Лятото на БЪДЕЩИТЕ ШЕСТОКЛАСНИЦИ наближава......

• 32 556
  • 752
  •   1
Отговори
# 600
Andariel   - и аз имах големи колебания относно начина за поощрение, признавам си. Но да ти кажа - сама се изненадах от резултата. Права си, че  крайния избор е техен, ама какво да правя, като сърце майчино не трае - иска ми се всичко да е тип-топ. Размишлявайки по темата си представих как някой ден задълженията които изпълняват сега ще се превърнат в навик, и така малко по малко децата ми ще се справят с ежедневните си задължения по силата на навика и доброто ( надявам се) възпитание.
Slon - благодаря ти за милите думи. Четвъртокласника беше много доволен, но петокласника се оплака от трудноста на последните задачи.  Като цяло бяха много доволни от преживяното - този тип Кенгуру им е за първи път, тръгнаха да се подготвят с много ентусиазъм.
За мен беше емоция да видя децата си в училището което е събрало родителите им. Е, не успях, защото щях да закъснея за работа, но мисълта, че са там ми действаше много умилително.

# 601
  • София
Амиии, май не е съвсем така. към момента по дебелите книги и в практиката при управление на хора, се смята, че парите са най-краткотрайният мотиватор, за разлика от моралния или дори никакъв такъв. Не си спомням точно и в подробности, но имаше направени изводи на база експерименти, че хората вършат повече и по-охотно дори най-гадната работа, когато имат мораално или никакво поощрение, отколкото ако бъдат възнаграждавани материално (пари). Веднъж започнали да вършат нещо срещу заплащане, в един момент вече отказват да я вършат безлатно, дори обратно - започват да искат все повече и повече. И таззи работа им изглежда все по-непривлекателна, така и не я заобичват, нито я превръщат в навик.
В случая с книгите и чистенето, вероятно утре ако им кажеш, че повече няма да им плащаш, те щесе съпротивляваат и ще откажат да вършат каквото и да било, ще се чувстват прецакани.
Но не мога да бъда категорична, все пак не съм професионален психолог (макар и те да са абсолютния авторитет)

# 602
Аз не плащам. Ако много се постараят и по своя инициатива свършат нещо определено, мога да ги похваля, да ги почерпя нещо, но не и да им платя.
Нищо лично но аз също бих реагирала така,да си призная честно искаше ми се да напиша подобен род коментар,но не посмях,както и да всеки си има различна теория за възпитание.....! Hug

Благодаря,Ви за милите думи,но не че си е моя но си ми е Гордост,и то голяма издържа геройски на това изпитание,и вече сме по-спокойни и по-здраво стъпва на земята....,милата ми тя но си е така.

Та в нейна чест,утре ми е рожденичка и гордо заявявам,като и желая само здраве и хармония със предстоящото и развитие,че тоя пубертет я разсипа. ooooh!

Обръщам се към всяка  една от вас с големи.....,БЛАГОДАРНОСТИ за това което направихте за нея,без вас нямаше де се справим,всеки ред прочетен от мен и нея,написан от вас ни направи по силни и можещи,това ни стига,Дай боже повече хора и хорица,като вас
Черпя,Ви със Здраве и още нещо.........! Hug Hug Hug  bouquet  bouquet  bouquet

# 603
  • Вече на светло в София
Птичка, много, здраве щастие и сбъднати мечти на рожденичката. Все така да се годееш с нея и да покорява с лекота своите върхове. Весел празник!!! newsm59

# 604
Птичка, nbirthday  party023!Да бъде здрава,весела,засмяна и много щастлива!Хубав празник!

# 605
  • София-България, Израел - където си поискам

На Йони, честит рожден ден! Желая ти много здраве, щастие, късмет, много усмивки и само хубави и положителни емоции от тук нататък!
Галя, да ти е жива и здрава Йони! Весел празник!

# 606
Привет на всички.Отдавна не съм се появявала но съм без дете откакто е ваканцията и няма нищо интересно около нас.В неделя вече ще си я прибирам. Heart Eyes
Птичка честит празник!Да ти е жива и здрава девойката!Желая ви много поводи за усмивки  bouquet
tzarina Наистина малката птичка прилича много на голямата.
Пропуснала съм доста празници май-но на патерица ще ви пожелая на всички много здраве,късмет и само положителни емоции Hug
Моята девойка е прочела Малкият принц и Принцът и просякът и дотам...Не гори от желание да чете .А като свърши учебната година ми разправяше колко много щяла да чете това лято ooooh!
Сега като се прибере я започвам с математиката Twisted Evil
kолкото до поощренията-ами не плащам за нищо.Опитвам се да постигна каквото мога с МНОГО говорене  и обясняване какво ...как...и защо...Като няма ефект си позволявам и наказания-лишавам я от компютър,телевизор,тренировки и други любими неща.Не,че съм сигурна че това е най-добрият начин SadНай голям ефект има като го ударя на съвест Laughing
G.D.  май всички имаме този проблем -искаме всичко да е тип-топ.Ама като се замисля няма как да стане.Няма съвършени неща.А пък ако всичко е тип топ представяш ли си колко ще ни е скучно Joy
ФЕЙСБУК-ако някой иска ще му дам имейл на лични.
Къде ли се губи моята морална опора Боби Thinking
Хубав ден на всички.Аз се връщам да ви чета,че доста съм пропуснала Laughing

# 607
  • София и там където не се пуши
Птичке, честит празник, да сте живи и здрави всички. В скоро време пожелавам завръщане в училищната стая без  проблеми. newsm59 nbirthday  bigdance2 newsm18 family

# 608
Птичка, да ти е жива и здрава рожденичката! Hug
Да е много щастлива, весела и късметлийка! nbirthday newsm67  

# 609

Честит рожден ден на малкото птиче , здраве,щастие и безавариен полет в живота   bouquet

# 610
  • София
  party023  bigdance2 Много здраве и късмет на порасналата госпожица! Да радва мама и да е все така чаровна  и безпроблемен 6ти клас Grinning

# 611
  • I want it all and I want it now.
ЧРД Да е жива и здрава.  newsm59

# 612
  • Майничка
Птичка, честит рожден ден на Йони!  ura
Желая ви оттук нататък пътят на семейството ви да е гладък и щастлив, осеян само с прекрасни емоции и поводи за гордост и (само)доволство!  bouquet

# 613
Честит рожден ден Йони - бъди най-щастлива на света! Здраве, късмет и успехи  да  са навсякъде с теб!  bouquet

# 614
  • в полите на Балкана
Честит Рожден Ден Йони! Малко късно, но от сърце ти пожелавам всички проблеми и неуспехи да са останат зад гърба ти.Продължавай да си все така борбена и лъчезарна, и вярвай в доброто! newsm51

пп поздрави от момчетата

Общи условия

Активация на акаунт