Хитлер НЕ Е БЪЛГАРИЯ !

• 28 154
  • 986
  •   1
Отговори
# 180
Знаете ли колко бях изненадана, когато преди месец бях в Кърджали и чух как всеки кръгъл час се отбелязва от часовниковата кула в самия център на града с патриотична българска песен - Вятър ечи, Боят настана, Пустите клисурци - станаха московци и т.н. Оглася се половината град. И това в град с преобладаващ турски елемент във всички сфери на управлението. Thinking

# 181
Добре де, какво толкова пречат хората, които кротко се молят на тротоара? Ами просто петък им е ден за обредна молитва, храмът не е баш много голям - къде да се помолят, на покрива ли? А що се отнася до високоговорителя - ами до дома на родителите ми има православен храм - камбаната бие на всеки няколко часа и оглася околността. И няма нищо лошо в това, въпреки, че никой не е длъжен да е православен християнин, за да "търпи" подобно аудио "издевателство". Аз лично съм израстнала в край със смесено население (православна съм), половинката също (той е мюсюлманин) и двамата много се радваме, че тук от време на време чуваме и камбаните и мюезина. Въпреки, че лично аз от детството си спомням как от минарето пееше имама, наистина пееше, без техника и високоговорител и да това е несравнимо много по-приятно за ухото, отколкото тонколоната, спирала съм да се заслушам...За съжаление, обаче, в милата ни родина, (скромно лично мнение) и попове и имами баш ги е еня за вярващите, що да качват стълби и да бият камбана, или да пеят молитвата, като могат да включат тонколоната и да врътнат волумето на мах...Има изключения, разбира се, но... малко. И би било добре законодотелно да се направи нещо по въпроса...

А за Волен - ужас, не знам как такъв човек може да има последователи, това е просто ужасно.

# 182
Е не се стърпях просто, много крайни коментари прочетох...днес станах неволен свидетел и мога да ви уверя ,че беше страшно. Активистите определено бяха провокирани. Доколкото разбрах идеята им бе да заглушат воя от джамията с българския химн и кой има право да ги съди?!? Но не, един от мюсюлманите явно се почувства дискриминиран и започна да рита озвучаващите колони, така започна мелето. Няма да коментирам избирателните арести на българската полиция и приложения двоен стандарт. Думи нямам и за силата на медиите, ако не бях видяла с очите си действителността, сега може би и аз щях да съм крайно настроена срещу Волен.
Между другото работя в района на джамията и ви уверявам, че всичките тези килимчета, високоговорители и виене, като на прегладнял чакал са меко казано дразнещи...

Именно защото и аз предполагах, че действителността е такава не побързах да се включа в хора на възмутените и огорчени оплаквачки  Peace
Съвсем ясно се видя по Канал 3 кой започна с насилието .Ако някъде го има гледайте .Бяха готвещите се за молитва .
Свободата на вероизповеданията е гарантирана от българската конституция и не бива да се позволяват такива провокации срещу хора, които упражняват правото си да изповядват религията си.  
Доколкото схващам, никой не иска да им отнеме правата да си изповядват религията, искането е на другите да не им се отнема правото да не желаят да съпреживяват това изповядване ежедневно.
Ежедневно дъни чалга из целият град и това ме притеснява много повече, особено, ако се налага да пътувам извън зоната на комфорт. И все пак, ми се струва безумно да искам да забранят на всички, на които душата им трепти под звука на гюбеци да ги слушат, че и да правят и хора като мен неволни слушатели.
И не знам откъде чувате тази джамия, защото за толкова години аз съм я чувала веднъж. А не живея в Долно Камарци.
Хайде стига глупости дънела чалга .От къде ви дъни по мегафон не знам .Ако не си пусна чалга канал и не отида на кръчма ,чалга не чувам.

# 183
кому е нужно това подчертаване на различията в религията. Вместо да заработите заедно - в една страна живеете - би трябвало да имате еднакви интереси
 Close Close Close Close Close

# 184
Кърджали не е ли в България newsm78

# 185
  • София

Ами това е друго, пишеш жалба в общината или на арменския поп, че ти нарушават спокойствието в часовете за почивка. За мен това е цивилизован начин да се реши проблема, само че на другарите от Атака целите не са да осигурят спокойствието на гражданите, а да създават напрежение и да печелят точки.

НЕ ми нарушават спокойствието в часовете за почивка, нарушават ми правото да не желая да слушам религиозни проповеди. Това е агресия и нарушаване на човешките ми права.

# 186
Доколкото разбрах идеята им бе да заглушат воя от джамията с българския химн и кой има право да ги съди?!?

Аз. Аз съм българка и не искам да ходят да пречат на хората да се молят. Просто се търсели конфликт и смятам, че вината е АБСОЛЮТНО И САМО НА АТАКА.

Много е гнусно да видиш как майките на бъдещето на България се връзват на фльонга да оправдаят тълпа неонацисти. Браво!

# 187

Защо направиха митинг точно там и точно
в часа, в който започва молитвата ???
Мюсюлманите ли отидоха при Волен или обратното.
Защо не отиде Волен да протестира пред Общината,
а пред джамията ?

Просто и ясно.
Сега  ще напиша,че много ме е срам,че  съм българка (  и няма да се изненадам на :"Ми като те е срам, емигрирай де" Laughing) и  много малко знаят значението на "толерантност". Това е най-предъвкваната дума тук, но тя  няма нищо общо с  лудостта, агресията, неадекватността  и подпалването на чергата(БУКВАЛНО)  от безумния г-н Сидеров и компания.

# 188
Знаете ли колко бях изненадана, когато преди месец бях в Кърджали и чух как всеки кръгъл час се отбелязва от часовниковата кула в самия център на града с патриотична българска песен - Вятър ечи, Боят настана, Пустите клисурци - станаха московци и т.н. Оглася се половината град. И това в град с преобладаващ турски елемент във всички сфери на управлението. Thinking

Часовникът е така, откакто се помня.  Simple Smile
Джамията е също в центъра на града и много отдавна си има звукова система. Пак не помня, да е имало проблеми.
Дори имам бегъл спомен, че през 90-те турци дариха нови камбани за църквата в центъра.

# 189
Активистите определено бяха провокирани. Доколкото разбрах идеята им бе да заглушат воя от джамията с българския химн и кой има право да ги съди?!?
Че ей това си е чиста провокация!
Мой приятел от Египет, когато идва да гостува на жена си, българка, в София, редовно посещава с малкия си син тази джамия. Защо докато човекът се моли, някой си ще му дъни на главата с високоговорител българския химн? Че той какво отношение има въобще към всичко това, че трябва да гледа тези циркове? Всички гости на столицата, които са мюсюлмани посещават тази джамия, защото друга няма! Голямо гостоприемство сме им предложили, няма що!

Часовникът е така, откакто се помня.  Simple Smile
Джамията е също в центъра на града и много отдавна си има звукова система. Пак не помня, да е имало проблеми.
Дори имам бегъл спомен, че през 90-те турци дариха нови камбани за църквата в центъра.
Не че не са можели да прекратят тази практика.... имат целият властови ресурс, ама на!

# 190
кому е нужно това подчертаване на различията в религията. Вместо да заработите заедно - в една страна живеете - би трябвало да имате еднакви интереси

Па ти откъде се обаждаш, че ни говориш на "вие"?   Mr. Green

# 191
Доколкото разбрах идеята им бе да заглушат воя от джамията с българския химн и кой има право да ги съди?!?

Аз. Аз съм българка и не искам да ходят да пречат на хората да се молят. Просто се търсели конфликт и смятам, че вината е АБСОЛЮТНО И САМО НА АТАКА.

Много е гнусно да видиш как майките на бъдещето на България се връзват на фльонга да оправдаят тълпа неонацисти. Браво!

Ти си българка, но и Сидеров е българин. Явно неговото виждане за нещата е друго от твоето, и е предприел стъпки да си изрази мнението и позицията, а и последователи достатъчно е намерил. Не виждам какво толкова се впрягате, в крайна сметка нищо чак толкова ужасно не е станало.  Peace

# 192

Па ти откъде се обаждаш, че ни говориш на "вие"?   Mr. Green
sorry Embarassed
понеже не живея в България, не исках да прозвучи грубо

# 193

хайде стига с тези клишета.
Протеста е против високоговорителите .Нормално е да отидат там ,когато са в действие.
Не са влезли в джамията да ги провокират .Протестирали са съвсем законно на обществено място ,където имат право да са.
Активистите определено бяха провокирани. Доколкото разбрах идеята им бе да заглушат воя от джамията с българския химн и кой има право да ги съди?!?
Че ей това си е чиста провокация!
Мой приятел от Египет, когато идва да гостува на жена си, българка, в София, редовно посещава с малкия си син тази джамия. Защо докато човекът се моли, някой си ще му дъни на главата с високоговорител българския химн? Че той какво отношение има въобще към всичко това, че трябва да гледа тези циркове? Всички гости на столицата, които са мюсюлмани посещават тази джамия, защото друга няма! Голямо гостоприемство сме им предложили, няма що!
Леле човека дошъл в България и българския химн му нарушава спокойствието?Не сме им построили достатъчно джамии ,ама че сме нетолерантни.
Май не се "чувате " какво пишете.

# 194

НЕ ми нарушават спокойствието в часовете за почивка, нарушават ми правото да не желая да слушам религиозни проповеди. Това е агресия и нарушаване на човешките ми права.

Аре стига бе, излагате се страшно. По Великден слушаме папата 5 часа по телевизията, след това още три часа служба от Копривщица, след това още една служба за канонизирането на еди кой си, а тя тука ми се затръшкала за човешките й права, заради едното повикване за молитва от единствената джамия в София, което се чува само в един квартал.

Не искала да слуша "проповеди." Каква проповед? Ти дори не разбираш какво се пее.  Joy

Общи условия

Активация на акаунт