Как да накарам бебето да яде?

• 5 325
  • 23
  •   1
Отговори
Момичета, моята бебка отказва да яде пюретата вече от седмица. Иска само да цока, тъй като и растат зъбки. Не я насилвам, но се притеснявам да не намрази храннето. Като види лъжицата и започва да плаче. Дали като излязат зъбите ще почне да папка? Дайте съвети как да постъпя?
Да починем ли известно време от захранването? Какво да предлагам, по-сладки полодове ли?

Досега е яла картоф, морков, пащърнак, оризова каша, ябълка, тиква, броколи.

Благодаря!   bouquet

# 1
Остави я на мляко, период е, ще отмине, не настоявай, щом не иска пюрета. Има време за тях  Simple Smile

# 2
Не я насилвам, но се притеснявам да не намрази храннето.

Ако детето се насилва да се храни, тогава най-вероятно ще има проблеми с храненето.
Остави я на мляко, докогато желае.

# 3
Остави я на мляко, период е, ще отмине, не настоявай, щом не иска пюрета. Има време за тях  Simple Smile
Благодаря, Блонди, Сауърчери!

Лека вечер  Simple Smile

# 4
И моят съвет е същият - не насилвай детенце с тези пюрета. Щом иска мляко - давай й.
Обикновено покрай зъбопоникването децата имат такива периоди и ще отмине.  Пък и в тази възраст най-важната храна е млякото Peace

# 5
Не се притеснявай... Ще им дойде времето и на пюретата...

# 6
Благодаря момичета!
Млякото няма да спирам. Аз си я кърмя на всяко ядене.
Ще тръгвам на работа през декември и дотогава трябва да заместя закуската в 10, обяда и следобедната закуска. Но, имам време засега.  Hug

# 7
Млякото няма да спирам. Аз си я кърмя на всяко ядене.

Идеално Peace!

# 8
Рашина2 , и моята бебка-11м, съшо почти отказва да яде.Тя по начало си е капризна, по 3-4лъжички друга храна и ме дърпа за цокане Simple Smile  АКо на хранене успее да изяде половин пюре е супер!!! 

# 9
Мерси Шило Simple Smile Ами какво да правим? Как да процедираме. Засега почиваме няколко дни, после сменям храните и т.н. Дано това са само периоди. Лошото е, че аз трябва да се върна на работа през декември. Ако не е прояла какво да правя? Да я науча на пие АМ може би? Ама тя като не пие от шише, не знам. Много търпение ще ми трябва.  #Crazy

# 10
Мерси Шило Simple Smile Ами какво да правим? Как да процедираме. Засега почиваме няколко дни, после сменям храните и т.н. Дано това са само периоди. Лошото е, че аз трябва да се върна на работа през декември. Ако не е прояла какво да правя? Да я науча на пие АМ може би? Ама тя като не пие от шише, не знам. Много търпение ще ми трябва.  #Crazy

Имаш много време. Моята госпожица почна да похапва към 8-9ти месец, а скоро пробиха първите две зъбчета и оттогава си папка потресаващите 150-160гр твърда храна  Mr. Green

Слагай бебето да се храни с вас на масата - хапвате вие и предлагаш и на него пюренце по лъжичка, може да даваш оризовка или коричка хляб само да си дъвче - много им харесва  Peace

# 11
Рашина2 ,

аз започнах със захранването като стана на 5 м, имаше запек, та затова /запека обаче се оправи като почнах да я слагам на гърнекъм 9м, явно позата е по-удобна за изхождане/.
И ние не позлваме биберон, отначалото пищеше от него, сега просто си играе и го хапе, но не знае да го зацока. Иначе в родилното й набутаха 2 пъти АМ и си го изгълта, но в нас отказа , дори и кърма с биберон.
Като стана на 5м и пробвах Аптамил, отново отказ, нито с шише, нито с лъжица.

отскоро приема по няколко лъжички вода с лъжица, но не винаги. Взела съм й и чаша с накрайник, но и от нея не пие.

Сок също започна от скоро , малки количества с лъжичка.

Давам каша на Милупа или хумана, бг каша Слънчо банан също съм взимала. АКо изяде 100грама викам ура направо!!!!
Пюре също , ако изяде половината /цяло бурканче е 130 или 190гр/ е супер.

отскоро хапва по малко пилешка супа, но отново мизерно количество.

Винаги след хранене ме дърпа за цица и аз давам, какво да правя.

Често реве само като види паницата и лъжицата. ЗАПочнах да й режа плодове направо на  табличката на стола за хранене, така хапва малко, другото го  разхвърля и размазва, но и на това съм доволна.

Кисело мляко и йогурти не иска,от 10дни пробвам и едвам 1-2лъжички със зор.

Майка ми ме обвинява, че не знам как, че не знам си какво си, дразни я , че кърмя още.
АМи такова си е детето явно, капризна е и толкоз, не мога да я накарам със зор.

Бисквита или коричка хляб отново ги размазва.

Обича банан , но явно й омръзна, та няколко дни и него отказваше.

Досега много внимавах какво й давам,всички ме взеха на подбив. комшийските деца ядат кебабчета по капанчетата от 6 месечни  #Crazy #Crazy #Crazy
като я изведа навън околните упорито се опитват да й набутат зрънчовци и солетки, въпреки протестите ми!!! Знам, че не мога да я предпазя още дълго от тоя род лакомства, но колкот по-късно, толквоа по-добре, нали така Simple Smile

Това е моя опит с бебката ми. Много е изнервящо бебе да не иска да се храни. Такова малко човече, а знае да затвори уста и да бута лъжицата, даже казва НА НА НА  Joy  

Днес неочаквано за мен самата дори й дадой домашна торта- бисквити с домашен крем /има захар и айца в него/ , помислих си майната му, вече е почти 1г, но и към това не прояви особен интерес, хапна няколко залчета. Сега я следя за алергични реакции от белтъка....

# 12
  • Sofia
Не я нясилвай. Нищо не можеш да направиш. Комбинацията между жега и зъбоникнене е съвсем нормално да й убие апетита. Моите пък докато им растяха зъби в продължение на 4 мес категорично отказваха АМ. Какво ли не опитах - шише, чаша, лъжичка, 100 различни млека- не и не.  ooooh! После им мина и го пиха до скоро. По-добре че е отказала пюретата, а не млякото. Спокойно воже да поживее на мляко известно време, нищо няма да й стане. Предлагай отвреме на време каквото най-много обича, тя ще си покаже когато е готова.

# 13
Много благодаря на всички ви!

Шило, при нас е същата история - дъвче биберона, не пие вода, стиска уста и така. Дано започне яде без да плаче, па макар и по 50 гр. да е Simple Smile

# 14
  • София
Шило в торба -  Hug повечето неща все едно аз съм ги писала. Имаше период, когато едно бурканче от 190 грама го ядеше три дни и аз пак бях доволна. От коричките и солетите само правеше боклук, кисело мляко не искаше, хванах мускулна треска на дясната ръка да се опитвам да й я сложа в устата - като стисне устни и край или пък ги отваря съвсем леко, колкото да ме подлъже, че ще яде  Laughing
Малко се промениха нещата към по-добро, когато смених по невнимание лъжицата - оказа се, че с нормална чаена лъжичка яде повече и по-добре отколкото със силиконова, направо ме изуми.

Абе ние си знаем - ако те е яд на някого, пожелай му да не му яде детето  Mr. Green  

Общи условия

Активация на акаунт