Веганството - да споделим опит (6)

• 41 608
  • 746
  •   1
Отговори
# 510
Може да се обърнеш към Слънце и Луна, но вероятно цените не са най-конкурентните.
Блогът Органично вероятно също може да предостави контакти.

# 511
някой има ли под ръка списъка с храни за набавяне на калций?
исках да го покажа на една новозабременяла дама,но линка от първа страница не работи/сайта на селф хелп/

# 512
http://www.soystache.com/sources_of_calcium.htm
Тук има бая сравнения (растителни срещу животински) и данни за какво ли не!

# 513
 Heart Eyes  bouquet  честит нов ник!

# 514

Grinning аз от началото на лятото съм с нова премяна Simple Smile

# 515
Дами от Варна, знаете ли къде има във Варна Вегетариански ресторант? Мъжът ми е в отпуск тази седмица и много ми се иска да редуцираме храненето у дома, но не искам и да ядем боклуци. Моля за предложения за прилични места в региона- Варна, Балчик, Златни.

Палия, забременяването също е вариант за справяне с болестта. Hug мен ми правиха такава операция преди по вече от 4 г, та доста прочетох по въпроса. Отказах 6м лечение.

Моля и на мен файла със събраните рецепти ако някой ги има всичките. Praynig

В сезона на сладоледа, някой дали е купувал наскоро машина да сподели от къде и какво да гледам като избирам. Ако предложите и рецепти ще съм много благодарна.

Последна редакция: пт, 22 юли 2011, 21:56 от Nivea :)

# 516
За диета аз мисля, че при неизяснен проблем е около месец. Но пък ако има глутенова непоносимост, май трябва да е доста повече, години, преди да се започне захранване с глутен.

# 517
Мег, нещо не разбрах въпроса? Ако има съмнения за проблем с глутена - най-добре да се пусне изследване (в гастроентерология) преди започване на диетата, защото после няма да е истинско и после при съответни резултати да се премине към диета.
Ако се иска само изчестване на организма - най-добре да се спре и глутен, и всичко млечно поне за 1-3 месеца (силни протеини) и после да се въвежда първо едното, после другото и да се следи реакцията.

# 518
Привет, привет.... приемате ли нови попълнения?

# 519
М_Ник, точно си мислех на лични да те питам, понеже имаш доста опит.
Клинична картина няма, но имам съмнения. Преди 5 години някъде правих 6-месеца без глутени и казеин, без да са ми правени специални изседвания, а заради анемия и разни леко разбъркани хормони. Резултатите бяха чудесни. В момента отново имам някакви загадки в кръвните изследвания без клинична картина и се замислих, че може пак да е дошло време да зачистя пораженията от глутена. Там е работата с непоносимостта, че бавно се развиват симпотимете, ако изобщо ги има. При мен само кръвни изследвания с очевидно лоша абсорбация на някои вещества показва че вероятно чревната лигавица е увредена. До ясно изразени клинични симптоми, слава Богу, не съм стигала...
Ще си направя в такъв случай поне месец без глутен, казеинът така или иначе не е в списъка. Подозиръм, че и хлябът с мая има пръст вслучая, спокойно мога поне това напълно да премахна вкъщи.
  bouquet

Бимба, добре си дошла! Simple Smile

# 520
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
бимба, добре дошла (макар аз тук да съм нередовна и наполовина Sunglasses)

момичета, имам въпрос:
как се справяте/хте с честата смяна на настроения по време на бременност.
вчера имах подобен проблем.  Rolling Eyes
започвам да крещя и честно казано предприемам неща, които са малко отвъд моите граници на поведение  Rolling Eyes
интересното е, че запазвам самообладание и не се изнервям, просто взимам решения, които са крайни в дадената ситуация, вместо да потърся среден път или компромис. - незнам как да го обясня по друг начин newsm78

започнах отново да правя йога - чувствам се супер и много се радвам  Simple Smile

днес смятам да си правя ашуре - яде ми се жито, но все още ме е страх да ям кълнове, макар тук да вдигнаха забраната. само това ми хрумна като вариант за житото.

П.П. някой знае ли от какво се нацепват ъгълчетата на устата? от една седмица са ми нацепени и зачервени... липса на витамин? кой?

# 521
Добро утро, момичета! Благодаря за посрещането...
Аз да се представя - не съм пълен вегитарианец. От два месеца не ям месо. Причината не е здравословна, просто така реших и така го направих. Ям млечни продукти и яйца. Темата, обаче незнам дали е за пълни вегани. Като цяло се чувствам добре и изобщо не ми липсва месото.
asyalein , доколкото разбирам си бременна. Това възпаление на ъгълчетата на устата се среща често. Казва се инфекциозен ъгъл. Появява се най-често при липса на витамини А и Е, и витамин В2. Незнам дали пиеш някакви комбинирани витамини и как се храниш, но можеш да опиташ да оправиш авитаминозата с ядки и броколи. Те съдържат много витамин В. Имам приятелка, която след 6 месеца ходене по лекари заради инфекции на устата, се оправи с витамини. Дано съм била полезна.

# 522
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
благодаря Бимба, ще погледна в кои храни ги има тези витамини  Hug
броколи не ми се яде от много време, първите месеци само броколи и аспержи ядях, сега не ми се яде  Crossing Arms

# 523
Варненки, моля ви кажете прилични места за хранене  Peace

# 524
Аз съм от Варна и не знам да има изцяло вегетариански ресторант.

Общи условия

Активация на акаунт