Кренвирш Стара Планина не се разваля!

• 3 394
  • 15
  •   1
Отговори
  • Дъ Биг Вилидж
След предишният ми експеримент с млякото днес реализирах неволно и експеримент с кренвирш Стара Планина на Тандем.

На 1-ви Май купих от голяма търговска верига заводски пакетирани кренвирши Стара Планина на Тандем опаковка 400 грама с срок на годност до 11.05.2011г.

В същия ден ги отворих изядох два от тях, установих че са много далеч вкусово от социалистическите кренвирши и зарязах отворения пакет в жабката на вратата на колата.

Колата се кара всеки ден и по цял ден стои на слънце а през последните три седмици имаше както топли така и студени дни.

Днес 22.05.2011 като я закарах на автомивка видях забравения отворен пакет с 3 кренвирша и веднага реших да проверя състоянието им.

Като изключим леко мумифицирания край на единия кренвирш който е бил близо до отвора всичко останало беше годно за ядене - трима души го дегустирахме / разбира се изплюхме продукта след дегустацията /. В миризмата им също нямаше нищо неприятно.

Какво би се случило с социалистическите кренвирши оставени за 3 седмици в кола - дали не биха се развалили? Дали не би трябвало да миришат отвратително? Дали не би трябвало да лепнат?

Честит ни стандарт Стара Планина.

Последна редакция: нд, 22 май 2011, 15:55 от iavorski

# 1
  • София
Незнам защо ти се е получило така,аз пък бях зарязала 1 такъв брой в хладилника и не ставаше за нищо,миришеше доста лошо,определено си беше развален!

# 2
 От жегата в жабката може би са се консервирали, сварили, знам ли  Thinking
 Вероятно са се консервирали, така си го обяснявам.

# 3
  • София
Да, минали са топлинна преработка, с което са удължили срока си на годност. Освен това, не зная дали стандартът "Стара планина" изключва употребата на съвременни консерванти, които всъщност са в основата на неразвалящите се продукти, а не основният им състав.

# 4
  • Дъ Биг Вилидж
Хайде малко по-сериозно моля ви!

Значи запечатан и в хладилник срока му на годност е до 11.05.2011 а разпечатан на температура варираща между 5 и 45 градуса се консервира и трае до 22.05.2011.

Ми то май аз съм открил така мечтания от всички специалисти начин за съхранение на храни - без химия, без гама-лъчи, без вакуум, без специални опаковки - просто го зарежете в колата и няма проблем.

Мисля да сложа в същата жабка парче сурово месо и да видя дали след три седмици ще е ОК.

# 5
  • София
Естествено, че ще е ок. Навремето прабългарите са слагали месо под седлата на конете си, така са го "обработвали" и са си ядяли. Mr. Green
Пробвай ти в колата и после разкажи.

# 6
А си мислех, че аз съм немърлива към колата си, защото разрешавам на децата вътре.
Сори, че не съм сериозно по темата... Blush

И кренвиршът, никога не е бил пример за качествен продукт, бил той и през соцвремето. каквито и етикети да му слагат, все е боклук.

Последна редакция: нд, 22 май 2011, 16:37 от Кейси

# 7
еми отговора е прост за мен,в кремвиршите няма месо и затова са издържали

# 8
  • Ямбол
Не е прост, защото по този стандарт трябва да има месо.

Аз не вярвам. Продаваме кренвирши. След 3-тия ден нямат търговски вид, след петия започват да лепнат и се появява миризма. В хладилна витрина ги държим. За кола не мога да си го представя.

... Навремето прабългарите са слагали месо под седлата на конете си, така са го "обработвали" и са си ядяли. Mr. Green
....
Може би солта от потта на коня го е консервирала.

# 9
  • София
Естествено, че ще е ок. Навремето прабългарите са слагали месо под седлата на конете си, така са го "обработвали" и са си ядяли. Mr. Green
Пробвай ти в колата и после разкажи.
Joy hahaha Joy
iavorski Има една тема Не „хипотенуза”, братчед... Хипотеза! . Тези странни събития могат да намерят отговор там. Или поне да се опитат да помогнат хората. Ако не стане ми пиши на лични, за да започнем римейк на Досиетата Х по български. Сериозно.   

# 10
  • В.Търново
Да,натъпкани са с химия,нищо че се води Стара планина!!

# 11
Аз бях забравила кофичка кисело мляко в колата за една седмица. Нито се беше подула капачката, нито нищо.  Thinking

# 12
Аз бях забравила кофичка кисело мляко в колата за една седмица. Нито се беше подула капачката, нито нищо.  Thinking

такъв е стандартът , какво чудно има ?

# 13
Може да е от въздуха. Като минеш няколко пъти  маршрута Лъвов мост и Сливница, и ти ще се мумифицираш. 

# 14
  • София
Аз веднъж вместо в хладилника съм сложила едно доматено пюре в шкаф в кухнята. След 10 дена го намерих и му нямаше абсолютно нищо. Нито мухъл, нито вкиснато, нищичко. Сякаш сега го отварях.

Общи условия

Активация на акаунт