинката и не се похвали ...или си се похвалила , ама аз съм пропуснала  Rolling Eyes
Готова дискета ли ползва или програмата за дизайн ?
tufituri руската мастика никога не поема всичката захар , колкото повече захар слагаш толкова по ронливо става , да не говорим за нишесте . Можеш да пробваш да добавиш малко глицерин ( около чаена лъжичка) , малко глюкоза ....и да видиш дали ще се събере , иначе в коша .
 Аз за 3 г така и не се разбрах с това тесто , в началото ми е идеално като консистенция , еластично , и точно като престои 15-20 мин и става на трици , да се покрие с него е невъзможно .
Пробвай рецептата от блога на Димитрана , доста момичета успешно се справят с нея , но запомни , НИКОГА не слагай повече от дадената в рецептата пудра захар , още по-малко нишесте  Wink
Свещи4ке е , ама арт си го дала , харесва ми стила ти и то много ...различен . Пък в онези зайци ми останаха очите , гледах ги , зяпах ги , очаквах да ми проговорят  Mr. Green
Снимките са качени тук : http://seminar2008.multiply.com/photos/album/40/40

# 140
  • Vaudreuil Canada
Шемет , Шемет къде е "home" ...пфу , не ми обръщай внимание , че тези дни яко съм се спекла ...народа си изпозамина , ние пак Не  Sad Rolling Eyes
 Кога се сдоби с машинката и не се похвали ...или си се похвалила , ама аз съм пропуснала  Rolling Eyes
Готова дискета ли ползва или програмата за дизайн ?
Хоума е за едни приятелчета дето се сдобиха със собствен дом  Wink .... домът е там където дупето ти седне ...  Mr. Green Не се спичай и ние сме така - надявам се догодина да ме огрее ходене до БГ. А машинката е прясна прясна даже още се боря като прасе с тиква ама само на фондан съм я тествала и май има значение пък и фондана не ми беше особено добър пробвах някакъв нов....
С касетки съм - леко се поувлякох ама ибей е като наркотик на моменти.

# 141
  • София
Oх, момичета, зарибихте и мен с тоя крикът вашия. Засега ще ходя при нужда при извънземното да го тормозя (хем фрапе ме черпи винаги), но почнах и аз в ибей да се оглеждам.
То еърбръши, то крикъти всякакви.. уууу, значи. Само харчове с вас. Аз и обектив искам и палатка с осветление...

П.П. Олелееее, колко е било готино на семинарааааа... ааааа... Страшна торта направихте!!!
И колко неща сте разнищили. Направо ме е яд. Crossing Arms

Последна редакция: чт, 26 май 2011, 07:59 от sVeshti4ka

# 142
  • Плевен
Страхотни снимки сте направили от семинара момичета.И полезни неща виждам.
Стана ми интересно короната на дърветата от какво е ?

Последна редакция: чт, 26 май 2011, 09:17 от havaiskoto_dupe

# 143
qalmir пиши ми на лични относно бебето, което ти трябва и си ИЗЧИСТИ КУТИЯТА

# 144
  • варненка от София
Оп, ето ме и мен с пресни впечетления от семинара, хубаво беше, много даже, допадна ми.

Тук пак са се вихрили обичайните заподозрени с убавинки, Валерия, Ванчева, Свещичката.

Шеметче, едно честито имаш и от мен, леко и безпроблемно да е, пък за торти време винаги ще има след известно време.

Райка не тъжи, другата година стягай куфарите и идвай. А на мен ако знаеш как ми се ходи към вашия континент, но ще видим дали, кога, защо, как...

Хавайско дупе, короната е от оризон и маршмелоуз бонбонки, после е боядисано с боички. Такива са и стълбите към беседката.

Аз се измъчих с една битюренска торта, ама колкото, толкова. Понапука ми се втория етаж при преместването, поначупи, от хладилника боята кондензира, но пък младежът успешно пропътува маршрута Варна-Цигов Чарк-София и оцеля без да получи нараняване и спокойно си се пльосна върху учебниците да помъдрява  Mr. Green Сутринта успешно я закарахме и до ресторанта, където ще е събитието днес и така. Ей го чудото:

Uploaded with ImageShack.us

И още малко снимки тук

# 145
Страхотни снимки сте направили от семинара момичета.И полезни неща виждам.
Стана ми интересно короната на дърветата от какво е ?

Короната на дървото я направихме от оризон и мармелоу. Влагата в случая подейства положително, защото малко се набръчка Laughing (не знам как по друг начин да го определя) и се получи този ефект

Марулка с теб писахме заедно Laughing Тортата е супер (книги, шапки - много са актуални сега Grinning). Фигурката я видях на живо - супер е
Хавайката е не можеш да се оплачеш от липса на бърз отговор Laughing Laughing

# 146
  • Плевен
Maninka определено,за което ви благодаря сърдечно  Heart Eyes

# 147
  • ВАРНА морето сините вълни
здравейте
Марулка-много добре е станала тортата
ето една и от мен

# 148
Марулка  мен носталгия да ти кажа почти не ме хваща , но сега като тръгне народа да се прибира и си имам период на кофти настроение  Rolling Eyes
 Тортата си е супер , само си мисля че можеше шапката да е с по-малък диаметър ( за симетрия)  Wink
Шемет ти големия Кейк ли взе ? И да , Ибей е зарибявка , ти от нашия или Канадския пазаруваш ?
свещи4ке  Laughing големи сме зарибявки нали , ама тя Аталанта зариби народа и после изчезна  Mr. Green .
 Аз имам 3  ooooh! ... първо купих  Expression за 130$ http://www.cricut.com/shop/#0/1/123/2/Cricut/Cricut Expression Machine , после взех големия Кейк за 160$ , накрая в нашия Таргет бяха намалили малкия Personal за 45$ http://www.cricut.com/shop/#0/1/1/2/Cricut/Cricut Personal Electronic Cutter Machine ... и отмъкнах и него  ooooh! Laughing . Но ще пускам Expression  на Ebay да се отърва от него .
 В Англия уви машинките са на почти тройна цена , на нашия Ибей могат да се намерят изгодно но пък доставката е скъпа . На elisa_m доставката ѝ излезе около 80$ за малкия Кейк ...(то се оказа че малкия и големия тежат почти еднакво , може би заради моторчето в машинката) .
Пък еърбръша само "дзверо" го ползва ...моя си стои в кашона вече 2 години  Laughing

# 149
Здравейте, сериозно ви изпуснах дирята  Sad Много благодаря на всички за отзивите за мойто агне, както и за съветите!

Пепи, тортите ти са много и хубави! Щом ти доставя удоволствие, бременността ти не трябва да те спира, стига да не се натоварваш много (брей, почти като свекърва го докарах, че имам да тренирам;)
sungirlaug, много ти се кефя на уменията и първите опити Simple Smile
Марая, Мечо-пуховската ти торта е много чаровна, много съм фен на надписа
betina33, напускала си много торти, коя от коя по-готини. Тази на 4-те етажа ме разби. За колко човека е?
михаела73, джунглата е супер веселяшка
FRESA, честит празник на патерица! Аз смятам да се почерпя със сладичките тортички, че рибата нещо не ми е по вкуса, но пък за сметка на това изпълненията ти са много апетитни!
nadia* , наистина ти е много сполучлива тортата, само девойчето на мен ми идва в повече
tatyana_77 , какво й е несполучливо на бъчвата. Има вид точно на престояла, отгледала много вина!Панделката на двуетажната много ми харесва
sVeshti4ka , и аз съм фен на зайците, обаче тази абстрактната ти ми харесва от всичките ти изпълнения най-много!
manim, вкуснооооо!
natali_ivanov_a, добър първи опит. Съвет - изчетквай нишестето от тортата, няма да изглежда така на точки.
bodilchence, от сърце се смях на разказа ти, но си успяла да се справиш!
destini, поздравления. Аз още не смея да се пробвам с чанти
Албена, обичам шоколад, ама много!!! Твоите шоколадови торти винаги ме докарват до шоколадово-греховни мисли!
iri.kupenska , мечетата са жестоки. Изглеждат наистина щастливи, че са заедно!
sunny-n, много красиви рози
Atalanta, почивката ти се е отразила страхотно. Цветовата комбинация много ми харесва
lux, страхотен първи опит за рози
Valeria, за теб важи приказката "Разбий невежия с детайли"! Жестока торта, само на мацето са й по-големи устните, като че ли. Ама и аз какво се обаждам, като дори не си мисля да правя опити за хора
van444eto, много свежарска и огромна торта  Shocked
Rumya, идеен кораб. Аз имам за септември месец такъв замисъл, ще събирам идеи и от теб!
stasi76, розовата торта е супер. Панделката с релеф е срахотна, цветята също.
Леля Ог, супер са сладките. Имаш страхотно въображение, търпение и си личи многото любов, която влагаш
shemet_neveroiaten , аз чак сега  Embarassed Embarassed Embarassed - честита бременност! Много чисти и красиви торти!
marulka_s, книжлетата много ми харесват

Сега, може ли някой да пусне линк със снимките от семинара, защото нещо не намерих нищо, а много искам да ви видя Simple Smile

За да няма само писане, пускам и моето творчество:

Макове (http://vaklina.blogspot.com/2011/05/blog-post_19.html)

Абитуриентска 1 (http://vaklina.blogspot.com/2011/05/1.html)

Абитуриентска 2 (http://vaklina.blogspot.com/2011/05/2.html)

Общи условия

Активация на акаунт