Сладкото бебе се превърна в звяр

• 4 593
  • 54
  •   1
Отговори
  • София
 От скоро малкия се превърна в малко зверче. В къщи е направо ужас. Иска да му се дава всичко, ако не- рев. Иска да подскачам като жаба, ако не -рев. Но не просто рев, а дерене до небесата.Направо се пени. Имам чувството, че в по- вечето време и той не знае защо реве.  Хайде в къщи как да е, но на детската площадка потъвам в земята. Иска играчките на децата. То хубаво, някои си дават, но той взема и край не иска да ги връща. Подаде му някое дете топката си, той я вземе, врътне се и край. Обяснявам му,говоря му, връщам топката на детето, а той рееев. И не само. Такова тръшкане, че 2 пъти ми разби устата. Не мога да го укротя. Вече ме е срам да го водя на площадките. Всеки ден драми. Къде да излизаме на разходка? Питам се къде сбърках??? Как да процедирам? Майка ми вика, че прекалено много съм му обръщала вниманиеи  и съм му огаждала, затова сега ме прави на маймуна. Дали наистина е така. Доста време му отделях. Да не кажа цялото си. Мислех, че така е редно. Отначало предполагах, че е нервен от зъбите, че сега му никнат кътници,но вече се съмнявам. Вкъщи, никога не е чувал, дори повишаване на тон, изобщо мисля, че расте в  много спокойна среда. Как може да стане толкова нервен??? Имам чувството, че се провалям.

# 1
  • Варна
Към 4 и половина им минава  Grinning

# 2
Запази спокойствие  Grinning

Много очаквания имаш за дете на тази възраст, не го изнервяй допълнително, а отвличай вниманието. Най-важното е да приемаш всичко  Peace

# 3
Дете на тази възраст не може да си владее емоциите. Смятам, че поведението му е нормално. Моят син се държеше по подобен начин до около три годинки, оттогава започнах да забелязвам проблясъци на здрав разум, но има какво още да се желае  Wink Това за глезенето и на мен са ми го казвали, но аз знам как си гледам детето и докъде да го оставя да стигне, така че да не прекали, но и да не се научи изкуствено да потиска емоциите си или да ги изразява по неприемлив за нито една възраст начин- с удряне например.

# 4
извинявай, но ми стана много смешно заглавието, представих си как бебето се трансформира като доктор Джекил  Mr. Green

по темата: моят син е същият понякога (най вече като му взема нещо от ръцете), онзи ден в парка голям цирк ми направи - моята тактика е пълен игнор на рева и изобщо да не му показвам че това ме смущава. изчаквам малко да се потръшка и след кулминацията със спокоен тон го подканвам да си избере друга играчка или да пием вода или каквото и да е там. но твърдо отстоявам позицията си и му давам да разбере че и да се тръшка и да не се тръшка това е положението. понякога го приема, друг път се тръшка повече. смятам че в повечето случаи схваща че няма да стане на неговата и просто изведнъж млъква. търпение и не му показвай по никакъв начин че се шашкаш или изнервяш, усещат и след това верно те правят на маймуна. и не, не мисля че проблемът е в многото внимание, считам че е съвсем нормална фаза, просто някои деца преминават по-емоционално през нея. и хич да не ти пука от околните, тези дето много знаят и цъткат възмутено обикновено нямат деца  Wink

# 5
  • София
 Да аз гледам да запазя самообладание. Не му викам, абсурд да го ударя. Говоря със спокоен тон, но нищо. Ни приема ни предава. А да го оставя да се нареве и да го игнорирам, се опитвам непрекъснато. Рядко минава номера. Той просто като почне да реве, не просто реве, той се дере като разярен тигър и колкото по- вече реве толква по-трудно ми е след това да го успокоя. Като изпадне в такава истерия навън давам солети ,отвличам внимание, събираме си партакешите и се местим на друга площадка, и така ни минава разходката  Tired Освен да се въоража с търпение друго не виждам

# 6
  • В две тъмни очички
Трудно е да се овладее детенце на такава крехка възраст, но искам да те посъветвам да поставиш някакви граници! Не е нужно да се правиш на маймуна за да му угодиш! Всички деца се опитват всеячески да разширяват поставените от нас граници и да ни се качат на главите, а не трябва да е така! Нямам предвид някакви казармени мерки, разбира се, но трябва да се знае,че кажеш ли не - значи не! Детето утре може и да ревне,че иска да се съблечеш гола докато играете в градинката, но това не значи ,че трябва да го направиш....
За съжаление, възрастта на детето е крехка , както казах, и ще е трудно, но все пак трябва от някъде да се почне!
А това,че си отделяла цялото си внимание не смятам,че е проблем! Важното е как точно го правиш! Нали за това сме майки, за да дадем всичко от себе си за възпитанието и добото детство и живот на децата си
Успех  Hug

# 7
А това,че си отделяла цялото си внимание не смятам,че е проблем! Важното е как точно го правиш! Нали за това сме майки, за да дадем всичко от себе си за възпитанието и добото детство и живот на децата си
Peace
И моят син има такива изблици по площадките и на мен все ми се струва, че никое друго дете не прави като него. И аз сменям всички цветове на дъгата в тези случаи. Confused

# 8
Никъде не си сбъркала. Никъде не си сгрешила.
Не се проваляш като родител. Споко.
Възрастта е такава.
Най-простото на тази възраст е точно преди да настане кризата с рев и тръшкане, да му отвлечеш вниманието с нещо друго - играчка, която носиш за извънредни случаи в чантата, линейката, която минава и много бърза, но къде ли отива и при кого, багерът отсреща, който копае, какичката отсреща, която ближе сладолед и пр.
В този период имах 1001 разсейки в главата си. Защото моето беше много, ама много трудно за гледане хлапе до 2-рата си година. После се поукроти.
Сега наближава 4-те и отново е ужас Laughing.

# 9
  • София

Децата в тази възраст са любопитни и искат всичко да пипнат и опознаят. Но това не значи, че всичко трябва да им бъде дадено и изпълнено.

И аз съм на мнение, че по някакъв начин трябва да се отклонява вниманието на детето в такъв момент, а не да му се угажда, че малките "зверчета"  усещат, че отспътваме и после със сигурност ще ни се качат на главите.  Наистина, когато казваш не, да бъде не и не само ти, ами всички у дома.

Но не се притеснявай, майче, минава и този период на криза, после идва друг...  Laughing

# 10
Ох,болната ми тема!Моята дъщеря е същата на моменти-особено ако я накарам да яде нещо различно от солети или кисело мляко.За играчките на други деца не се е тръшкала,но се тръшка ако иска да отиде в неизвестна за мен посока,а аз не я оставя(например).Тръшка се ,когато иска дза я взема на ръце,а аз примерно имам друга работа.Тръшка се,ако и взема от ръцете нещо,което смятам че не е за игра,а на нея и се играе с него.
Но така като гледам другите деца с които се събираме са същите та дори и в по тежка степен се тръшкат,така че се успокоявам,че моето не е най-зле.
Аз също се опитвам да я разсейвам или игнорирам,не и се карам.Надявам се да е период и да отмине.

# 11
И моят син ги върти същите номера  Joy Обаче ,понеже аз съм малко невротична ,в началото все се молех да не наследява от мен тази ми нервност . Говорих с педиатърката и тя ми обясни ,че именно в тази възраст децата не контролират емоциите си и сега е най-ревливият им период  ooooh! По принцип Боби ми е ревлив още от първият ден на белия свят и аз все си чакам да отмине , но... Много се нервира когато иска да направи нещо , а не може -пищи ,тръшка се , дере се .. Понякога се учудвам как му остава глас след това  newsm78 В началото много се притеснявах , а сега -обяснявам , отвличам вниманието и...чакам да отмине ..
Успех и на теб в чакането..   bouquet

# 12
Мили мами, ще ви бъда много благодарна да ми дадете съвети от своя опит , дали е нормално бебето ми, което е на 8 месеца, от една седмица не ми разрешава за секунда да не съм пред погледа му.Изпускам ли нещо във възпитанието или просто е период в растежа му.Изпаднала съм в паника и не знам какво да правя, да го оставям да си поплаква(което в нашият случай е истеричен рев) или просто да съм търпелива докато фазата на развитие не премине? Има ли ли сте подобен проблем и какво да правя????

# 13
  • София
 Благодаря ви за отговорите. Много ми помогнахте. Сега съм маааалко по спокойна.

# 14
  • Велико Търново
beboran1, а той дава ли своите играчки навън на децата? Мисля, че е хубаво да дава и своите играчки и като очаква да му ги върнат, с това да се научи и той да връща взетите от другите деца на площадката. Обяснявай му : "Ето, виж детето как върна твоята играчка, дай сега и ние да върнем тази" или "Дай му да поиграе с твоята кола, а пък ти вземи неговата" Напълно те разбирам, и ти желая успех   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт