Какво име бихте дали на детето си и какво - никога?

• 13 033
  • 194
  •   1
Отговори
# 150
  • София
там е работата от ухо до ухо разлика голяма... на мен не във всички случаи ми звучат като кръпка и първенюшки...още повече, че както е казвано в много теми истински българските имена са доста малко...може би навремето и Александър, и Филип, и Виктор, и Мария и Диана са звучали така в нечии уши,вероятно след време и Кевин Чернопеев ще е не по-странно от Стефан Андонов.

# 151
 Laughing Не бих дала Майкъл, Айвън и всякакви такива внесени имена от чужбина! Много ми е смешно като чуя някой българин, дето бъкел не разбира от чужди езици и няма никаква връзка с външния свят, така да се каже, ми се провикне: Питър или Изабел и т.н.

# 152
  • София
Аз съм Евелина и според баща ми името ми е ужасно грозно и измислено, та ми предложи като направих 18, ако ме е срам от него- името- да го сменя  Sick. На вкус и цвет...

Е, как пък точно на баща ти не му харесва? Shocked Да не би да са ти го измислили съседите? Wink

Не, майка го е измислила, съобразявайки се с желанието на баба и дядо да имам "модерно" име и в никакъв случай да не ме кръщава на някой от тях. Името ми е дошло от името на кукла, която майка е имала като малка. Евелина е било екстравагантно решение в очите на баща ми, предпочитал Елица- което аз не харесвам- Ц!

# 153
  • София
то и аз не разбирам бъкел гръцки...ама съм си го кръстила Филип.... Crazy Joy

# 154
Цитат
С риск отново да си предизвикам гнева на Angel Dust и flor4eee

Малии, явно много съм се набрала по-рано днес  Embarassed (не ми е ден днес, признавам си, та може и да съм прекалила)... Еллис, нищо общо с твоя пост нямаше вметката ми за патриотизма, въпреки че може и да изглежда така  Peace  

Но наистина е въпрос на ухо и усещане. Мен чуждите имена с бг фамилия отдавна не ме потрисат. Плюс, както съм писала и преди, за мен на Нанси Крушкова проблема няма да й е странната комбинация с бг фамилията, а самият факт, че Нанси е толкова странно име за България. Иначе всякакви чужди мнения, различни от моето, приемам, стига да са изказани като такива, а не като всеважащи правила  Peace

# 155
Дойдохме си на думата: ако давахме имена само на роден език, всички щяхме да сме адаши! Ох, не ми се мисли за моето име /Елисавета/ - староеврейски произход-труден език , иди че го разбирай.Докато бях малка много му се чудех, докато баба ми не ми го откри в някакъв именник, е не че ми хареса повече...

# 156
Аз съм Евелина и според баща ми името ми е ужасно грозно и измислено, та ми предложи като направих 18, ако ме е срам от него- името- да го сменя  Sick. На вкус и цвет...

Е, как пък точно на баща ти не му харесва? Shocked Да не би да са ти го измислили съседите? Wink

Не, майка го е измислила, съобразявайки се с желанието на баба и дядо да имам "модерно" име и в никакъв случай да не ме кръщава на някой от тях. Името ми е дошло от името на кукла, която майка е имала като малка. Евелина е било екстравагантно решение в очите на баща ми, предпочитал Елица- което аз не харесвам- Ц!

Не ми е любимото име Евелина, но не звучи лошо, и чак да го сменяш... .Пък и не знам защо му е звучало толкова екстравагантно на баща ти. През соца беше пълно с Евелини.

# 157
Дойдохме си на думата: ако давахме имена само на роден език, всички щяхме да сме адаши! Ох, не ми се мисли за моето име /Елисавета/ - староеврейски произход-труден език , иди че го разбирай.Докато бях малка много му се чудех, докато баба ми не ми го откри в някакъв именник, е не че ми хареса повече...

Май вече ти го казах, ама нищо, пак: много ми харесва името ти! Simple Smile

Моето пък е древно скитско, даже е мъжко, а не женско Simple Smile

# 158
Да, благодаря ти, друго си е някой отстрани да те окуражи ...и то няколко пъти! Ама ти наистина ли си Уилма? Леле,...поздравявам родителите ти! Как са се решили преди години   bouquetКомплименти и на древните скити - много ми харесвва !

# 159
Ама как ще съм Уилма?! Я ми виж профила! Simple Smile

# 160
# 161
Ау,  Embarassed ! Все пак , страшно ми харесва ника ти ! Що се отнася до името ти -кратко, свежо , красиво за ухото..Би  ли го сменила с ника си /хипотетично , разбира се/?

# 162
  • София
Да, благодаря ти, друго си е някой отстрани да те окуражи ...и то няколко пъти! Ама ти наистина ли си Уилма? Леле,...поздравявам родителите ти! Как са се решили преди години   bouquetКомплименти и на древните скити - много ми харесвва !
Joy
Какво сладко недоразумение!
Развеселихте ме.

# 163
Купонът тече, а? Wink
Не знам дали бих... вече много свикнах и ми се струва, че да. Най-вече защото не харесвам истинското, независимо от всичко. Споменавала съм и друг път. Но всъщност, ако нещата станат наистина... не знам дали бих. Аз само тук се преживях като Уилма Simple Smile На дърт заман едва ли ще науча хората, че вече не съм това, с което са свикнали Wink

# 164
Цитат
то и аз не разбирам бъкел гръцки...ама съм си го кръстила Филип.... Crazy Joy
Нямах в предвид точният произход на имената. В крайна сметка далеч съм от идеята всеки да тръгва да проучва имената. Пък не знаех, че Филип е гръцко име  Thinking Laughing
Имах в предвид точно англо-американските и тем подобни имена: Патрик например  Crazy , Беатрис ит.н. Както споменах в поста си един път чух една майка да си вика детето: "Айвън, ела" И като го разшифровах ми излезе, че това е някакво производно на Иван  Sick, кому е нужно се пита във въпроса?

Общи условия

Активация на акаунт