Хитлер НЕ Е БЪЛГАРИЯ !

• 27 956
  • 986
  •   1
Отговори
# 570
Естествено, че са имали часовници. Кръстникът на дядо ми е бил часовникар. Е, не са били като днешните и повечето са били джобни, но са имали. На снимки съм виждала ланеца, който се подава от джобовете на мъжете.

Виенето от джамията е с цел да напомни, че е време за молитва. Един съвестен мюсюлманин, който има часовник, няма нужда от такова напомняне. Следователно нужда от шум няма.

# 571
С тези високоговорители, темата може наистина да стане, не 50, ами 100 страници.
   1. Писа се, че високоговорителите са били въведени, щото имало стрелба срещу имам/или там както му викат/, тогава Общината разрешава ползването на високоговорители.
   2. Установи се, че има нова заповед от Общината, която отменя предишната, т.е не се разрешават високоговорители.

Та и в двата случая, не Джамията им е виновна на Атака, а Общината - в първият, че /Общината/ е разрешила високоговорители, във вторият, че Общината не сезира Прокуратурата, че не се изпълнява тяхна заповед.
        И така, Атака най-добре е да си скандират пред Общината, но не им изнася. Дотук с демокрацията в България.

пп Рокси съжалявям, но католическите камбани сигурно са електронни, за православен храм - камбаните не са електронни.

Пипинс разбрах, защо в Швейцария се провеждат референдуми, а в Германия, Не. Затвърди се убеждението ми, че е по-добре да не се провежда Референдум в България.

# 572
  • Paradise
Е, то може да дойде ден, когато националната телевизия на Франция ще излъчва 12 часа на френски и 24 часа на арабски. Кой знае, кой знае...

Новините на турски по БНТ са пълен смях.
Чудно ми е кой ги гледа, след като повечето турци в БГ си гледат турски телевизии без никакъв проблем и то не от днес.
Това ми напомня на приказката "по-големи католици от папата", важното е да се харесаме на всички.

# 573
  • Paris, France
Отилия, по твоята логика и от камбани няма нужда. Истинският християнин, който има часовник, няма нужда от камбанен звън. Да ги забранят и тях, а?

# 574
  • Valencia-estadio de Mestalla, Barcelona-estadio de Camp Nou
Има поне половин милион турци и това е добър начин да се информират.
Могат да се информират по новините за всички българи. Нали живеят тук и в л.к. пише Българин
Къде в Корана пише, че мюезинът тр. да призовава правоверните на петъчна молитва с високоговорител? И как преди 100 години не е имало нужда от това чудо и пак са ходели на джамия, но сега им е хипер необходимо?
Тогава не е имало шум от трамваи, коли, булдозери и самолети наоколо  Mr. Green
Както и уредби. Воят на мюезинът е призив за започване на службата. Колкото са по - силни високоговорителите толкова по-надалече ще се чуе призивът на мюезинът.

# 575
А всъщност каква е логиката на християнските камбани? Не ми е провокативен въпросът, наистина не знам. Все съм си мислела, че е за да отбелязва време/час. За делнични дни говоря.

# 576
За какво да се проведе референдум? Аз съм против референдумите. Повече от ясно е, че важни решения не могат да се вземат по волята на мнозинството, което е некомпетентно, манипулируемо и заблудено.

Това същото изказване го чух преди година-две, изказано от една госпожа, в една телевизия.Даже думите бяха точно същите.Ми тогава да не ходим и да гласуваме.От къде-накъде, некомпетентни и заблудени хора, ще дават глас, кой да ги управлява.Направо да се назначават отгоре.

# 577
Отилия, по твоята логика и от камбани няма нужда. Истинският християнин, който има часовник, няма нужда от камбанен звън. Да ги забранят и тях, а?

Не, защото те са атрибут на традиционната православна църква в тази страна, която е църквата на мнозинството българи, според преброяването през 2001 година на 84% от населението .

# 578
  • Paradise
В зависимост от начина на биене на камбаната означава - начало на литургията, край на литургията, камбаната бие на умряло (т.е. някой е починал), има определен начин на биене на камбаната при сватба, голям църковен празник и т.н.

# 579
А всъщност каква е логиката на християнските камбани? Не ми е провокативен въпросът, наистина не знам. Все съм си мислела, че е за да отбелязва време/час. За делнични дни говоря.

Сутрин /в 8ч/  за сутрешна молитва и вечер /в18 ч/ за Вечерня /вечерна молитва/.

# 580
  • Paris, France
Е, те и тук могат да се информират по новините на френски. Тези новини на турски се съмнявам силно, че някой ги гледа. Както и тези тук на арабски. Има ги, защото някой някога така е решил и си е останало така. Работни места.

И аз така. И много харесвам камбанения звън.

Не, защото те са атрибут на традиционната православна църква в тази страна, която е църквата на мнозинството българи, според преброяването през 2001 година на 84% от населението .

И 84% от населението не може да забрани високоговорителите в районите в които живее newsm78

# 581
Ехооооо,
        има заповед на Общината, с която се забранява ползването на високоговорители.

Какъв Референдум ви тресе, бе хора, за тези високоговорители.

ЗАПОВЕД, има  !!!!!!!

# 582
  • Paradise
Преди година единствената джамия в Карлово изгоря до основи.
Палежът е умишлен, за да се пусне в действие една друга джамия, която е в центъра на града (строена 1492 г.)
Няма бунтове, няма революции.
Простотията ходи по хората без огледа на вяра и религия.

Но джамията в центъра на града няма никакъв шанс да стане действаща такава и мюсюлманите в града са без молитвен дом.

http://www.dnes.bg/crime/2010/04/17/ialy-djamiia-izgoria-do-osno … i-v-karlovo.89524

# 583
И 84% от населението не може да забрани високоговорителите в районите в които живее newsm78

Вероятно си забелязала, че българите в голямата си част са пасивни граждани, които рядко предприемат активни мерки дори срещу нещата в страната, които не им харесват.

# 584
  • Paris, France
Ами общината да си свърши работата щом има забрана! Да ги глобява на всяка молитва заради шума докато спрат!

Отилия, не намирам българите за пасивни, напротив. Митинги, каквито видях там през 90та година не съм видяла никъде. Хората стояха с дни пред Народното събрание.

Общи условия

Активация на акаунт