Хитлер НЕ Е БЪЛГАРИЯ !

• 27 021
  • 986
  •   1
Отговори
# 105
. Има ли някой представа кой работодател взима подобни служители на работа  Thinking

Еее, Отилия, ти пък сега Stop Те да не са с рога и копита, нормални хора са Grinning

# 106
Мургаво и турско синоними на по-нисш  клас хора ли са?

Ако, въпросът е към мене - за мене не са. За мене хората са си хора, нито по-висш клас, нито по-нисш клас.
        Беше отговор, на това, че се обърка - мюсюлмани, мургави, турци, цигани. Не всички мюсюлмани са мургави /още по-малко турците/... А пък циганите, може и да са мургави, но не са мюсюлмани... ей такива ми ти работи.

# 107
. Има ли някой представа кой работодател взима подобни служители на работа  Thinking

Еее, Отилия, ти пък сега Stop Те да не са с рога и копита, нормални хора са Grinning

Имам предвид кой работодател би взел служител, за когото знае, че по 5 пъти на ден зарязва работата, за да се моли. Ясно е, че не са с рога, но тия молитви някак си не ми се съвместяват с едно работно ежедневие.

# 108
Между другото си задавам въпроса религиозните фанатици, които се молят по 5 пъти на ден на някакви чирджета, какво работят и как се издържат. Има ли някой представа кой работодател взима подобни служители на работа  Thinking

Всичките са със собствен бизнес и не ги бъркат такива проблеми като работно време. Молят си се когато ПОИСКАТ.

Отилия, съжалявам, че не правиш разлика между религиозен фанатик и мюсюлманин. С удоволствие бих споделила къде работя, какво работя и за колко работя, но няма нужда да знаеш тези подробности!  ooooh!

# 109
  • София
Всичките плюете по Америка, но тук наистина има толерантност от която не е зле  някои хора да се поучат.

Тази толерантност слага ли Америка на коленца?
Щото нашата толерантност е далеч от тяхната.....Толерантност значи приемане на нещо, което не трябва да ти се качва на главата. Но тук това е позволено....

# 110
Не намесвайте тук нито религията, нито петте молитви на ден, нито начина им на живот. Тук става дума за целенасочена политика от десетилетия. И тъй като всички до момента, включая и г-н ББ играха страстно танго с Доган, декламирайки за етническият мир, след време ще се чудят как аджеба ги изненадаха отзад.
Става дума и за икономика- кръговете от фирми, помислете само кой заработва за Булгартабак?
Последната съм, която е расист, или дели хората по цвят на кожа или вероизповедание. Но когато с тези хора си играят една шепа управленци, меко казано избеснявам.
Нали се сещате, че след години, каквото и да стане тук, децата и поколенията на тази "шепа" ще живее в "бяла" страна.

Отилия, молитвата може да се състои и в това да си просне килимчето в офиса, не е това проблема Peace

# 111
Как са ви се качили на глават, че са седнали да се молят ли? Това как лично ти пречи, че Мохамед се моли в 13 часа не мога точно да разбера?

Би ли изяснила каква е разликата тогава щом смяташ че тези хора са фанатици?

# 112
Между другото си задавам въпроса религиозните фанатици, които се молят по 5 пъти на ден на някакви чирджета, какво работят и как се издържат. Има ли някой представа кой работодател взима подобни служители на работа  Thinking

И аз се чудя на някои дами, списващи по цял ден и цяла нощ във форума, какво работят и как се издържат. Има ли някой представа кой работодател взима подобни служители на работа?  Thinking

# 113
На чужденците може и да им е интересна тази петъчна мюсюлманска молитва по тротоарите , ако живеех наоколо обаче хич не би ми било интересно.
Някой написа ,че във Франция можеш да си ходиш с фередже ,вярно ли е това ,защото ми се струва ,че по ТВ даваха ,че  и със забрадки не може.
Стига с тази Америка ,много е толерантна тъй по принцип ,ама дефакто .....новините са пълни с толерантността и.
Суха Мащерка естествено ,че има разлика .Имам роднини турци /ама не наши/ седем деца са ,с единия брат никой не поддържа връзка защото бил фанатик .

Да си се молят колкото пъти си искат не и по тротоарите огласяйки околностите.
Ако някой ми се натрапва така ежеседмично бих се възмущавала ,независимо дали е нещо религиозно или друго.

# 114
Как са ви се качили на глават, че са седнали да се молят ли? Това как лично ти пречи, че Мохамед се моли в 13 часа не мога точно да разбера?

Ами да, според мен са фанатици. Аз стъпвам в църква веднъж на 2-3-4 години, и определено мога да кажа, че религията не заема никакво място в живота ми. Няма как да не смятам за фанатик някого, който 5 пъти на ден ходи в храм, независимо дали е мюсюлмански или християнски. Ако един християнин ходи по 5 пъти на ден на църква, и него ще нарека фанатик.

# 115
  • София

И аз се чудя на някои дами, списващи по цял ден и цяла нощ във форума, какво работят и как се издържат. Има ли някой представа кой работодател взима подобни служители на работа?  Thinking

Ха ха ха ... това ми хареса  Peace

# 116
Отилия, малко офф, но и нас с повече от 10-те парфюма ни мислят за фанатички..Таа, в този ред на мисли, ако вярата е чиста и ти дава позитивна сила за живот, аз я приветствам, дори и по сто пъти да ходят на черква, или да се молят в джамията.
Не подкрепям агресията и жестокостта, които се крият зад свещенните книги. Това не може да бъде оправдано от ничий Бог.

# 117
  • София

Фанатици не беше мое изказване.
Нито един български поет или писател, или който и да е от някогашните уважаващи себе си и страната си личности на България, не прокламира такава толерантност. Извинете ако греша, но не може петвековния ни поробител, клал и беснял в страната ми, да ми вие от минарето надлъж и шир, да има новини на собствения си език в националната ни телевизия, да ме заплашват тънко политическите им партии и още какво ли не. Тук е България - тя не гони иноверците, не гори ва пеща циганите, но не може да допуска те да стават доминанта. Всяка нация, забравила достоинсво и народност, изоставила закони и чест, е пред загиване.....

# 118
Етническите турци у нас в по-голямата си част са хора без силни религиозни потребности, но въпреки това именно религията и малцинствеността им са тези, които ги подържат сплотени. За разлика от повечето българи. До тук проблем няма. Но с показните акции из Родопите образа на мюсюлманите у нас придоби друга форма.  Или някой се опитваше да вмени несъществуващи връзки на български етнически турци с ислямски фундаменталисти, или такива връзки наистина съществуват. Ако е първото, значи се целеше дестабилизация на етническата стабилност у нас, ако е второ- то такава рано или късно ще настъпи.

Обнадеждаващ факт е, че все още уахабитските секти и фондации срещат отпор сред етническите турци в Кърджалийско, където все още най-силно влияние има Дианет Вакфъ, т.е. самата турска държава.

Днешната...пълна простотия, е дело на жадни за власт хора. Дано да не се повтаря, защото сега атакистите срещнаха мирен отпор, утре пак така, но в вдругиден вече гаранция няма, че някоя радикална ислямистката секта с влияние у нас няма да се възползва от ситуацията.

# 119
A за звъна на камбаните- нито дума..

пп. нека някой да напише пак за гордите ни прадеди, моля моля моля..

Общи условия

Активация на акаунт