7-ми клас - УСПЕХЪТ НАБЛИЖАВА

• 28 201
  • 734
  •   1
Отговори
# 585
  • my own world....
Докато сме на темата учителки по БЕЛ....моята болка....та нашата "любима" учителка, която ги накара да направят 1 (един) преразказ на 4 май, отгоре на всичко не им го оцени, защото това било само да тренирали #Crazy, беше ги карала да направят и преразказ на 'Неразделни'(оценки не чакайте...), цяла година ги кара да пишат съчинения-разсъждения....и сега обявила, че на класното на 8 юни щяло да има въпроси от сорта: как се пише МОЛБА и как се пише CV ooooh! Aко мислите, че това е всичко, дълбоко се лъжете...днес преди изпита в двора се мотаеха 20-ина деца, тя излезе и ги събра около себе си, след което с ушите си чух: 'Да не вземете да пишете чернова, никакви чернови, няма да имате време!!!', още цитати - ....миналата година им дадоха 40 минути за преразказа, а тази и по-малко може да имате.....; .....да не вземете да се разпростирате в преразказване, трябва простичко и кратко...... Outta Joint За мое велико успокоение коментарите на децата бяха от сорта  - олеле, че глупости чухме току-що......

Мдам, въпреки напътствията всички познати деца бяха писали и чернови и белови.....а после защо трябвало да се ходи на частни уроци...ами ето защо!

# 586
  • София
tonita, MAMS, мерси и на вас за отговорите.

Моят юнак обаче упорито си отстоява мнението за 5 и 6 въпрос, като логиката му е:
При един подлог за 6 и два еднородни подлога за 5, пренесен/и в подчинителното изречение, то е подчинено подложно. Подлог в главното изречение няма. Щяха да бъдат подчинени допълнителни при условие, че бяха:
6-АЗ търсих с поглед къде изчезна Петър.
5-ТОЙ много ясно осъзнаваше, че го очакват и трудни изпитания, и лесни победи.

Нямам намерение да споря с никого, просто искам да обсъдим. Синът ми наистина учи доста и ми се иска да вярвам, че не спори за нещо просто от незнание.
Извинете ме за правописните грешки, но съм инж.

Последна редакция: сб, 28 май 2011, 09:12 от Stela_B

# 587
Stela_B, не са ми силата тези изречения, също и на сина ми /сгрешил е точно 5, 6 и 21 въпрос/. Аз ги откривам някакси по нюх и не мога да дам убедителни доводи, защо е така или не.

Знае ли някой колко точки ще ни отнемат на тези три сгрешени въпроса?

Последна редакция: пт, 27 май 2011, 18:02 от МAMS

# 588
Stela_B, не са ми силата тези изречения, също и на сина ми /сгрешил е точно 5, 6 и 21 въпрос/. Аз ги откривам някакси по нюх и не мога да дам убедителни доводи, защо е така или не.

Знае ли някой колко точки ще ни отнемат на тези три сгрешени въпроса?
Според теста с отговори и дадените там точки за всеки въпрос - общо 7 точки.

# 589
Подлогът тук се подразбира.

# 590
МамаМилк, и моята изкоментира, че Човекът все пак е излъгал  Laughing Та оттам отидохме в обсъждане на моралната му дилема, и как като си нарушил принципите, заради доброто на другите излиза още по-готин Laughing  Laughing

# 591
  • Plovdiv
Рекапитулацията  Laughing - четири сгрешени въпроса. Единият е 4 въпрос Wink. Отговорил е  Г. Не е чел внимателно, сам си призна. Интересна ми е обаче грешката му на 11 въпрос. Отговорил е Б, защото прочел превързан, като привързан.  Даже спореше с мен, докато не му го показах .ooooh! А "обикнат" не стои много добре в изречението, да си призная. Laughing
25 е под въпрос. Твърди, че е употребил подобни ключови думи, но това ще го разберем на 10-ти. Grinning
Оказа се, че на въпросите с включена граматика се е справил, което, мили момичета ме зарадва.
Обаче, грешките са си грешки.  Mr. Green

# 592
Мерси, dolores, кой да ти погледне...доста са си 7 точки, но колкото, толкова.

Аз се чувствам размазана, сякаш цял ден съм кОпала. Време е за нещо разпускащо - 50 грамово..

# 593
И според мен в 11-ти въпрос неправилно употребените думи са " обикнат" и "превързан".

# 594
Мерси, dolores, кой да ти погледне...доста са си 7 точки, но колкото, толкова.

Аз се чувствам размазана, сякаш цял ден съм кОпала. Време е за нещо разпускащо - 50 грамово..
Наздраве  Wine Glass. Аз вече свърших тая работа Peace.
Сега остава в понеделник да се справим и с математиката, а после ще тръпнем за оценките на 10 юни. Hug

# 595
  • София
Лелееее, не мога да ви изчета. Ние след изпита ръгнахме по магазините, да купуваме тоалет за 7-класничката. В неделя е балът на каката  Laughing
Сега си написа по спомен отг и ги свери. Не можа да си спомни само 8, 9, 13 въпроси, какво е писала.
Всичко друго е вярно. Ако тези ги броим за сгрешени- 59т.

# 596
  • с/у ОколоМръсТното
, и как като си нарушил принципите, заради доброто на другите излиза още по-готин Laughing  :lol

да, бре ... доброто на другите, грънци. Заради свирнята на празния му корем, ще да е било, според мен.  Rolling Eyes

# 597
Отчет и от нас - девойката е много доволна от себе си, "тестът беше лесен, преразказът - страшно приятен". Счита, че се е справила, а тя обикновено има вярна представа за това. Да видим - за нас математиката е ключова...

# 598
  • Пловдив
И според мен в 11-ти въпрос неправилно употребените думи са " обикнат" и "превързан".

Обикнат звучи добре, употребена е думата, за да няма повторение с любими. Превързан си е правописна грешка - може би по-скоро неправилно е поставено условието.

# 599
Моят син се притеснява при пренасянето на отговорите в бланката да не е написал някой отговор, който е грешен. Така е видял, че е направил в последния момент на 6 задача и не го е оправил. ooooh! Дано няма и други такива, че тогава ще излязат повече грешки. Praynig

Общи условия

Активация на акаунт