Безопасен ли е добивът на шистов газ за природата - НЕ !

• 38 852
  • 896
  •   1
Отговори
# 150
нима се извършват вече

Не, планират се да започнат догодина. Взеха само лиценза, но вече и земетресение предизвикват.

Боже боже, слез и си прибери верисиите. И прословутите комитети за защита от Шеврон и те си разпространяват новината

# 151
Известно е, че проучванията могат да предизвикат земетресения. Известно е също, че разрешение за проучване има. Всичко, което се случва се развива по сценарий, в който ние, като граждани и вероятно потърпевша страна, не участваме. Точно тази липса на информация води до паника и възможност за дезинформация.

Аз съм доволна, че има хора, които се интересуват.

# 152
Известно е, че проучванията могат да предизвикат земетресения. Известно е също, че разрешение за проучване има.

Има една малка подробност, проучванията все още не са започнали
Как тогава предизвикаха земетресение?

# 153
Известно е, че проучванията могат да предизвикат земетресения. Известно е също, че разрешение за проучване има.

Има една малка подробност, проучванията все още не са започнали
Как тогава предизвикаха земетресение?
Теб допуснаха ли те до площадката, за да се убедиш?

# 154
Не, но виждам графика за работа.  Mr. Green

# 155
Не, но виждам графика за работа.  Mr. Green

Joy

Всички им виждат графика:

Дърводелска работа
Или как бивши американски ченгета си заработват хляба

Д-р Божидар Димитров
16.03.2007

http://www.politika.bg/article?id=4990
...Цели две години ми трябваше преди една петилетка, за да изгоня от страната един друг американски мошеник - Робърт Балард. Той пък търсеше Ноевия ковчег по дъното на Черно море с екип, в който нямаше нито един археолог, а "само" тридесетина геофизици, специалисти по нефт и газ. Никой от пишещите за него по цели страници колеги не се сети да го запита като как значи ще се окаже на дъното на Черно море Ноевият ковчег, след като, според Библията, въобще не е потънал, а кротко се е люшкал по вълните до края на Потопа с цялата менажерия на борда.

Та поне още две години ли ще предъвкваме глупостите на Джеф Стайн? За сравнение - турците изгониха Роберт Балард на втората седмица, след като отиде да търси Ноевия ковчег и у тях.

"Аз... изгоних Роберт Баларт от България, защото той търсеше нефт и газ, а не Ноевия ковчег и ни смяташе тук за балъци..."

http://www.focus-news.net/?id=f15552

Влезли са си в график хората.

# 156
Холограма, между Божидар Димитров и Нешънъл Джиографик вярвам на вторите.
А за Шеврон на очите си

# 157
Само не разбирам, защо според еколозите епицентърът трябва да е на сушата, за да доказва връзката с "проучванията" за "шистов газ", като по-скоро е обратното:

"...Според технологията за добив на шистов газ в морските дълбини се правят сондажи на дълбочина от 2000 до 5000 м, като първоначално се използва много вода. В случай, че се докаже наличие на газ в кухините на земните недра, се правят миниземетресения, които да го изкарат на повърхността.
Представители на американската компания не бяха категорични, че технологията е напълно безопасна..."

http://www.bnews.bg/article-12545

Да не се повтарям, ама при нас "всички дупки са запълнени"...
Кеф ти "най-гостоприемен в морето", кеф ти под него, кеф ти - на сушата, кеф ти под нея, кеф ти военни, кеф ти нАучни "проучвания", пълна програма, пълни гостоприемници...
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=616486.45

# 158
  • Добрич
....
А за Шеврон на очите си

Rolling Eyes
Когато видим с очите си какво става след проучването и добива на шистов газ ще бъде вече късно.
Емпиричното познание, в случая не е най-добрия вариант.

И на мен обаче не ми е ясно защо посочват друг епицентър, от обявения официално.

Всъщност в Рогозина не се знае за какво точно проучват, нито коя е фирмата. Русгеоком са само възложители на поръчката. Една варненска фирма казва, че сондирала там - ГПП АД - Варна, поне така пише на портфолиото им. В официалния им сайт обаче няма информация за тази година.

А иначе сондажът в Рогозина е до 5100-5400 м. дълбочина. Ето подробна информация за поръчката. Според Общинския съвет в Ген. Тошево не става въпрос за шистов газ.

# 159
....
А за Шеврон на очите си

Rolling Eyes
Когато видим с очите си какво става след проучването и добива на шистов газ ще бъде вече късно.
Емпиричното познание, в случая не е най-добрия вариант.

Виждам графика за проучване на Шеврон, а за резултатите от проучването ( по-горе в темата съм писала за Еквадор, но не изнася на повечето да четат) имам наистина огромни съмнения

# 160
Titina, виждам че си върл защитник на Шеврон и ей Богу! не мога да те разбера... Като чета мнения като твоите (а те за радост са рядко срещани) изпитвам гняв, но същевременно с това и съжаление, че има хора склонни да имат такова мнение по този толкова сериозен проблем. Не те осъждам, всеки си има право на мнение, но моля те, опитай се да погледнеш от другата страна на монетата, защото повярвай ми, монетата винаги има две страни... Надявам се да не е прекалено късно, защото животът в Америка си оказва своето влияние и малко или много хората там масово стават жертви на масовата манипулация на общественото мнение (за никого не е тйна, че медиите в САЩ работят преди всичко за да манипулират). Надявам се, че не се засягаш като ти говоря така, но ми е болно като видя някой с подобна на твоята позиция. Отвори си очите за лъжите и манипулациите на газодобивните компании и осъзнай, че няма по-мило и ценно нещо от здравето на нашата майка Земя, както и нашето и на децата ни здраве.
И м/у другото моля те, уточни какъв точно експерт си ти, зщото в постовете си много често изтъкваш, че хората пишещи тук не били експерти...
П.П. Пиша ти абсолютно добронамерено, не го приемай за заяждане.

# 161
Искам да пораздвижа малко темата и да поканя варненци и гостите на града на следното мероприятие: http://shalegas-bg.eu/2011/10/13/varna-tancuva-2/ Това е същото мероприятие, което трябваше да се проведе на 09.10, но рязкото влошаване на времето ни попречи. И тъй като не се отказваме лесно, ще си го проведем утре.
Ако не сте от Варна, но имате роднини и приятели в града, ги поканете да дойдат Simple Smile

# 162
Back to Nature , експерт съм в свтоята област а именно FTA.
Животът ми ме е научил да вярвам на документи, и именно на тях вярвам. Запазис ако обичаш съжаленията за себе си.
Глупаво е да се преписва зементресение на  нещо, което още не е започнало. Не може при условия, че Шеврон все още не е започнал експлорейшън да причини каквото и да е. Ако някой смята, че подписан лист хартия, може да причини земетресение... значи си е чиста проба идиот.
Вярвам също на експертите на компанията, защото това е компения която не си хвърлш парите на вятъра. Не биха дали и стотинка, ако зад това не стоят доказателства.
Сега ще ми кажете Еквадор. Посочих по - горе кога Еквадорското правителство започна да съди Шеврон. След заведени преди това дела от страна на Шеврон и спечелени преди това, изненадващо искът е за сума същата като сумарната сума поискана от компанията... Но това не Ви изнзся да го прочетете нали. Както не Ви изнася и факта, че исканата от еквадорското правителство сума падна от 38, на 8, а сега и на 1. Странно защо ли?

# 163
Четох, че използваните химикали били тайна. Глупости на търкалета, както казжаше баба ми.
Ето го доклада на сената:
http://democrats.energycommerce.house.gov/sites/default/files/do … ort%204.18.11.pdf
Химикали, използвани при "удара" са добавки, използвани в използваните за удара течности обикновено се правят по-малко от 1% от теглото на общата течност. Те са биоциди, повърхностно активни вещества, регулиращи на вискозитета и емулгатори. Много от тях се използват в домакински продукти, като например козметика, лосиони, сапуни, перилни препарати, мебели полира, подови восъци, и бои. Някои от тях са използвани в хранителни продукти. Списък на химични вещества, които са били използвани е публикувана в САЩ Камарата на представителите доклад - дала съм линк по горе. Някои от химикалите не представляват известни опасности за здравето, някои от химикалите, имат известни опасности за здравето и рисковете за здравето, за останалите са неизвестен.
Естествено никой няма да Ви даде точното съотношение- все пак си е търговска тайна

# 164
Животът ми ме е научил да вярвам на документи, и именно на тях вярвам.
Документите се съставят от хора. Мен животът ме е научил, че има ли намесени мнооого пари, на хора не може да се вярва.За съжаление.

Общи условия

Активация на акаунт