7-ми клас - УСПЕХЪТ НАБЛИЖАВА

• 28 156
  • 734
  •   1
Отговори
# 645
Понеже днес тази тема е много активна искам да задам въпрос - има ли деца, които ще кандидатстват в ТУЕС и ще се явяват на изпит на 12.06??  newsm78

Може би моят син, но към 12-ти ще са излезли резултатите от настоящите изпити и ще реши в последния момент. 

# 646
Хайде дами

По едно малко и отпуснете ден, два, защото има още малко до финала  Peace Mr. Green

И понеже е очевидно, че утре ще пускаме нова тема - да ви питам искате ли да има нещо на първа страница, което сега не е включено?

# 647
  • София
Освен че са един милион учебниците, всеки от учителите решава кое да предаде и кое да прескочи, за да има време за упражнения?
Но явно без школи или частни учители не става да се кандидатства след 7 клас.  #2gunfireТака беше навремето, така е и сега. Нищо ново под слънцето!  hahaha

# 648
  • София
Понеже днес тази тема е много активна искам да задам въпрос - има ли деца, които ще кандидатстват в ТУЕС и ще се явяват на изпит на 12.06??  newsm78

Може би моят син, но към 12-ти ще са излезли резултатите от настоящите изпити и ще реши в последния момент. 

Може ли ако решите да ходите на изпита, после да споделите на лични? 

# 649

А защо на лични?
Училището е от интересните и нестандартни училища - пишете тук!  Peace
За там исках да ви попитам оценката по физика, която влиза в бала от къде се взима - държи се изпит в самия ТУЕС или от дипломата?

# 650
Дори съм убедена, че и не малко възрастни не се замислят много, много когато изписват тази дума.

Е деее, ти се подиграваш.

В класа на моята не са се разглеждали произведенията "Заточенци" и "Българският език" и съответно не е имало начин да разпознае цитатите.
Не е възможно, те влизат в програмата Shocked

# 651
  • София
Е-е-е-е успях най-накрая и аз да се включа в темата!Не успях да прочета всичко от...до,но и Вие доста сте изписали.
Моето дете счита,че изпитът не е бил труден,но истината ще лъсне на 10.06.Спокоен е,а според мен това е най-важно в момента.Да има поне малко спокойствие преди изпита по математика,който не знам защо,но си мисля,че ще бъде по-труден от днешния по БЕЛ.

Лени благодаря за питиетата!А кога ще бъде реалното им изпиване? Hug
Като гледам май в най-скоро време ще отваряш нова тема.

# 652
Освен че са един милион учебниците, всеки от учителите решава кое да предаде и кое да прескочи, за да има време за упражнения?
Но явно без школи или частни учители не става да се кандидатства след 7 клас.  #2gunfireТака беше навремето, така е и сега. Нищо ново под слънцето!  hahaha

Ами те нещата са многолики - преподавателят на дъщеря ми по БЕЛ я учи как разсъждава върху произведенията и как да изразява правилно размислите си, докато в школата я учеха как да се представи добре на днешния изпит.

Проблемът е, че двете неща са направени несъвместими - изпитът в частта си "преразказ" по-скоро проверява дали детето има краткосрочна памет, а не дали може да разсъждава в писмен вид върху дадена тема.

# 653
  • my own world....
Лени, наздраве!

Ali&Meli, еееее чудехме се къде си вече Simple Smile И аз подозирам труден тест по МАТ  Sad ....Каквото за всички, това и за нас....

Освен кратковременната памет проверяват и речниковия запас, правопис и главата ми е вече празна, сигурна съм, че и други неща проверяват  Joy Joy не ми се смейте....много
и все пак си мисля, че на тази възраст е по-гот да ги карат да преразказват, отколкото да разсъждават над вечните неща....

# 654
  • Sofia
 Ще видим каква оценка ще има синковеца на финала , но определено НЕ съжалявам, че не го записах на курсове!
 Учителката му в училище е страхотна! Намери време за всичко: за тестове , за преразкази / които проверяваше/. Децата са учили всички стихотворения наизуст. Отделно се наблегна и на съчинение - разсъждение.
 Независимо от оценката , детето ми е добре подготвено! Грешките му са от бързане и недочитане .
 Все още има учители , които работят със сърце и душа само за една учителска заплата! Просто рядко се срещат!
 За математиката допълнителните занимания са ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ! Училищният материал не покрива почти нищо, от нужното за изпитите. Но тя такава е програмата , и учителите не могат да направят нищо!

# 655
  • София

А защо на лични?
Училището е от интересните и нестандартни училища - пишете тук!  Peace
За там исках да ви попитам оценката по физика, която влиза в бала от къде се взима - държи се изпит в самия ТУЕС или от дипломата?
Аз пуснах и тема такава, но нямаше голям интерес. Иначе взема се оценката по физика от дипломата, а изпитът е само по математика. Поне от две - три години е така. Преди е имало и изпит по физика, но сега няма. Само математиката е.

# 656
Дори съм убедена, че и не малко възрастни не се замислят много, много когато изписват тази дума.

Е деее, ти се подиграваш.

В класа на моята не са се разглеждали произведенията "Заточенци" и "Българският език" и съответно не е имало начин да разпознае цитатите.
Не е възможно, те влизат в програмата Shocked

Черна станция, добре е да четеш всички постинги, а не само по диагонал. Написала съм повече от един по този въпрос.
А за другото... Форумът е достатъчно доказателство за нивото на възрастните.

# 657
  • София

Ами те нещата са многолики - преподавателят на дъщеря ми по БЕЛ я учи как разсъждава върху произведенията и как да изразява правилно размислите си, докато в школата я учеха как да се представи добре на днешния изпит.

Проблемът е, че двете неща са направени несъвместими - изпитът в частта си "преразказ" по-скоро проверява дали детето има краткосрочна памет, а не дали може да разсъждава в писмен вид върху дадена тема.

Това с разсъжденията беше на времето - прословутите теми, които развивахме. Но пак не изразявахме собствено мнение. Имаше литература със съответните мнения и твоето мнение не можеше да е различно. За мен е по-важно да могат грамотно да пишат, а не да развиват литературни въпроси. Все пак това не е изпит за журналистика. Но това е мое лично мнение.

# 658
Ще видим каква оценка ще има синковеца на финала , но определено НЕ съжалявам, че не го записах на курсове!
 Учителката му в училище е страхотна! Намери време за всичко: за тестове , за преразкази / които проверяваше/. Децата са учили всички стихотворения наизуст. Отделно се наблегна и на съчинение - разсъждение.
 Независимо от оценката , детето ми е добре подготвено! Грешките му са от бързане и недочитане .
 Все още има учители , които работят със сърце и душа само за една учителска заплата! Просто рядко се срещат!
 За математиката допълнителните занимания са ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ! Училищният материал не покрива почти нищо, от нужното за изпитите. Но тя такава е програмата , и учителите не могат да направят нищо!

За БЕЛ съм напълно съгласна. При нас е същото- прекрасна и всеотдайна учителка, без уроци и школи и с 3 грешки на теста. нито една от тях не е от незнание. Математиката също ще атакуваме бе частни уроци. Не мисля, че са задължителни частните уроци. Друг е въпросът, че там нямахме такъв голям късмет с преподавателката. но ще видим какво ще излезе. Всъщност сме наистина пример за това с какви точно знания се излиза от 7клас от училище.

# 659
Naddya за училището малко се знае и като цяло не е от най-популярните, но това изобщо не означава, че не е добро.
Запозната съм защото освен, че съм завършила ТУ известен период и работех там след като завърших и общо взето точно тогава стартира това училище.
Част от преподавателите са преподаватели от ТУ, децата получават много солидна и сериозна подготовка.
Много от тях после преминават в ТУ и са доста по-добре подготвени от състудентите си.
Така че късмет!  Peace  

Общи условия

Активация на акаунт