Дългокърмещи майки - да пообщуваме - част 30!

• 28 356
  • 755
  •   1
Отговори
# 675
Моренка, а аз се чудя защо е такава красавицата на аватара ти.  Grinning Hug

# 676
elica2009, ама пука ли ти още от укоряващи погледи?
Щот' на нас вече не  Laughing.

# 677
elica2009, ама пука ли ти още от укоряващи погледи?
Щот' на нас вече не  Laughing.

Пука ми, защото и мъжлето ми почна да вика -айде стига вече сте се кърмили. А колкото и странно да звучи, който и да чуе, че още кърмя, всеки ме гледа като извънземно. Не мога да ги разбера какво им влиза в работата...

# 678
Разбирам, някои от майките ме гледат като прокажена ... всъщност съм прокажена още от момента, в който разбраха, че вече е на 6 месеца и аз ОЩЕ кърмя, имам даже и кърма  ... о, чудо!!!  Joy

Елица, съвета ми е да слушаш собствения си глас и нуждите на детето. Другите да си гледат работата. Аз, за жалост, няма да мога да кърмя след втората годинка, но ако се появи възможност, ще се възползвам... разбира се, ако големия човек пожелае! Simple Smile

# 679
Разбирам, някои от майките ме гледат като прокажена ... всъщност съм прокажена още от момента, в който разбраха, че вече е на 6 месеца и аз ОЩЕ кърмя, имам даже и кърма  ... о, чудо!!!  Joy

Елица, съвета ми е да слушаш собствения си глас и нуждите на детето. Другите да си гледат работата. Аз, за жалост, няма да мога да кърмя след втората годинка, но ако се появи възможност, ще се възползвам... разбира се, ако големия човек пожелае! Simple Smile
Същата работа, по простата причина, че само една моя приятелка кърми две години. За тях съм психично болна...
Днес като казах на малката, че ги няма цоките( не че имаше някакъв ефект), ми отвърна, че ще иде при кучето Ава, което било имало  3 цокита:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

# 680
Пука ми, защото и мъжлето ми почна да вика -айде стига вече сте се кърмили. А колкото и странно да звучи, който и да чуе, че още кърмя, всеки ме гледа като извънземно. Не мога да ги разбера какво им влиза в работата...
O, да, и на нашия тати понякога му идват такива еретични мисли и думи, но нито Калоян е готов за отказване, нито аз. Затова ще си сучем засега, пък ще видим докъде ще стигнем Wink. А приятелите си ни знаят и са свикнали с нашата "особеност" Laughing.

# 681
  • Sofia
Ааа Рони, как можа да се зачудиш... всичко е от кърмата.  Joy

Ето да видите, колко ни дреме на нас- кой какво мисли за цокането. Simple Smile

# 682
Morena,много сте сладки!
Относно мнението на околните-не ме е интересувало особено,не съм крила,че кърмя-говоря за след 3 години Mr. Green-те просто оставаха безмълвни LaughingЕдна майка веднъж се опита да ми каже,че "май е време да спирам,защото не е хубаво"-когато я попитах защо-нищо не можа да каже,явно очакваше да си замълча засрамена.Някъде между 2 и 3 години мъж ми нещо му беше станало и бърбореше за отбиване,отначало се правех,че не чувам,после ми кипна един ден и му обясних,че кърменето засяга само мен и малкия-не кърми той,нали,че не правя нищо лошо,и че ще чакам естественото отбиване!
В интерес на истината и той се убеди колко по-за предпочитане е естественото отбиване-малкия е с доста буен характер!Да разкажа една интересна случка- това лято като беше на работа по морето седнали с негови колеги и колежки да вечерят.На съседната маса имало жена с момиченце -на около 4 години-чужденци.По едно време детето се настанило в майката и почнали да се кърмят.При което колежките веднага засъскали възмутено,а мъж ми-забележете ги срязал,като обяснил как кърменето е естествен процес и няма нищо ненормално и възмутително !Пропуснал да каже обаче,че и той има в къщи голям кърмак-представям си реакцията!
Аз май е време да напусна темичката-не се кърмим от около месец,само понякога е идвал да провери "дали е дошло млякото"и като ме види гола много се радва на "дотитата"!Считам го за естествено отбиване-просто в един момент той престана да търси ,от там и кърмата ми съвсем спря и така след 3г и8 м-долу-горе-и това се случи.Пожелавам на всички кърмачки да се вслушват повече в себе си и в децата,отколкото в околните,за да са в пълна хармония!

# 683
Искам да попитам мамите от темичката нещо, което ще ми е много полезно...Знам, че все още нямам право да пиша тук, защото нямаме годинка, но вървим натам, аз лично имам голямо желание да се кърмим повечко, малчо също...така че надявам се да ми помогнете...

Знам, че кърменето не е само храна, но ме интересува точно този му аспект...и искам да ви попитам, имате ли отделно хранене за деня, което да е само кърма? Или след кърменето дохранвате с твърда храна? И изобщо по колко хранения с твърда храна имат дечицата ви за деня?[/i]
[/i][/i]
Ще ми е полезно също ориентировъчно, ако засичате, по колко грама твърда храна изяждат малчуганите на хранене?

Предполагам, че при всеки е различно, но ще ми е много полезно , за да си сверя часовника...Ние сме на три твърди хранения за деня, закуската я въведох отскоро...и се притеснявам, дали не са много външните хранения...иначе предлагам гърда преди, след хранене, при всеки удобен случай общо взето, отделно нощем спи буквално с цица в уста...

Имам и съмнения понякога, че вечер не му стига кърмата, но не ми се иска да въвеждам още твърда храна, нали се води, че ако не достига кърмата, по-добре да се дава мляко /АМ/, отколкото твърда храна, до навършване на годинка...та оттам идва объркването ми..
Иначе темичката е страхотна...Морена...супер ви се кефя, много готина снимка Peace

# 684
liu jo , честито отбиване, дай боже всички да имат такова кърмене и такова отбиване!!!
Тета, виждам, че още си в чуденка за кърменето и храненето, надявам се някой от консултантите да се включи по твоя въпрос!  Hug
Морена, много сте сладки, а принцеската е чудесна!!!

# 685
  • Sofia
Тета, по онова време.. около годинката на моята щерка и доста по късно основното си беше кърмата, защото така диктуваше нещата детето. Твърдата храня я предлагах я някакви близки часове до времето за закуска/обяд/слеодбедна закуска/ вечеря, като гледах да има 4 часа межу твърдите и да ги предлагам 30-40мин. преди/след кърмене. Грамажи не знаех, беше всеки път различно - практикувах предимно педагогическото захранване.
В случая както казваш, че понякога не ти достига кърма вечер, бих те посъветвала да не правиш друго, а просто да кърмиш на поискване. В тази част на деня е по малко кърмата, но ако започнеш добавка има вероятност, да свикне на по лесния биберон детето.

liu jo, много хубава историйка. И поздравления за естественото ви отбиване! Simple Smile
Благодаря за вниманието ви мамчета, снимката е за кураж!  Hug

# 686
Морена, страхотни сте. Направо ме окуражи да се поспра с отбиването. Представи си снимката като плакат и закачена пред НДК - мале колко опулени, оцъклени и изпоприпадали ще има! Аз живея в чужбина и редовно виждам майки да кърмят по паркове, търговски центрове и т.н Аз също съм кърмила навън без никакво притеснение. Докато на приятелките ми от БГ не им споменавам, че още се кърмим.
liu jo, вие май сте рекордьори. Още една причина да не настоявам с отбиването.
teta75, отностно хранене  и кърмене. Големия ми син беше 90% на кърма до годинка. От годинка и 2 месеца прояде всичко, като първо давам трърда храна и после го оставям да суче колкото иска. Сам се отби на 1 год и 5 месеца. Малкия се захрани без проблем, като сученето беше пак колкото си иска след твърдата храна. Мисля, че до към годинка сутрин и вечер бяхме предимно на кърма.  Строги правила не съм следвала. важното е да се вслушваш в желанието на детето.

Поздрави

# 687
А моето дете обича да си цока, но ако не му дам твърда храна започва да пищи, не спи през нощта, дори не иска да суче. Като дам манджата после и цицито си иска ...  baby_neutral Давам вечеря от както беше на 10м. Яде, момчето, пупупу, не е отказал нито храна, нито млекцето на мама. Понякога само намаля млекцето - но забелязах, че е в дните преди да ми дойде цикъла, но после пак си увеличава цокането и всичко е ок! Няма значение как го кърмя - преди или след хранене, твърдата храна си я уважава. Сега е на 1г., тежи 10,5кг. и е висок 80см. В смисъл, не е дебел, не е и слаб. Просто се опитвам да следвам детето. Различни са.  Peace

# 688
Майчета, много ви благодаря....ако знаете как ми помагате, само на вас се доверявам по въпросите за кърменето и захранването... Hug

Lady N - още се чудя как точно да постъпя, пробвах различни варианти, но промяна през нощта няма-все така си се буди и трудно заспива. /само веднъж спа добре, но явно е било изключение някакво Mr. Green/.

Например ако детето поема през деня три пъти по 200г примерно твърда храна, останалото кърма на поискване - това ок ли е? newsm78

Защото на мен ми се струва, че така твърдата храна идва много - общо 600гр., а за кърмата, ако вземем, че тя трябва да е 70-80 % от дневния прием -  #Crazy - много кърма идва да изсуче, която съм сигурна че нямам толкова... Ей такива въпроси  ми се въртят...

Но най - полезно ще ми е споделен личен опит Peace

# 689
Момичета,благодаря за хубавите думи! Hug-ще продължавам да надничам в темичката-да споделям опит!

Общи условия

Активация на акаунт