Лятото на БЪДЕЩИТЕ ШЕСТОКЛАСНИЦИ наближава......

• 32 573
  • 752
  •   1
Отговори
# 585
  • в полите на Балкана
Привет момичета   bouquet.  Ние май се превърнахме в консервна фабрика както казва малкия  Laughing Всяка свободна минута пък тичаме в планината /намерихме чудно място,  което е достъпно за инвалидния стол на баткото. Има вода, барбекю,беседка и отделно кът за отмора и това насред борова гора/и за компютъра хич и не остава време. Дори и децата не се сещат за него.
И за мен е останало коктейлче. Благодаря МАD.  Hug  Весели празници!
Нашите празници също започват през този месец, постепенно набират скорост за  апогея си през октомври. Ние също ще празнуваме 22г брак идния месец  Laughing
Аз да попитам......Имате ли фейс? Ако нямате нищо против....да се запознаем и там.......

Мамо Раче, тортата е супер......Не се отказвай, чувството е супер, продължавай все така!
Нямам фейс.......... и едва ли ще си направя профил скоро там.Незнам защо, но нещо не ми допада Confused

А чувството найстина е страхотно Mr. Green

# 586
И аз нямам фейс, но мога да ползвам този на бъдещият шестокласник Joy, ако няма нищо против, разбира се newsm78

# 587
MAD- честити празници. Да сте живи и здрави цялото семейство. Моя коктейл е топъл, ама какво пък - да не съм бляла като си черпела  Laughing
Момичета, някое от вашите хлапета ще ходи ли утре на Австралийско кенгуру? И ако да - как е настроението и как се подготвяте.
Моите са се записали и двамата. Сега ходят на едни подготовки, и отделно у нас решават ( или поне така си мисля) тестове от минали години.  В неделя имат турнир по тенис - и там са се записали. Предполагам с това лятните занимания ще попривършат, че да идем и ние за няколко дни до морето. По принцип се каним за третата седмица на август ( дано не ни мине котка път).
Кой каза нещо за консерви  ? И аз правя нещо такова, но у дома с помоща на децата - слагам домати във фризер, пека чушки ( по-точно те пекат, аз опаковам).
Моите хлапета скоро ме врънкаха да им намеря работа за през ваканцията. Били чели някъде, че могат да разхождат кучета, или да пазаруват срещу заплащане. В края на краищата аз се съгласих да им стана работодател срещу 5 лв. на седмица на човек. Направихме договор в който те описаха задълженията които трябва да изпълняват. Подписахме го двустрнно, и сега - ако щете вярвайте ( пу пу да не им е уроки) си имам нови деца у дома. Темата за зъбите, читотата на стаята им, леглата, ставането, лягането, разтребването след като са хапвали - изобщо не се коментира. Не ми се е налагало от началото на седмицата да напомням за някое от тези задължения. Вечер намирам къщата както съм я оставила сутринта - подредена и обезтрошена ( разбирай без трохички под масата). Дори не участвам в подготовката на утрешното състезание - по техни думи те сами се поготвят следобедите. Ходят си сами на курсове - на мен се обаждат само ако са сбъркали някой автобус и не могат да се ориентират какво да хванат във вярната посока. Брех, ако знаех че за 10 лв. на седмица ще постигна такива резултати, отдавна щях да приложа този експеримент.  Някоя от вас използва ли подобно меркантилно поощрение с цел възпитаване на полезни навици у децата. И изобщо - мислите ли, че паричните поощрения на тази възраст са от полза.

# 588
Привет и от нас,весели летни преживявания,желая на всички от нашият клас.
С повод и без повод,да не пропусна някоя,от здраве да не се отърва.....

При нас всичко е добре,остава още малко ходенето на Варна.
Септември месец,ще направим и лъче терапията на Йони,и ако не е падне косата от 01.11.ще е в клас,дотогава има време,засега се радваме на хубавото време

G.D.
,добра тактика си измислила........ Heart Eyes

Като стана въпрос за Фейса,ние сме там активни,поне повечето ми приятели извън нашият град се виждаме там,така се знаем кой на къде е....
Ето едни нови снимки на Йони,който му се гледа да заповяда.....
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.258498320844058.82790.100000516763978

И накрая,аз пак издирвам Джуди,нещо се сетих за нея тия дни,гледам,че пише но при нас я няма.......! Hug  bouquet

# 589
Птичка, прекрасно е твоето момиче - и преди съм ти казвала  - един ден ще си я взема за снаха.  Wink
Момичета, във фейса съм GERGANA DIMITROVA, снимката ми е като тази  тук. Много рядко го ползвам, но с удоволствие бих комуникирала с вас  и там. Още повече, че ни чака тежка година и си мисля, че ще имаме нужда една от друга - ако не за друго, поне да усещаме, че има и други като нас със същите вълнения. А кой знае - някой щастлив ден може да запознаем децата ( или да се запознаем чрез тях  Laughing)

# 590
# 591
  • София
G.D. напълно съм съгласна и подкрепям  Peace

# 592
Само на мен ли ми се струва, че Йони прилича на мама Птичка newsm78?
Пу-пу, да не й е уроки, ама много хубава расте. И косата и каква е гарвановочерна, страхотна е. Пожелавам ви всичко да е нормално и спокойно Hug

# 593
  • Вече на светло в София
G.D. Успех утре на Кенгуруто Стискам палци за челни места newsm10. И друг път съм казвала, че математиката ми е слабост и се отнасям с уважение и възхищение към децата, обичащи тази наука. Моите и двете не са сред тях, нищо че им върви.
За заплащането. Споделяла съм, че бъдещия шестокласник трудно хваща книга. Опитах с лошо (различни наказания) , ефект няма и реших и аз нещо като договор, само че устен беше нашия.  Разбрахме се , че ако прочете всичко от списъка до началото на август -ще получи 20лв.  Остана му само Клетниците , така че получи 15лв от мен за положения от него труд. А за консервите (меленето на доматите)  и вкъщи (боклука да изхвърли или да напазарува)- това е безплатно Grinning
Птичка, сега се запознах с Йони. Много чаровно и лъчезарно дете. Дано всичко да мине добре, с добър резултат. Забавно лято!

# 594
  • София и там където не се пуши
Птичке, знаеш моето мнение, много красиво дете. Да ти е жива и здрава Hug .

Аз се боря с компютъра. Цал ден виси само на него.

# 595
  • Варна
Привет от нас!

Птичка,Йоана ти е разкошна! Heart EyesВсчико да мине по вода и на есен да влезе в клас сладурката! Peace

Ние сме на почивка в момента,но явно наближаването на учебната година го усещам,че снощи съм засънувала разни 3 ки. Mr. GreenС книгите сме зле.Прочел е Под игото до средата,разказите на Йовков и Пелин по няколко само,басните на Лафонтен цялата,Бранислав Нушич почти цялата и последно започна История Славянобългарская..... Rolling Eyes,мешаница голяма. ooooh!

Аз ползвам фейс,Desislava Petrova. Peace

# 596
  • София
Деска и  G.D., момичета аз ли не съм наясно как се търси във фейсбук, но като ви напиша имената ми излизат по100тина имена и търсих  G.D. по снимка, но.. Embarassedнищо. Ако не е проблем да ми напишете на лични мейл, за да ви открия по-лесно.
И ние с четенето не напредваме много. Сега се мъчим с Йовков, но мнооого трудно напредваме. Хич не и е интересна.

# 597
Птичка, много ти е хубава Йоана! Hug  Пожелавам й прекрасно лято и успешна нова учебна година! Hug

Моят хубостник чете задължителната литература. Сега сме на Нушич. Чакат го Малкият принц и Под игото. Останалото време го запълва с компютър.

Ходи два пъти в седмицата на плуване и тенис. Сега дори иска и на езда...На всичко съм съгласна да ходи, само да не стои пред компа...

# 598
Здравейте и от мен!
Птичка,момиченцето ти е една чаровна принцеса.Дано всичко при вас е наред!
MAD хубави празници,бъдете живи и здрави!И наздраве!
G.D. поред мен много добра тактика си възприела.Днешните деца,а и не само децата,са доста комерсиални и това е донякъде водещата сила,така,че давай смело!Сега се връщаме от АМС,видях ти момчетата.Много са готини!
Ние вече бяхме на море в Кушадасъ и сега ме чакат и мен бурканите и зимнината.Детенце чете,не мога да се оплача-и задължителни и негови-зависи от настроението.
Хубаво и ползотворно лято желая на всички вас, и на децата разбира се!

# 599
  • София
Много съжалявам, че ще го кажа,но не съм съгласна с това, че децата са комерсиални, нито с това да се плаща за прочетена книга, свършена работа вкъщи и т.н. Четенето не е задължение, а удоволствие. Аз съм длъжна да им обясня, че е добре за тях да прочетат книгите, които ще се изучават догодина, но не мога да ги накарам насила, нито ги карам, нито им плащам.
Не децата са комерсиални, а ние ги правим такива  с действията си. Ако ние смятаме за нормално да им плащаме за четене, миене на чиниите или нещо друго, то ние задаваме тона на комерсиализацията.
Аз не плащам. Ако много се постараят и по своя инициатива свършат нещо определено, мога да ги похваля, да ги почерпя нещо, но не и да им платя.

Птичка, радвам се да те видя! Детето е страхотно, пу-пу, да не му е уроки! Дръжте се и късмет!

Общи условия

Активация на акаунт