Лято се задава, декемврийското коремче се уголемява!

• 28 416
  • 736
  •   1
Отговори
# 450
Аз днес се чувствам изненадващо добре. Въобще не ми се спи, сутринта си станах, дойдох на работа съвсем спокойно, абе свежарка съм си с 2 думи. Дано да е така отсега нататък.

Ехх, нямам търпение да започнем да купуваме бебешките неща вече  Crazy  Оглеждат ми се по-подробно легълца, столчета и колички  Heart Eyes
Преди 2 дни си купих 2 много сладки бодита и сега ми стават общо 5 с едни 3, които си ги бях поръчала от щатите преди почти 2 години  Embarassed  луда работа

# 451
Момичета здравейте и честит празник на всички дечица!

Да ви попитам, за болки и аз имам много рядко и за кратко ниско долу при сгънките вече на краката-къде точно се усеща болката при контракции?
Че си нямам и ни най-малка представа- матка ли е , контракция ли е?

Благодаря ви предварително,
  bouquet

# 452
Ден  аз също вчера имах болка ниско долу отдясно, почти до сгънката, но една идея по-нагоре. И аз малко се притесних от какво може да е. Днес засега не ме е боляло там. Ако някоя мама има обяснение и аз ще се радвам да го чуя

# 453
И мен ме боли от време на време , точно там където описвате и като се изпишкам ми минава  Joy Joy Joy

# 454
Моето обяснение е ,че матката се разтяга и понякога се усеща известен дискомфорт .. Болката е тъпа и изчезва от само себе си ...

Количките Cosatto  са с добро качество - имам приятелка с такава - беше много доволна .  единична беше - не за близнаци , но беше доволна . Мисля ,.че марката е английска без да съм сигурна ...  Има ги в магазини 9 месеца .  Официалният им сайт е http://www.cosatto.com/

Последна редакция: ср, 01 юни 2011, 11:27 от Radostche

# 455
  • Варна
Ден  аз също вчера имах болка ниско долу отдясно, почти до сгънката, но една идея по-нагоре. И аз малко се притесних от какво може да е. Днес засега не ме е боляло там. Ако някоя мама има обяснение и аз ще се радвам да го чуя

И мен ме боли така, разтягат се връзки затова. Една дружка се беше панирала, че и се е възпалил апендисита и ходих с нея при доки, та той обясни така - матката расте, разтягат се връзки и така наболява  Wink .

Радостче, калкулатора е супер! Може ли да присъства на първата страница при оформянето на темите, за да ни е под ръка?

Последна редакция: ср, 01 юни 2011, 11:32 от *Mishela*

# 456
Хей, момичета, идвам само да честитя празника на всички щурчовци - малки и големи!!! Нека винаги пазим детското в себе си!

П.С. Продължавайте все така да ме радвате! Чета ви редовно, със стиснати палчета за всяка една от вас!  fingerscrossed

# 457
Simple Smile Ами трябва да го сложи , който прави темата ... Гледам ,че има отделен потребител , регистриран за това ... Ще напомним като дойде време за нова тема , защото тази не може да се редактира повече до колкото знам ... Иначе да -  калкулатора смята много добре и се оправя ,ако е имало промяна в заплатата  както и с болнични и всичко Simple Smile

# 458
Направо можем да посъберем повечко ресурси за първата страничка вече, т.к. има доста полезна информация, която можем да сложим там и да се улесним всички.
Аз мога да се заема да посъбера инфо за първата страничка  Peace

# 459
Добавих ви калкулатора в първия пост и редактирах Майчинството счетоводно, че беше още на тема 39, а те вече пишат из тема 40. Simple Smile

# 460
Здравейте и от мен. Днес ходих в Токуда на преглед. Видях си бебето, не беше много активно обърна се веднъж като лекарката го побутна малко. Според нея всичко е ок. Направих си пакета от изследвания, кръв и урина днес и преди малко си ги видях в Интернет. Кръстанова ми каза, че изследванията се правят на гладно и не трябва да се пият каквито и да е течности дори и вода.
Да ви се оплача изследванията ми са в норма, но левкоцитите са завишени. Смятам да си направя една стерилна урина, защото прочетох, че може да е замърсена пробата от влагалищен секрет и нивата тогава достигат до 25 единици, а моите са точно толкова. Дано всичко да е в норма тогава.  Praynig

За мамите, които прокървяват да ви кажа моите перипетии. Досега не ми се беше случило, но ето днес при взимането на влагалищен секрет за микробиология прокървих малко. Лекарката обстойно ме прегледа и се оказа, че имам полип на шийката. Това е, както ми обясни тя епителна тъкан, която се образува от хиперфункция на определени хормони, което всъщност е нормално за бременността. Нищо не се правело, но можело от време на време да прокървявам.

Така, че ето ви едно обяснение за причините да се кърви по малко. Каза ми, че полипа ще падне при самото раждане.

Ето това е от мен.

На мен ми откриха полип при първия преглед в 6-та седмица, така че сме с еднаква съдба. Казаха ми, че може да изчезне от самосебе си или при раждане. Ако остане и след това - оперативно се премахва. Но и на мен ми казаха, че може да е причина за прокървяване, което досега съм нямала /Слава богу/.

# 461
Аз си поръчах панталон от тук www.ivet.bg   Сравнително си заслужава. От същия сайт си поръчах и бельо, за което още нямам мнение, защото ще се забави.

# 462
Аз вчера си взех резултатите от кръвта и урината(сутрин на гладно се прави аз кадето ходих е до 10 часа)Кръвната ми група е АБ+(някой да е наясно това добре ли е newsm78 newsm78) За иследванията за спин,сифилис и хепатит Б ме птатиха в ХЕИ-то-пък там направо отка4их  Close Close Close вси4ките такива борсуци-дано пове4е да не трябва да ходя там.Давам им направлението кадето д-ра е написал какво да се иследва и едната ме пита"хепатит Б 6те правим ли -струва 16 лв."-направо ме уби,щом е написано мн.ясно че ще го правим-да не определям аз какво трябва да се прави. #2gunfire #2gunfire #2gunfire

# 463
Мацко, защо в ХЕИ?! Не си ли с направление? Аз тези изследвания си ги пуснах в българо-германския. Резултатите ми излязоха след 1 седмица и не съм дала 1 стотинка за тях. Нещо не доумявам...
По отношение на кръвната група, доколкото знам е добре, щом си +. Но не съм сигурна дали има значение таткото дали не е -. Някоя друга мама да каже. Аз съм -, половинката ми е + и при мен има проблем - ще ми се правят допълнителни изследвания за антитела (трябва да ги пусна тия дни) и доколкото знам още нещо имаше май при раждането, ама не съм запозната особено (нали е далече...). Simple Smile

# 464
m_hristova, Хепатит Б е по каса , както и Сифилис .  Нямат право да ти искат пари за тези 2 изследвания . Лекарят ти би трябвало да го знае и да ти издаде направлението , така че здравната каса да го плати  ...  СПИН е само по желание и би трябвало , ако нещо се плаща от горе описаните да е само то ... По принцип имаш право да избереш мястото , на което да си направиш изседванията . Могат да ти ги направят във всяка лаборатория , която има договор с касата . Щом са борсуци в ХЕИ , повече не ходи при тях - избери си лаборатория и посещавай нея  Hug . Резултатите ти ще излязат бързо и повечето лаборатории имат система за онлайн справки и можеш да си гледаш резултатите там ... Моята лаборатория например освен ,че ми дава възможност да ги видя в интернет , ще ги изпрати  на хартия с куриер за тяхна сметка на моя лекар , за да ги добави той в досието ми ... Моето задъжение беше само да дам материал ...  

За кръвната група , ако майката е + , кръвната група на таткото няма значение  Hug
Ако майката е - , а таткото + е нужна ваксина
Ако и двамата са - , няма проблем
Ако и двамата са + пак няма проблем

Общи условия

Активация на акаунт