7-ми клас - УСПЕХЪТ НАБЛИЖАВА

• 29 222
  • 734
  •   1
Отговори
# 285
Добро утро и от мен.

Успех на дечицата ни, концентрация и спокойствие!

Току що по Хоризонт съобщиха, че вариант 3 е изтеглен, но ми се струва, че те последни са научили. Как е възможно още в 7:00 да се знае избраният вариант, при положение, че изпитът започва в 9:00. Това са цели два часа...

Това ми звучи тревожно... Според мен това означава, че е възможно да има ученици с готови отговори...

Успех и от мен на всички деца. Да покажат най-доброто от себе си.

Иначе нека не се тревожим и доизнервяме със съмнения за нередности - в сайта на РИО София град има график за получаване на "секретните материали" за изпита по общини. Раздавали са ги между 6:00 и 6:30 тази сутрин. След това в графика за изпита е казано, че в интервала 8:45-9:00 "директорът на училището, в присъствие на един квестор от всяка зала и на представители на родителите и на медиите, изважда големите прозрачни секретни пликове, разрязва ги и изважда листовете за отговор за модула НВО с прикрепени идентификационни бланки и свитъците за допълнителния модул. Секретните пликове с вариантите на текстовете за преразказ не се разпечатват!!! "

"9:00 Директорът организира и контролира разкодирането на файла с изтегления изпитен вариант за модула НВО"

# 286
Четох, че май миналата година е имало "изтичане" на информация точно при прехвърлянето на набрания на Брайл текст, към училищата за незрящи деца. Мен обаче това не ме притеснява. Смятам, че такава информация винаги си "изтича", но колко деца могат реално да се възползват. Не ми се вярва повече от десетина. А това е едно нищо. А все пак трябва от по-рано да се започне разпечатката, за да не карат децата да стоят и да нервничат по стаите два часа преди старта на изпита.

# 287
Отдавна не съм писала, но ви следя Grinning
Влизам да пожелая успех на децата ни! Ще се справят и ние ще отдъхнем... след всичките матури естествено Laughing

# 288
Добро утро и от мен.

Успех на дечицата ни, концентрация и спокойствие!

Току що по Хоризонт съобщиха, че вариант 3 е изтеглен, но ми се струва, че те последни са научили. Как е възможно още в 7:00 да се знае избраният вариант, при положение, че изпитът започва в 9:00. Това са цели два часа...

Това ми звучи тревожно... Според мен това означава, че е възможно да има ученици с готови отговори...

А откъде ще ги вземат?
Предполагам не са много хората, които знаят какво стои зад 3-та тема.
Тепърва някой да я намери, реши, че да продиктува отговорите на някои ученици newsm78

# 289
Голяма група се е събрала тази сутрин Laughing Добро утро на всички и най-вече добро да е за седмокласниците, които вече пишат. Успех на всички деца! Peace А ние ще чакаме темата след половин час. newsm78 newsm78 Не се тревожете, че може да изтече информация за изпита, времето е много малко, за да стане това, не се натоварвайте излишно. Hug

# 290
  • Пловдив
Цитат
Тепърва някой да я намери, реши, че да продиктува отговорите на някои ученици
Доколкото ми е известно, телефоните се оставят на учителската банка, учениците нямат достъп до тях.
Мисля си, че опасността при кандидат-студентите е реална, теса по-"на ти" със средствата за тайна комуникация, виж малките....не ми се вижда възможно....

# 291
И според мен евентуално подсказване на отговорите може само да навреди. Струва ми се абсурдно. Представяте ли си в 7.30, да кажем, някой започва да диктува на детето - въпрос 1-б, въпрос 2-а, 19 - еди-какво си изречение /напр. превръщане от пряка в непряка реч/ и т.н. И детето трябва да запомни 25 отговора в точната последователност. Объркването и рисковете от грешки са огромни!

# 292
Влизам днес в темата и що да видя-15 страници за гълтане на закуска. Вие явно сън не сте спали. Аз се заразих от спокойствието на детето. Действа ми добре. От сърце му благодаря! Днес ,в 8 и 15 часа под строй, като пъстра върволица се изнизаха в училището под зоркия поглед на директорката и още двама души. Беше ме помолил изрично да не се вясвам в училищния двор, но аз останах в колата и ги наблюдавах отстрани. Децата бяха весели и засмени. Нямаше притеснение по лицата им. Мили мами, кураж! Успех на дечицата ви. На прага са на нещо голямо и отговорно. Днес е още един прекрасен ден в който те порастват, без още да си дават сметка за това, а какво по- хубаво може да се желае?! Бъдете здрави и късмет. Peace Peace Peace

# 293
  • Пловдив
Благодаря ти TEEN4E , честно - и на мен ми подейства успокоително твоя пост.С нетърпение чакам информация за втория модул.

# 294
Момичета, нещата са по-различни от това, което си мислите. Аз бях за 10-ина минути в у-щето на сина си като представител на родителите и ще ви кажа какво видях- директорката изтегли задачите първи и втори модул към 8.45 /казали са им да са на десктопа в случай, че има проблеми с интернета, паролата може в такива случаи да се продиктува по телефон или да се прати като смс/ , но те не могат да се отворят преди 9.00, когато пращат паролата за първи модул, в 10.00 ще пратят паролата за втори модул. С една дума, няма как самите задачи да се видят преди 9.00, съответно за втори модул- преди 10.00, само се знае, че ще са вариант 3, толкова.
Спокойно, не бива да сме мнителни, всичко е строго регламентирано, буквално по минути.

И още нещо- реално децата започват да пишат към 9.30 по първи модул, съответно засичат времето им от този час.

# 295
Изтеглиха ли го тоя текст за преразказ?

# 296
значи темата ще я кажат след 10,30 ч ли?

# 297
  • Sofia
Изтеглиха ли го тоя текст за преразказ?
И аз не мога да открия никъде в нета обявиха ли го кой е?

# 298
По новините на Хоризонт в 10 имаше само парламентарни глупости, чуждестранен печат и валутна информация...

# 299
Любопитно ми е какво ли се е паднало newsm78
 Вече не съобщиха ли???

Общи условия

Активация на акаунт