Раждане вкъщи 12

• 21 326
  • 844
  •   1
Отговори
# 225
  • Куциндрел
Случаят на Елвира не е изолиран - смърт при секцио има - процента не е важен, ако се случи на теб... В случая говорех за страха на повечето лекари да се заемат с VBAC - а този страх е голям... Аз не държа да родя вагинално на 100 %, искам само да ми се даде шанс да започна раждането по нормален начин, обаче като говоря с лекаря си за това, виждам уклончивата усмивка и чувам думите "е, ти искаш, ама..."
Всички лекари ли отговарят така или само тези от монтанско?

# 226
Случаят на Елвира не е изолиран - смърт при секцио има - процента не е важен, ако се случи на теб... В случая говорех за страха на повечето лекари да се заемат с VBAC - а този страх е голям... Аз не държа да родя вагинално на 100 %, искам само да ми се даде шанс да започна раждането по нормален начин, обаче като говоря с лекаря си за това, виждам уклончивата усмивка и чувам думите "е, ти искаш, ама..."

Влез в темата за VBAC и ще разбереш...

# 227
  • София
Нито са изолирани смъртните случаи при секцио, нито са изолирани тези, в които смъртта е настъпила именно заради неприложено секцио. Затова казвам, че нещата са относителни. Силен натиск към лекарите да не прилагат секцио може да се окаже нож с две остриета. Щото секцио само в краен случай не звучи зле, ама колкото по-краен (разбирай късно), толкова по-малък шанс има и секциото да свърши работа.

# 228
  • Куциндрел

Както винаги си акуратна в отговорите си. hahaha

# 229

Както винаги си акуратна в отговорите си. hahaha

Сигурно искаше да ти изброя всички лекари поименно и с цитат...  Thinking  Щото е много трудно да се прехвърлят няколко страница от друга тема, да се видят притесненията на майките, трудностите, с които са се сблъскали при търсенето си на лекари, подкрепящи VBAC и т.н.  Знаеш ли колко домашни VBAC има за последните години в БГ? Можеш ли поне да предположиш причината, поради която майките рискуват с домашно VBAC?

# 230
[Знаеш ли колко домашни VBAC има за последните години в БГ? Можеш ли поне да предположиш причината, поради която майките рискуват с домашно VBAC?

Каква е причината?

# 231
  • Куциндрел
[Знаеш ли колко домашни VBAC има за последните години в БГ? Можеш ли поне да предположиш причината, поради която майките рискуват с домашно VBAC?
Каква е причината?
Не питай! Виж в посочената тема. Амаха!
Стелт, можеше да отговориш с да или с не. Но ако държиш да ми ги изброиш поименно, пиши на лични.  Mr. Green
А и, Стелт, питах теб, ти колко точно лекаря на живо попита, а не всички майки от въпросната тема.

# 232
Каква е причината?
Стелт, можеше да отговориш с да или с не. Но ако държиш да ми ги изброиш поименно, пиши на лични.  Mr. Green
А и, Стелт, питах теб, ти колко точно лекаря на живо попита, а не всички майки от въпросната тема.

Искаше само отговор с да или не ли? Ами ок, тогава отговорът е едно голямо НЕ... Във въпросната тема пишат майки от цяла България - нали не мислиш, че лично ще ходя до Варна например да питам лекарите там? Може би не вярваш на тези майки, които имат удоволствието да говорят с тези лекари и трябва да питаш всеки от тях лично? И за какво да питам лекарите във Варна, като нямам шанс да стигна до там, когато започна да раждам?

# 233
И за какво да питам лекарите във Варна, като нямам шанс да стигна до там, когато започна да раждам?

А защо е толкова важно за теб да родиш вагинално - че чак би поела и риска да го направиш сама?

# 234
И за какво да питам лекарите във Варна, като нямам шанс да стигна до там, когато започна да раждам?

А защо е толкова важно за теб да родиш вагинално - че чак би поела и риска да го направиш сама?

Crazy   Имам дежа вю...

# 235

Crazy   Имам дежа вю...

Така си и мислех... Ако в този стил общуваш и с лекарите, не мога да ги виня, че не са кооперативни.

# 236
  • Куциндрел
Каква е причината?

Искаше само отговор с да или не ли? Ами ок, тогава отговорът е едно голямо НЕ... Във въпросната тема пишат майки от цяла България - нали не мислиш, че лично ще ходя до Варна например да питам лекарите там? Може би не вярваш на тези майки, които имат удоволствието да говорят с тези лекари и трябва да питаш всеки от тях лично? И за какво да питам лекарите във Варна, като нямам шанс да стигна до там, когато започна да раждам?
Щом се надяваш на написаното в нета....
То така, не те е прегледал лекар, не си бременна, ама един си коя казва, че във Варна докторите казали, че не може и това се отнася и до теб.
Се ла ви а ля бг-мама.

# 237

Crazy   Имам дежа вю...

Така си и мислех... Ако в този стил общуваш и с лекарите, не мога да ги виня, че не са кооперативни.

Лично ти ми задаваш точно този въпрос за четвърти път...   Tired  А отговорът се крие и в по-горните ми постове, ама не би, не искаш да четеш ли, не искаш да разбереш ли - не знам... А иначе, да, така си и мислела....  ooooh!  Е, и аз така си и мислех, не те интересува, просто ти е скучно и се чудиш как да се заяждаш отново...  Laughing

# 238
  • Куциндрел
И Стелт, ако наистина искаш да родиш VBAC ти остават вариантите - или да намериш лекар и ако трябва да пътуваш да там преди термина, или да си раждаш неасистирано вкъщи с всичките рискове. Да не говорим, че сама каза, че си на доста разстояние от близката болница, така че ако се обърка нещо при домашното неасистирано раждане, риска е голям.
То не може само да се изсисква, Стелт, трябва и да се направи нещо по въпроса. Никой няма специлано да дойде при теб на село, за да ти подобри условията във всеки един аспект от живота ти, включително и раждането.

# 239
Лично ти ми задаваш точно този въпрос за четвърти път...   Tired  А отговорът се крие и в по-горните ми постове, ама не би, не искаш да четеш ли, не искаш да разбереш ли - не знам... А иначе, да, така си и мислела....  ooooh!  Е, и аз така си и мислех, не те интересува, просто ти е скучно и се чудиш как да се заяждаш отново...  Laughing

Не, за втори. Първият ми каза, че не било моя работа. Това в седма тема беше, ако не се лъжа.

Та, пренебрегвайки грубия ти тон, отново се опитах да разбера какво точно искаш - но получавам пак подобен отговор. В този смисъл наистина смятам, че ако искаш да убедиш някой лекар, че за теб е важно да родиш вагинално, може да пробваш да смениш начина на комуникация по въпроса.

Общи условия

Активация на акаунт