С Дюкан начело килата падат смело - 251

• 35 153
  • 726
  •   1
Отговори
# 690
Добро утро.Айде на кафетоооо: Party Party

и закуската :

И не забравяйте водата. Heart Eyes

Алис,много се радвам ,че са се уравновесили килца и мерки при теб.Видя ли ,че спокойствието е важно . Hug Hug Hug
Аз днес съм 61,3 добре е като се има предвид МЦ-то . Party
Между другото (да не чува дявола!) установих ,че фибрите даже и като им спрях консумацията ,проблема с ходенето ми до 00 се оправи. Heart Eyes Дано нямам повече проблеми,че е много гадно. Praynig Praynig
Днес ме чака един много ангажиращ ден ,а като гледам навънка и мокър и студен ще е .Ей,това лято не идва значи  #Crazy ooooh!

Последна редакция: сб, 11 юни 2011, 07:41 от tonnny_bg

# 691
Анафейс, имаше едно време една песничка на "Бони М" май беше, доста популярна, ама ние дето не знаехме английски си тананикахме само припева, който транскрибирахме така   - "Ко ма напрай..."Та сега ква стана тя, уж споровете по скоро дебатите водели до истината, ама май не е съвсем така. Със Зерото не стигнахме до никъде-требе ли да се яде newsm78, по колко и кога, или изобщо не трябва, сега и с черешите така newsm78.tqna  - интересно е какво споделят чузденките, какво ядат, имат ли интересни рецепти. Хамериканките са доста лакоми, то коя ли нация вече не е затлъстяла ама сигурно имат интересни рецепти. Да вземем да им спретнем едно гурме състезание Simple Smile., че да включим и испанките. Нищо  не  споменават нашите девойки от Гръцко Thinking -  там чичко Дюкан дали е на почит. Тяхната кухня също е интересна. Та като заговорихме за ядене - изчезвам да готвя, снощи си направих руло със сладко от тиквички и изварен крем и едни много готини тричави топченца-станаха направи като купешки, ама и домочадието трябва да яде, че и на среща трябва да се ходи smile3533

# 692
Добро утро! То до колко е добро, аз си знам smile3507 Вчера на обяд пих майчин лист, че и вечерта. Ще ме тормози запека, пък аз ще му се давам. Да има да взема. Ама в 3 ч. през нощта билката подейства. И като виснах в ОО- цял час. Само дето не заспах на  smile3550 Снощи преди да си легна кантара показваше 64,800 кг., тази сутрин 62,200 кг. Направо нокаутирах Кантарев рано сутринта hahaha Изядох си хуска и си направих едно сутрешно кафе. Първата ми работа бе да си сменя линийката. Щото аз такива показания от кантар не съм виждала от 12 години.
tonnny_bg, мерси за закуската. Като мине и МЦ да се похвалиш ей...Няма начин да не паднеш на 60 кг.
bigbaba3, приятно изкарване на дюканската среща. Хубаво да си изкарате и да има снимков материял.

# 693
Да кажа за черешките, от Английско - тука са толкова сладки, че чак ти се замайва главата. Нищо общо с черешите, дето брулехме като деца ... Та сигурно затова. Тука и ябълките са много сладки, иначе никой няма да ги купи, не и след като са свикнали на кексчета, цели рафтове торти, пайове и т. н.
За режима - трудно - което е с нисък процент мазнини е пълно със захар, пак понеже никой няма да го купи.
 Яденето е национален спорт, излизането вечер е свързано основно с ядене, даже на боулинг като отидеш, пак яденето е важно , не играта.
Трици - много са хубави, нали овесът е основна храна, обаче пак, само в магазин за здравословно хранене ( където също са единствената диетична храна, другото са ядки с шоколад и други различни видове бонбони ( ! ) - там с децата не влизам ) .  Laughing
Сайтът на Дюкан е платен, та не го ползвам, чета си тука  Hug

# 694
Верони,много ми харесва лентичката ти в момента  Heart Eyes Party Party
Ще се похваля аз ,само да устискам положението ,че покрай МЦ-то такъв апетит ме гони .Имам чувството ,че съм една от двете героини в оня виц :
Дебела и кльощава се срещнали и дебелата казала на кльощавата :
-Като те гледам ,имам чувството ,че е настъпил световния глад.
А кльощавата отвърнала:
-Пък аз като те гледам ,имам чувството ,че причината си ти. Joy Joy Joy

Софиянки,да си изкарате страхотно днеска ,въпреки времето навън . Hug

# 695
  • Испания
ДобрЮтро!  Hug

.................................................... за трите забранени плода за Трета.

но пък те се забраняват за еднодневния прием, нали???

Да де, точно за еднодневния прием, но не съм го написала, защото си го знам.  smile3534 На гала - може. Въпреки че аз изобщо съм ги изключила. Отначало тръгнах да не ги споменавам, да не се дразнят първо- и второфазничките /като тъкачки многомашиннички ми прозвуча това  Joy/, пък после ги писах сто пъти.  Whistling

"Та сега ква стана тя, уж споровете по скоро дебатите водели до истината, ама май не е съвсем така. Със Зерото не стигнахме до никъде-требе ли да се яде newsm78, по колко и кога, или изобщо не трябва, сега и с черешите така newsm78.tqna  - интересно е какво споделят чузденките, какво ядат, имат ли интересни рецепти.

За мен въпросът със "Зеро"-то не е въпрос и си го написах. А за рецептите на испанките трябва да погледна по-сериозно. Преглеждах отгоре-отгоре във форума им, но не видях нещо, което да ми хване окото и да ви го преведа. Пак ще надникна. Там съм и регистрирана, но не пиша. Тук веднага направиха он-лайн дюкански магазин. Цените са  ooooh! Има много есенции с различен аромат: 150 мл - от 4,62 до 7,72 евро. http://www.mitiendadietadukan.com/300-aromas-alimenticios-dieta-dukan?id_lang=3 Дори оня ден се появиха форми за дюкански сладолед /силиконови/, цената е за единична бройка: http://www.mitiendadietadukan.com/alimentacion-sana/306-molde-para-helados.html  Всички продукти са с логото на Дюкан. Обикновените трици, еФстеФствено, са по-скъпи от "нормалните", но пък на тях пише "Диета Дюкан" и са Био  Wink. Изобщо, бизнесът се разраства. Някак не мога "да се разсърдя" на доктора.  Laughing Приказката за зелника и който го яде... Испанците обичат да харчат луди пари за нещо, което е скъпо и което се рекламира. Пък и ако е свързано с яденето, хептен.  Joy При среща с приятели винаги ядат нещо. Момичетата, които живеят тук, знаят, че в кафенетата дори с кафето ти предлагат безплатни хапки, сладкишчета, мезенца. Един от дежурните въпроси, който си задават испанците, е: "Нахрани ли се /хапна ли/ добре?"  Rolling Eyes

Приятна среща днес на софийските дюканки!  Hug

Последна редакция: сб, 11 юни 2011, 08:45 от smileys

# 696
tonnny_bg, не ми говори за МЦ и ядене. До два дни ако не ми дойде, във Варна ще настъпи глад. Вчера се оплаквах на мъжът ми, че ми иде да изям целия свят. За да не мисля за храна, той ме прати до магазина да си купя кафе/и нищо друго Laughing/. Тъй де, стига съм мислила за храна...
smileys, то нормално испанците да правят пари от това. Щом има кой да им купува дюки храните...Чудя се у нас как някой мозък не го е измислил още. Напр. Верига Дюкански ресторанти в големите градове. Ама то по вестниците тагава гадна пропаганда, че никой няма да посмее да налее пари в такъв бизнес.
Вчера братовчедка ми пак ми показваше, накаква гадна статия във вестник Уикенд. Заглавието беше нещо от рода "От Дюкан се умира" hahaha JoyНяма да я прочета й викам. Не искам да чета глупости и излияния на невежи хора. Тя пак ми вика: "Притеснява ме този ударния период, дето протича 20 дни". А аз направо й се  Shocked Какви 20 дни. Най-много 5. Пък ако искаш 7 или 10 трябва първо да се консултираш с лекар. То в книгата го пише, ама хората като не четат и си карат по 7-10 дни без лекарска консултация. Невежество българско...пък после Дюкан виновен за туй и онуй...

# 697
  • София
...че и на среща трябва да се ходи smile3533

Вече се бях притеснила, че сама ще си ходя да ям кебапчета... А да остана сама, без надзор и контрол, в заведение с толкова много ядене...това не трябва да се допуска просто!!!  Naughty

Снощи Алф пак ме посети  ooooh! И аз обвиних за това МЦ, писАх го на сметка на галата, тази седмица явно ще направя 2, по съвет на Мира1919  Wink защото съм убедена просто, че утре няма да пропусна наличността във фризера (не, няма да ближа пакетите с мИсо  Rolling Eyes )...
Как може тооооолкова време във 2-ра фаза, където човек е много по-ограничен, да не ми мине и през ум даже за нещо, а сега да се нахвърлям като невиждала... Явно цял живот ще си бъда дебелана, ако не на фигура (пу-пу!!!), то на акъл  ooooh!

Това със забранените за 3-та фаза плодове, в т.ч. и ядки, които явно могат да се консумират на Гала, не знам дали ми харесва. Точно тези трите-банани, череши и грозде, заедно със смокините и сливите (които пък не са упоменати в забранената тройка, и предполагам значи, че може да са част от дневната порция плод, въпреки, че са не по-малко сладки) са ми най-любимите плодове и от сега виждам как ги нападам всяка неделя...  Confused Да видим само дали ще се справя с най-важната задача в случая-плодовете да са за сметка на останалите глезотийки, а не към тях  Tired

tqna, вчера пропуснах да отбележа снимките ти... Просто си страхотна!!! Не знам какви годинки говорят за бръчките, които изпъва закръглилото се лице, ма искам и моите да говорят на същия език Grinning

# 698
Във фитнес форумите намерих хора с подобни проблеми с кожата.Кетозата и чувствителност към белтъчините са обяснението.Противниците на диетата също казват че се получават кожни проблеми при някой.
Явно ще правя по-облекчен Дюкан.Днес трябваше да съм на протеини,но аз ще изкарам на зеленчук пък да видим.Явно не мога да съм чиста дюканка.Ще си взема някой негови правила и ще продължа нататък.
В понеделник заминавам на пълни изследвания задължително.Ще пиша какво се случва.
Приятен ден на всички.  bouquet

# 699
По въпроса за черешите за ТРЕТА фаза.....

Аз също ядях на ГАЛА от тях......Иначе в ежедневният прием-НЕ.....

# 700
Добро утро!
За два дни съм свалила 1,500кг и съм много щастлива.Дано продължа да свалям.Пожелавам на всички отслабване и добро настроение Hug

# 701
Ох, такава еуфория ме е обхванала със заминаването, че сън не ме хваща и още не съм си легнала, а след 3 часа ставам за работа  Laughing

Анна досега съм се търсила  Joy намерих се на 40 стр. чак, ама много пишете бре  #Crazy

Бигбаба това за рецептите не съм се сетила да го проверя и на мен ще ми е интересно.

Пак за забранения плод   Mr. Green разбира се, че на гала може, но аз ще ви споделя, че вече вечер не ям абсолютно никакъв плод.Нали ви бях казала, че съм си краднала идейки от други режими за да си държа килцата, а в повечето се изключва плода след 4-5 следобяд.Така свикнах с това, че вече просто не ми прави впечетление и не се изкушавам какъвто и да е плода.

Емили браво  Peace Успех!

На дивачките приятно кюфтеядене  Joy

# 702
  • Испания
По въпроса за черешите за ТРЕТА фаза.....

Аз също ядях на ГАЛА от тях......Иначе в ежедневният прием-НЕ.....

Мастърчееееееееее, сутринта те споменавах с добро! Да си жива и здрава, че измисли дюканската попара. И не само заради това, де.  Wink Като станах, я направих. Час след това изядох половината, поръсена с червен пипер. Другата половина я хапнах сега /става ми много тежко от цялото количество/ с подсладител и мноооооооооого канела.   chef Е, няма такава вкусотия!  Hug

Аз съм на периоди. В началото закусвах само тостери с шунка и извара, после минах на тутманика на Люси  Hug /тя пък съвсем изчезна/.Ядох го с месеци. След това на тортата на Дорчето  Hug, ама аз слагам настъргани тиквички, а не моркови. Последва твоята попарка. После дойде ред на милинките на мис Марпъл  Hug Сега пак от 2 седмици съм на вълна "попарка". Мммммммм!

tqna, и аз ям плодовете само до обяд. Лека работа и приятно приготовление за заминаването!  Hug

# 703
момичета откъде си ги взимате  тези трици.. аз съм малко на забутано място  днес  къде ли не ходих  за да си взема,но няма май  по-късно трябва да бръмна до друг квартал.... аз съм в Княжево до кръстовището на околовръстното и н.петков..... та поне от утре да  ги ям и тях..... и още нещо.. пак се върнах в книгата на частта с триците  .. преди пропуснах този абзац ,защото нали  не обичам,но  по какъв друг начин освен  тази палачинка която той обяснява ,че може да се прави.. мога да ги ям Simple Smile поздрави   bouquet

# 704
  • Испания
момичета откъде си ги взимате  тези трици

и още нещо.. пак се върнах в книгата на частта с триците  .. преди пропуснах този абзац ,защото нали  не обичам,но  по какъв друг начин освен  тази палачинка която той обяснява ,че може да се прави.. мога да ги ям Simple Smile поздрави   bouquet

Виж тук за София: http://dukanskirecepti.wordpress.com/2008/01/10/%d1%81%d0%be%d1%84%d0%b8%d1%8f/

Тук и на следващите страници има рецепти с трици: http://dukanskirecepti.wordpress.com/page/2/?s=%D1%80%D0%B5%D1%8 … D0%B8%D1%86%D0%B8

Темата на мис Марпъл:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=476369.msg14286408#msg14286408

Темата на Мастърчето:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=415187.0
Тук има и нережимни рецепти  Naughty

Темата на Тумбето:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=434186.0

Ще ти пратя в ЛС моите любими. Надявам се, че имаш място в пощата.

Последна редакция: сб, 11 юни 2011, 13:41 от smileys

Общи условия

Активация на акаунт