Още чакаме последното МАЙ-ско човече и в "родени" ще се местим вече! - Тема 27

• 28 636
  • 666
  •   1
Отговори
# 480
Сега ние в края на месеца трябва да идем, да си вземем акта за раждане, после до банката, да си взема картата (не, че нямам 15695983 карти, но не, трябва нова и точно на тази банка  ooooh! ) и вече не знам кога ще ги преведат парите  Crazy
Нели, не могат да те ангажират да си разкриеш сметка в някоя банка. Майка ми работи в Социални грижи и от нея знам. Аз например съм дала сметката по която си получавам заплатата. Парите ще ги получиш след 20-то число на следващия месец. Аз съм подала м. май, ще си ги получа след 20 юни Peace

# 481
Нели, не могат да те ангажират да си разкриеш сметка в някоя банка. Майка ми работи в Социални грижи и от нея знам. Аз например съм дала сметката по която си получавам заплатата. Парите ще ги получиш след 20-то число на следващия месец. Аз съм подала м. май, ще си ги получа след 20 юни Peace

А могат, могат и го правят  Peace, вече съм им сърбала попарата преди четити години  ooooh!.

# 482
  • София
За еднократната помощ и за детските:
Има различия дали е първо или поредно дете!Аз казвам за поредно:Акта беше готов на 12 ден от раждането.Искаха задължително 2-те лични карти! Заедно с него се взима и удостоверение за родствени връзки( то струва 10 лв. веднага или 4 лв. за другата седмица) В него се вписват всички живородени деца на майката!
С акта и удостоверението се отива в социялните. Там се попълва молба по образец и 2 лисчета за личните данни и се оставя акта за 2 седмици. CryИскат и оригиналните актове на другите деца да ги видят.
За детските: Ако има действаща молба за другите деца се попълва молба за детски, като в графа доходи се пише, че има действаща молба, пак 2 листчета за личните данни и бележка от личната лекарка, че е сложила първата ваксина- т. е. може да се подаде най- рано след първия месец!Искат и копия от актовете на другите деца и 2-те лични карти за справка!
Ако е първо дете: Искат оригинал и копие от акта за раждане, 2-те лични карти, бележки за доходите на двама ви за 12 месеца назад( да имат дати и входящи номера).Ако някой си е сменял работата да е вписано в бележбката и дали има изплатени отпуски по член...забравих го!Ако има безработрен- трудова книжка!Ако няма трудова книжка- декларация, че няма или я е загубил, бележка за имунизация от доки, IBAN от банката на сметката, по която ще се внасят и... май това е всичко!..Не не е..Искаха май и акт за граждански брак или копие, не знам как е с неженените! newsm78 Знам,че при разведените искат решение от съда и негово копие!

# 483
Сега ние в края на месеца трябва да идем, да си вземем акта за раждане, после до банката, да си взема картата (не, че нямам 15695983 карти, но не, трябва нова и точно на тази банка  ooooh! ) и вече не знам кога ще ги преведат парите  Crazy
ох не могат не могат ама ела  ги виж и аз 1оо ооо пъти попитах не може ли на моя сметка,но нееее те си имат банка с която работят явно и там автоматично ни откривали сметка #2gunfire

# 484
Ок, да се изразя така - нямат право да го изискват Peace

# 485
  • Сливен
Сега ние в края на месеца трябва да идем, да си вземем акта за раждане, после до банката, да си взема картата (не, че нямам 15695983 карти, но не, трябва нова и точно на тази банка  ooooh! ) и вече не знам кога ще ги преведат парите  Crazy

И аз дадох IBAN на вече съществуваща сметка, но не тази по която получах заплата и болнични сега, а друга, която имах открита докато бях студентка... Даже се наложи да си платя в банката да ми препратят картата тук в Сливен, защото беше в банков клон в София, а старата беше изтекла...
Но определено не са ми искали да откривам нова сметка...  И даже си спомням, че колежките ми скоро подаваха декларации за детски и също си смениха сметката, по която да получават сумите... Преди беше на пощенска банка, а сега са дали банката, чрез която ни превеждат заплатите и до колкото разбрах не е било проблем...

# 486
  • Сливен
Пропуснах за детските да спомена, че искат и бележка от педиатъра, относно ваксини и профилактичен преглед...

# 487
  • До морето :)
Ок, да се изразя така - нямат право да го изискват Peace
Може и да нямат право, но в Бургас явно нещата са други  Crazy Анархията е пълна. И сега като чета, че навсякъде наистина е напълно различно...  ooooh! Ужас  #Crazy

# 488
  • Сливен
Наистина е различно... Аз сега се сещам, че моята братовчедка ми каза че лично аз трябва да отида до социалните... Странно, защото не са правили проблем на ММ... Предполагам зависи и кой служител ще улучиш на работа   newsm78

# 489
  • на североизток
Честита принцеса, Елфи!!! Да е жива и здрава и много да ви радва! На теб - бързо възстановяване!

Честито бебче, Елизабет!

И аз имам чувството, че малката ме е обсебила! Докато я накърмя, сменя, погушкам, да й се порадвам като спи и то дошло време за другото хранене. Не мога да обърна много внимание на каката и баткото и това ми тежи, а те милите ми помагат колкото могат и се радват на малката.

Спасдиди, радвам се да те видя отново Hug

Ние днес ходихме на първата ни консултация - набодаха ни /не плака много дребната/. Пораснала е 4 см. и е наддала килограм от изписването. Heart Eyes

В тази връзка искам да попитам - има ли други бебета, които се хранят по 6 пъти на ден вече? Много рядко имаме дни, в които да се кърмим по 7 пъти. Иначе Ния е спокойна, пълни памперсите, и най-важното спи си през нощта по 6-7 часа.

# 490
  • София
Аз най-вероятно утре ще ходя до социалните, за да си подам документите за еднократната помощ. Че на ММ са му казали от общината (той оправи всички документи там), че трябвало аз лично да отида. Проблемът е, че не е много близко до нас и с количката ще ми отнеме поне половин час в едната посока.  Close

Днес бяхме на консултация и да ви се похвалим колко сме пораснали - цели 5 см! Вече сме 56см и 4310г. (около килограм след изписването!).  Flutter Боцнаха ни и в бедрото, за да ни сложат ваксинка и проплакахме малко.  Grinning

# 491
Момичета, аз нали съм нова тук,  hahaha та ви благодаря за посрещането! Майтапа на страна - много сте мили! Гушвам ви всичките!  Hug
Мисля си, ча нашата отчетна е най-готина! Тия телчета и овнета си имат най-милите м
МАЙ-ки!

Аз вчера си взех акта за раждане на Ирка-Вампирка, а днес си подадах документите за еднократната помощ! За документите jenajena  Hug го е обяснила чудесно! Няма кВо да се добави!
И на мен ми искаха Удостоверение за родствени връзки-струва 10 лв. и ти го дават, като попълниш едно заявление!
А за еднократната - ма то голяяяяяяяяяяяяма помощ бе - няма що - 200 лв. за трето дете! Явно държавата ти казва директно, че не са и нужни по 3 деца от семейство!  ooooh! А иначе тръбят, че ако продължаваме с този демографски срив, нацията ни щяла да се затрие след 20 год.!
НЕма що - празни приказки!

Много се радвам как наддават вашите бебоци. Моето пиле на грил никога не моЖ да качи едно кило за месец! Това може би е защото вашите бебенца са изцяло кърмени?
Има ли някой да е наддал толкова от смесено хранене или от АМ?

# 492
Абе, хора, аз изобщо не съм в час- какво означават тези детски?

То сигурно ако се поровя из форума ще разбера, ама пусто нямам време сега. Ако някой може накъсо да ми пише, може на лични.

ЧЕСТИТА ТИ ЩЕРКА, ЕЛФИ! ГОЛЯМ ГЕРОЙ СИ, ИЗТЪРПЯ НИ ВСИЧКИ ДА СЕ ИЗРЕДИМ АМА ПОНЕ ОТИДЕ ПОДГОТВЕНА , МАНИКЮР, ПЕДИКЮР...

# 493
lotxen надявам се да съм полезна .
http://www.mamazavinagi.com/t66-topic

# 494
Има ли някой да е наддал толкова от смесено хранене или от АМ?
Филип е само на АМ. Още не сме ходили да го мерят, но мисля, че определено е качил 1 кг (поне - дано!), не че е слаб де. Но, споко, и да не е качила чак 1 кг не е фатално, все пак е мацка!  Heart Eyes
 Hug

Общи условия

Активация на акаунт