Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 113

  • 102 108
  • 751
  •   1
Отговори
# 120
  • Мнения: 1 173
Леля Ог благодаря
А сладките и бонбоните са прекрасни . Бонбоните са потопени в разтопен шоколад , нали ? Как боядиса шоколада , с обикновени бои ...нямаше ли проблеми ?
Благодаря и на всички останали които честитиха РД на моята малка луда глава   bouquet

Вал офффффф ....какво друго да кажа , а  Rolling Eyes

Бети бърза не бърза добре изглежда  Grinning . Как ги правите тези бързи торти не знам , явно аз съм много пипкава , ама не мога да се похваля с "бърза торта"  Thinking
хавайско дупе не ,  тортата  се покрива , ако е с фондан и тогава се замазва с кристалина за да залепне снимката . За сметанова , пак трябва да е измазана, не може направо на блат да я сложиш
стаси тортата с понитата изглежда страхотно .
Ванче шаренко , детско ...твоя торта определено
sungirlaug за първи 3Д опит си се справила идеално . Малко ми идва малка основата , мисля че при по-голяма щеше да изглежда още по-добре . Добра работа !
Аталанта семпло и красиво  Grinning


Дами , Предизвикателството ще бъде Юни , темата е Професии, Хоби Тези от вас които искат да се включат трябва да изпратят снимките си до края на Юни . Ще пусна тема малко по-късно днес

# 121
  • Плевен
  • Мнения: 97
Рая / Адашке/ ...незнам какво ще правя без теб  Hug
Значи спокойно мога да си мазна сметана,върху картинката кристалин и лепя нали ?
Ох дано този път съм разбрала Praynig

# 122
  • Мнения: 156
Момичета, може ли някой да каже нещо за carboximethylcellulose. На семинара разбрах, че patriyani е слагала във Варната. Това като Tylose ли е? Каза, че го купува от аптеката и видях шишенцето. Дано не бъркам в наименованието.

Последна редакция: ср, 25 май 2011, 17:41 от r.i.angelova

# 123
  • Мнения: 55
manim, не е лошо да споделиш какъв е пълнежа на тортите, събуди любопитството ми.
Искам да се извиня на Yoli, защото не споменах нейното име, когато благодарих на Димитрана и Буболинката. Изпаднах в някаква заблуда, че тортата с ягодите е от блога на Димитрана, а всъщност е на Yoli. Ето тази торта правих, защото рожденичката не обича торти с блатове и се получи уникално вкусна!!! http://yoli-www.blogspot.com/2011/03/blog-post_07.html
Блатовете за шоколадовата торта са по рецептата на Димитрана за вита торта, а кремът е шоколадовият аеромус на Буболинката с парченцата шоколад.

# 124
  • Мнения: 1 173
хавайското ето инструкциите http://radikal.ru/F/i007.radikal.ru/0904/c3/da6a0bbc1843.jpg.html

Иначе на замазана със сметана торта , слагаш си картинката направо на сметаната и отгоре се маже с Кристалина .
При покрита с фондан се замазва тънък слой под фондана за да може да залепне , отгоре се маже "пожелание"
Аз съм слагала 2 пъти на фондан , не съм мазала с нищо , залепна си от конденза на ММФ , отгоре не гланцирах , не ми харесва
r.angelova СМС  е съкращението на carboximethylcellulose . По принцип СМС и Taylose се водят 2 различни неща , но каква е разликата не ми е ясно , но служат за едно и също - направа на гъм пейст и добавка към фондана да съхне по бързо ( в хранителната индустрия ги ползват за сгъстител и т.н )
 СМС  има и за "нехранителни" цели , затова като се купува трябва да се прочете дали е food grade .

# 125
  • Мнения: 156
raya_рая , много ти благодаря за информацията. Поръчала съм, ама много са големи разфасовките. Точно така казаха, че пише на етикета. Като получа пратката ще пиша, ако някой иска да си поделиме.

# 126
  • Плевен
  • Мнения: 97
Страхотно.Точно днес ми пристигна и картинката . Hug

# 127
  • Мнения: 96
raya_рая,
а картинката не се ли деформира, ако се сложи върху сметана? И ако се сложи върху сметана каква трябва да е / освен с ниско съдържание на вода, както пише в инструкцията/, ако имаш опит би ли казала каква сметана?
Благодаря предварително!

# 128
  • Мнения: 1 173
poly_poly споменах че съм ползвала само 2 пъти картинка и то върху фондан . За сметана трябва да се включат Албена , Ванчето , Пепи ... аз сметанови торти не правя  Grinning , а за продуктите в Бг нищо не мога да кажа , от 7г съм в Щатите .

# 129
  • Мнения: 96
Рая, благодаря   bouquet

# 130
  • София
  • Мнения: 618
raya_рая,
а картинката не се ли деформира, ако се сложи върху сметана? И ако се сложи върху сметана каква трябва да е / освен с ниско съдържание на вода, както пише в инструкцията/, ако имаш опит би ли казала каква сметана?
Благодаря предварително!

Аз съм поставяла върху сметана, която беше растителна подсладена, върху нея намазваш с кристалина, поставяш картинката и пак кристалина. Не си ли забелязала, че масово в сладкарниците тортите са сметанови с картинка Peace
Ето това  е моята торта правих я за проба преди три години.

http://destini.snimka.bg/hobby/snimki.240686.17135821

# 131
  • Мнения: 1 965
raya_рая,
а картинката не се ли деформира, ако се сложи върху сметана? И ако се сложи върху сметана каква трябва да е / освен с ниско съдържание на вода, както пише в инструкцията/, ако имаш опит би ли казала каква сметана?
Благодаря предварително!
Аз не мога да разбера, защо някой постоянно иска да открива топлата вода. Поне по 2-3 пъти във всяка  тема се коментира тая пуста вафлена плака. Хората са казали че са слага върху кристалина. И отгоре се слага кристалина. И точка по въпроса. Отстрани за да се прикрие се декорира както ти душа иска. В сладкарниците слагат сметанов борд, защото е най-бързо, най-лесно и най-евтино. Ти си прикрий ръба с каквото си решиш.
Дарилка беше мазала върху масло. Получи се. Валерия беше мазала върху масло ако не се лъжа, получи се. Може и да не се маже нищо отгоре. Пак се получава. Колко е трайно, незнам. Но ако няма размекващ елемент отгоре и отдолу, ще си дъвчете хартията.
Бети - тортата е станала много красива.
ЛельоОг-че за пореден път ти се възхищавам на търпението и изпипаните сладки.
lux - Добре дошла при нас. Радвам се да те видя. Надявам се да се задържиш, защото ще ни бъдеш много полезна със съвети за диетичната кухня!

# 132
  • Мнения: 96
Благодаря за уточненията! Внимателно бях изчела темата, преди въобще да започна да задавам въпроси, именно с идеята да не се повтаря едно също. Разбрах, че картинката се поставя върху захарно покритие/ фондан/ моделираща маса или както там се казва и след това се намазва с кристалина. Именно от форума разбрах, че трябва да се постави върху захарно покритие и понеже не съм почитателка на захарните покрития ми стана интересно как се поставя вафлената плака върху сметаната и дали това води до някакви последствия върху нея. Това, че под самата и върху самата картинка се слага кристалина ми стана ясно.
Единствено комбинацията сметана, върху нея кристалина, върху нея вафлена плака и отново кристалина - бях останала с впечатление, че не е възможна.
Все пак си задавах въпросите с оглед на това да разбера каква технология, "хитринката" , за да не се размаже хранителната боя от картинката и тортата да е максимално трайна, а не да я закрепя, колкото да се духнат свещите.
Но както и да е....
Бордовете и страните нямат нищо общо с картинката и това никога не ми е било въпрос.

# 133
  • София
  • Мнения: 1 078
Привет.  Simple Smile
Не можах да разбера къде видяхте семинарската торта? Искам и аз да видя, както и останалите снимки.  Crossing Arms

Връщам се назад да коментирам. Crazy

manim, много симпатични торти. С ягодките е адски апетитна!
natali ivanova, готина Барби. Трябваше само повечко да изчистиш от нишестетето.
Бодилченце, килнат, некилнат, важното, че си се справила със задачата и зарадвала човека.  Simple Smile
Дестини, не се вижда, че си имала проблеми с чантичката. Тортата с русалката е много симпатична.
Румя, страхотен кораб! Добре, че милото ти помага, че моя е вързан в ръцете.  Laughing
Бетина33, много торти, много нещо.  Laughing Колко народ нахрани с тортата с книгата?  Mr. Green Книгата е супер! А кошницата направо невероятна!
ИриКупенска, тези мечета са вълшебни! Чакам с нетърпение и тортата!  Grinning
Албена , страхотни Маккуин и слънчогледите.  Simple Smile
Съни–н, много ми харесват шоколадовите ти рози!
Аталанта, прекрасна е твоята торта! Много стилна и красива!  Simple Smile
Lux, първата ти торта? Бъзикаш ли се?  Laughing Страхотна е!
Sungirlaug, казах ти и във Фликър - Маккуин е невероятен! Много ми харесва!
Ванче, тортата за Гоги е адски шарена и веселяшка! Кефи. Grinning
Стаси, двуетажната е много хубава! А понитата са големи сладури.  Grinning
Леля Ог, прекрасни са сладките и бонбонките. Толкова са шаренки...  Grinning Сподели за бонбонките повече, моля те.
Валерия, теб те оставих за десерт! Обожавам тортите ти! Чашата на мацката е уникална. Ако не споделиш как я направи, цветенцата ще видиш през крив макарон. :Р

Хайде сега и моята торта. Отдавна нищо не съм правила и ме сърбяха ръцете. Обаче никакво време нямах да снимам и въобще на можах да докарам свестни снимки.


Abstract cake by anna savenko (sVeshti4ka), on Flickr


Abstract cake by anna savenko (sVeshti4ka), on Flickr

# 134
  • Мнения: 575
Здравейте,
Първо да кажа,че правите страшни красоти  bouquet
И да попитам нещо,ако въпросът ми не е за тук ме игнорирайте :
"Направих тесто по рецептата за "Руска Мастика", но е много сухо и ронливо,щом започна да го разточвам и се натрушава.Пробвах да добавя още пудра захар, пробвах като добавих малко царевично нишесте, но резултат никакъв  newsm78 дайте идея какво мога да направя,за да го оправя и дали изобщо мога да го оправя ?"
Благодаря

Общи условия

Активация на акаунт