Лято се задава, декемврийското коремче се уголемява!

• 28 381
  • 736
  •   1
Отговори
# 465
  • Beyond the Frontiers
Положителеният резус фактор е доминантен, щом майката е такъв, таткото е без значение  Peace

# 466
m_hristova, Хепатит Б е по каса , както и Сифилис ...

Не съм много сигурна, но мисля че Сифилиса не е по касата. Или поне аз си го плащах, а всички останали изследвания не.

# 467
 *Teddy*-С направление бях 1-во ходих в Иван Рилски(за урината и кръвната група-там дадох 2лв.)от там ми  взеха кръв,която дадох в ХЕИ-то и тая патка каза че от 3-те неща само хепатита се плащал 16лв.-даже ми дадоха и фактура с касовата бележка.

# 468
За Сифилис и Хепатит аз не съм плащала нито лев . Освен тях ми пуснаха урина и ПКК. За всичко това дадох 2 лв за венепункцията
Ето на какво имаме право по каса http://www.biberonbg.com/info/izsledvaniq.htm . СПИН-а в първи триместър е само със съгласието на бременната

# 469
За Сифилис и Хепатит аз не съм плащала нито лев . Освен тях ми пуснаха урина и ПКК. За всичко това дадох 2 лв за венепункцията
явно са ме прекарали newsm78 newsm78 преди другите иследвания май първо тука трябва да пиша

# 470
Виж линка в предния ми пост , за да знаеш какви са ти правата  Hug

# 471
Вероятно. Аз ходих в Транспортна болница да ми вземат кръв - по принцип нали трябва да е на гладно и жадно (заради кръвната захар), та бях там към 7:40. Нямаше никой, а за късмет попаднах на една позната и дори и 2-та лева за взимането на кръв не ми поиска. Тя ми източи кръв за кръвната картина (която оставих да ми правят те), в друга епруветка ми каза къде да занеса за кръвна група и в още една - за СПИН, Васерман и Хепатит Б. Да, малко се поразходих, но навсякъде минах по касата и нищо не платих. Освен това за кръвната група директно бях отишла в лабораторията, където пращат материали за изследване от Иван Рилски, например (това го разбрах после, когато половинката ми отиде да си прави кръвната група - резултатите бяха от същите лекарки, с еднаквите с моят лист с резултати + малкото картонче, което ламинират с данните за човека и кръвната му група и ти го дават). В Транспортна ми изследваха и урината. Наистина недоумявам защо са ти взели парички...

# 472
добър ден момичета  Simple Smile
ох сега днеска цял ден имам идно като течение , зацапване ли е не знам и аз кво е , едно такова бежово...... не прилича и на кърваво.......
та се чудя кво да правя в неделя имах нещо като зацапване ама по-тъмно на цвят  и отидох в спешното , но се оказа че няма абсолютно никакъв проблем,  та се чудя кво да правя сега ли да тичам пак до лекаря...или утре мисля да ходя на БХС направо там да ме видят.......... 12 седмица съм вече , а сега ми почнаха проблемите  Sad

# 473
tanichka, подобре се обади на твоя гинеколог и той най-добре да ти каже какво да правиш

bouquet

# 474
Здравейте,мами,

Не съм писала отдаван, но от 20-ти насам си почивах активно и се занимавах със зъболекар, оказа се че зъбите ми са ужасно зле, за 4 дни ми извадиха 3 нерва, и имам още за правене...

Да се похваля с по-основното, бях на преглед на 28.05, бебо е добре, не спира да шава като обезумял, едва успя лекарата да го снима, за да мога да го покажа на таткото. Толкова се старах прегледа да е в събота, за да си бъдем двамата, той се оказа работен ден Sad

Имаме си правилно разделен мозък, виждаше се идеално, ръчички и краченца......и три атрибута, признак на мъжествеността му...исках много момиче, но явно се е сбъднало желанието на таткото   Rolling Eyes

Това е от мен засега момичета, не вземам участие по никой въпрос, защото нямам време да прегледам скромните 50 странички, които съм изпуснала. Много  Hug на всички  Hug

# 475
Абе, мацки има ли някоя която все още не се е записала на женска консултация??? Или само аз съм такъв идиот  Embarassed и не бързам, нито са ми пускали изследвания нито аз искам да се филмирам излишно......може би ми е време ама доктора ми е малко далечко и ми е неудобно да стигна до него, но днес имам напредък....взех си от личната направление за да ми се следи бременността от гинеколога, но май ще мога да ида след 2 седмици чак. Познати на които споделих....ме накараха да се чувствам доста немарлива към себе си Sad  след като не съм решила къде ще раждам и не съм обмислила разни подробности (за които според мен е рано)

оххх извинявам се за поста, но трябваше да споделя, нещо много ми се скапа настроението....

# 476
Здравейте   Hug
Да се включа и аз при вас,чета ви от няколко дни.
В 12 г.седмица съм и нямам никакви оплаквания за сега,но заради 1 спонтанен аборт(преди много време ) пия лекарства.
Утре  ще ходя във Варна за ФМ  и БХС и трябва да намеря клиника- проф.Темелков,ако може някой да ме ориентира на къде е това.
благодаря   bouquet
Да се пазите много и само усмивки  Wink

# 477
zuzi_79 , много се радвам че писа. Ти как си? Надявам се да си добре.   bouquet

Вчера докато четях за 12тата седмица видях че пак пишеше да не се спи по гръб, но как да стане като цял живот съм спала само по корем и по гръб. Поръчала съм си възглавница за бременни и очаквам всеки момент да ми я докарат, да видим дали най-накрая ще зaпочна да спя като хората. Последно време сънувам само едни кошмари или депресиращи сънища.  Sad
Има ли мами с подобен проблем?

Последна редакция: ср, 01 юни 2011, 15:14 от Lara8

# 478
Софи Фоте, не се притеснявай чак толкова, мен собствената ми майка ме караше да чакам до 12 седмица докато отида за установяване, хем е млад човек, няма нищо толкова страшно, аз ходя  главно, за да виждам бебо, изследвания правя каквито каже лекарката, но защото тя преценява, не се вамниачавам за резултати, а относно къде да родя.....толкова ми е далечно, че не съм го мислила изобщо!

# 479
zuzi_79 , много се радвам че писа. Ти как си? Надявам се да си добре.   bouquet

Добре съм, мила, благодаря, че попита! Вече съм на работа, заредена с позитивизъм и в очакване на добри резултати от изследванията, които предстоят. А после, после ни чака едно сладко бебче, сигурна съм! Не съм ви забравила!  thumbsup

Общи условия

Активация на акаунт