Хитлер НЕ Е БЪЛГАРИЯ !

• 28 038
  • 986
  •   1
Отговори
# 555
  • Paradise
Стига сте се излагали с тези сравнения България-Швейцария!
най-малкото устройството на двете държави е коренно различно.
Хайде, попрочетете малко повече, и тогава щракайте по клавиатурата.

# 556
  • Valencia-estadio de Mestalla, Barcelona-estadio de Camp Nou
emokey, какво завладяване с кръв през 21 век?!
Аз говорех за Средновековието, когато турската армия достига до портите на Виена. Тогава всички монарси от Европа са се обединили и са ги отблъснали.
Какъв референдум да се проведе в България при условие, че българи и турци си живеят в мир и разбирателство много отдавна? София не е България, време е много от вас да прогледнат!
Как какъв референдум? На първо време да се спрът новините по държавната телевизия. Между другото той се проведе но ония олигофрени в НС не го признаха.

# 557
  • Paris, France
Няма лошо да има мирни протести. Начинът на действие в този случай беше ужасен. Личи си ясно кой кого напада. Ако беше направена подписка от живеещи наблизо, например, срещу шума, щеше да има много по-добър ефект. С тези актове на нападение над мирни хора, палежи на килимите им и късане на фесове Атака станаха антипатични и на хора които ги подкрепяха доскоро. А каква услуга свършиха на Доган, не е истина!

В Швейцария и Швеция положението е различно. Не е по-розово по ред причини. И там има джамии. И там строят джамии. Защо например в България не се проведе референдум? Съвсем сериозно го пиша. Тогава поне конституцията може да се промени.
Невена, явно не прочете предния ми пост. Швейцария забранни минаретата.

Прочетох го. В Швейцария чрез референдум е решено. Питам защо в БГ не може. Отговорите са уклончиви и неразбираеми за овчия ми ум. Не казвам да събарят съществуващи минарета. За строеж на нови, високоговорители. Ей такива неща.

# 558
На референдум като на избори - популизъм, купени гласове, автобуси с "екскурзианти" и в крайна сметка резултатът се определя от циганските гласове.  Mr. Green

# 559
  • Paradise
Ох, Швейцария та Швейцария..., защо няма референдуми в Германия?
М? Почетете, помислете, добре ще е и полезно за общата ви култура.

emokey, какво Средновековие те гони?! Живеем в 21 век и сравненията ти са смехотворни.
И аз искам България на 3 морета, ама няма, ако ме разбираш, за какво ти говоря.

Добре е като се пише, да е отнесено към настоящия момент, а не да се говори за времена, когато не сме били родени и имаме инфо от историята/предци/роднини и т.н.

# 560
автобуси с "екскурзианти" и в крайна сметка резултатът се определя от циганските гласове.  Mr. Green
Точно автобусите с екскурзианти са запазена марка на малцинството което  защитавате.

# 561
Пипинс, това за езика хубаво, ама....в 21 век живеем. И да не е от високоговорител, пак хората ще си говорят на техния език.
Аз говоря на български с българите. Евреите също си говорят на техния език. Днес мъжът ми за първи път отиде в българския магазин - познайте, касовият бон е на български в по голямата си част.

# 562
  • Paris, France
На референдум като на избори - популизъм, купени гласове, автобуси с "екскурзианти" и в крайна сметка резултатът се определя от циганските гласове.  Mr. Green

автобусите с екскурзианти няма да са достатъчно. Не помня Доган да е спечелил избори въпреки подкрепата на живеещи в чужбина негови сънародници с бг-гражданство. Ако наистина българското общество държи на нещо би трябвало резултатите от референдум да го покажат.

# 563
Ако наистина българското общество държи на нещо би трябвало резултатите от референдум да го покажат.
Те го показаха хората. 330 000 гласа против новините на турски в националната телевизия, но туркофилите от НС не ги признаха.

# 564
  • Paradise
Ок, аз проблем нямам, ако се лее арабска реч в джамията, но не желая да я чувам от високоговорител.
Толерантността ми има граници (не само моята).
Къде в Корана пише, че мюезинът тр. да призовава правоверните на петъчна молитва с високоговорител? И как преди 100 години не е имало нужда от това чудо и пак са ходели на джамия, но сега им е хипер необходимо?

Но не подкрепям действията на "Атака".
Ескалирането на етническо напрежение не може да донесе нищо положително за страната ни.

# 565
  • Paris, France
Ако наистина българското общество държи на нещо би трябвало резултатите от референдум да го покажат.
Те го показаха хората. 330 000 гласа против новините на турски в националната телевизия туркофилите от НС не ги признаха.

Триста и тридесет хиляди против в една държава с поне 3 милиопна избиратели!!! А "за" имало ли е? И новини на турски защо да няма? Има поне половин милион турци и това е добър начин да се информират. Тук националната телевизия излъчва, освен на френски, и на арабски 24 часа в денонощието.

Ок, аз проблем нямам, ако се лее арабска реч в джамията, но не желая да я чувам от високоговорител.
Толерантността ми има граници (не само моята).
Къде в Корана пише, че мюезинът тр. да призовава правоверните на петъчна молитва с високоговорител? И как преди 100 години не е имало нужда от това чудо и пак са ходели на джамия, но сега им е хипер необходимо?

Тогава не е имало шум от трамваи, коли, булдозери и самолети наоколо  Mr. Green

# 566

Триста и тридесет хиляди против в една държава с поне 3 милиопна избиратели!!! А "за" имало ли е? И новини на турски защо да няма? Има поне половин милион турци и това е добър начин да се информират. Тук националната телевизия излъчва, освен на френски, и на арабски 24 часа в денонощието.

Тогава не е имало шум от трамваи, коли, булдозери и самолети наоколо  Mr. Green

Тогава не са имали и часовници, за да знаят кога им е време за молитва, а сега имат, и не е нужно да ги призовава някой с мегафон.

А за новините- нека има на други езици, но не и по националната телевизия. Официалният език е български, и по националната телевизия е допустимо да има новини само на български.

# 567
  • Paris, France
Естествено, че са имали часовници. Кръстникът на дядо ми е бил часовникар. Е, не са били като днешните и повечето са били джобни, но са имали. На снимки съм виждала ланеца, който се подава от джобовете на мъжете.

# 568
Още повече дразни факта, когато в същите тези райони в годините, когато Доган беше силен, се назначаваха на работа хора, които говоря турски език.

Не е достатъчно да говориш турски, за да започнеш работа в такъв район. Трябва да си член на партията! Wink Щото може и Гербер да си, какво от това, че говориш турски... Wink

# 569
С риск да ми кажат пак че се повтарям, но и християнските камбани са електронни вече, въпреки двете хилядолетия аналогова история.

Общи условия

Активация на акаунт