Безопасен ли е добивът на шистов газ за природата - НЕ !

• 38 821
  • 896
  •   1
Отговори
# 165
Е, беше време и служители на Шеврон да се появят.

# 166
Е, беше време и служители на Шеврон да се появят.

Не позна, контрактор съм.
Но и като обикновен човек знам, че една подписана хартия не предизвиква зементресение.

# 167
  • Варна
Титина ще кажеш, че не твоята черга гори Wink
Дали страдат хората от параноя, дали има капчица истина в думите им бъдещето ще покаже:peace:
Дано само не е твърде късно да си доказваме нещо, тъй като пък аз смятам, че добива на шистов газ не е безопасен за чистотата на природата и за здравето на децата ми.

# 168
Ничия черга не гори. Просто се чудя как българите са като стадо.
Още 2009 година се е заговорило за това - 0ткрих инфо по български информационни саитове.
Тогава никой не е обърнал внимание, сега обаче.... малко след дъжд качулка. Предполагам какви неустойки има по договора
Интересното е друго - разрешението се получава след като руснаците взеха разрешение за Белене.
Непрекъснато се тръби за материалите които се използват и че никой не дава инфо за тях. Е аз успях да го намеря, дала съм го в линк в предните си постове. Е така никой ли не успя да го свърши това.
А и земетресението - при условия, че 100% не е почнато търсенето, как така то го предизвика.
Прекалено много неистини говорят само за война на интереси (познавайки ойл бизнеса не е между тях).

# 169
Земетресенията, могат да бъдат предизвикани и от сеизмичните тестове, предхождащи сондажите, когато се правят в разломи! За тези тестове се ползват различни видове генератори: от звукови до взривове! Когато зоната е земетръсна и има разлом, подобен дразнител може да отключи земетресение! А зоната там е сеизмична: Шабленската, на всичкото отгоре е близо и до разлома който идва от Вранча, та най-добре не дрънкай простотии за това какво стадо били българите! Много сме си добри! Векове наред интуицията ни е спасявала от продажници и нападатели! Не ми трябват документи, за да видя какво се е случило там, където са полазили газовите компании - с документите си запали печката!На мен ще ми смърди водата и ще боледувам и ще ти искам документи! Я си налягай парцалите в Щатите! Че даже и там Ню Йорк казаха "водата ни е по-важна" и наритаха такива платени активисти като теб вън!
А разминаването в координатите, както и разликата в големината на баловете, идва от самите международни сеизмологични агенции. През нощта, веднага след труса,  това са били единствените координати в мрежата, местните хора са ги задали в Гугълмапс и изтрещели, и без това са на нокти. На всичкото отгоре понеже са били съвсем близо до епицентъра, труса са го усетили като единичен, много странен и без затихващи след него.Чак на другия ден на обяд се появиха нови координати на епицентъра, които са съвсем до бреговата ивица. Не че има голямо значение, къде е епицентъра. Да не говорим , че българския сайт цял ден стоя на 3.6 бала, външни имаше и на 4.4, а чак накрая всички се спряха на 4.1 ! Сеизмолога от БАН каза, не може точно това земетресение да е предизвикано от проучванията, но трябва да се обърне внимание какви щети би нанесло дори такова земетресение на подземните съоръжения! Както и да стане ясно, че проучванията биха могли да предизвикат по-малки локални земетресения от 2-3 бала!
Както се е случило в Англия, до Блякпул, където има временен мораториум върху технологията!
Да не говорим, че у нас по принцип сме си земетръсна зона - само за днес имаме две земетресения, които са усетени, за тези които не усещаме дори не споменавам!

# 170
та най-добре не дрънкай простотии за това какво стадо били българите! Много сме си добри! Векове наред интуицията ни е спасявала от продажници и нападатели! Не ми трябват документи, за да видя какво се е случило там, където са полазили газовите компании - с документите си запали печката!

Боже, боже, слез и си прибери верисиите.Трябва наистина да си централен идиот за твърдиш, че подписан клист предизвиква земетресение. Не са започнали никакви сондажи или каквито и да е действия на сайта.

# 171
 hahaha Ами ти кажи какво са започнали, явно знаеш по-добре. Служител на фирмата каза в новините, че са стигнали 270 м дълбочина, всеки ден били пращали доклад в МИЕТ, до къде са. Хората от Добрич бяха там и  казаха, че сондата не е изправена още - има и снимки. А ти гледай сайта и най-вече ДОКУМЕНТИТЕ, да не забравиш!!!  Joy
А тези до 270 м явно са копали с лопати, след като са го докладвали, че и по телевизията го разказват  Outta Joint

Абе имаме ли случай, в който като дойдат големи фирми да прецакат България, да не ни полазят наши "еничари",  обикновено служители в такива фирми, които на дълго и подробно, да ни обясняват, колко ще е добре и че сме тъпи, прости, неандерталци и какви ли още не?! Дали ме лъже паметта или този цирк вече го гледахме за ГМО?!

# 172
ТИТИНА сондажи има край с. Рогозина , ако искаш иди питай хората от селото .

# 173
Титина ти за Шеврон ли работиш ? Имаше една поговорка ,че "Не се хапе ръка ,която те храни " , така постовете ти не ме учудват , обаче са всичко друго само не и обективни .
 Титина мъжа ти е машинен инжинер къде работи ? . От къде идват парите Ви за хубавата къща в Канада , за нови зъбки ,операция и екскурзии - истината е че на теб  не ти пука за нищо друго освен за собствения ти задник . И душата си си готова да продадеш за тези удобства .

Последна редакция: вт, 18 окт 2011, 11:30 от keit888

# 174
Както индианските вождове са продали земята и живота на хората си за няколко гердани със стъклени мъниста , така и нашите вождове в момента продават правото ни на нормален живот и след като вече са продали фабрики , заводи,унищожили са селското стопанство и пазарите за него  , отнели са възможностите на хората за нормално препитание , започват да продават здравето и живота ни , като продават земята ни и водата ни - концесии за добив на шистов газ , концесии за добив на злато, хранилище за радиоактивни отпадъци край Козлодий , водите на България също чакат даване на концесия , за няколко гердана с мъниста нашите" вождове " търгуват вече със "здравето и живота на племето " защото друго за продаване вече не остана  ...  За да могат да карат последен модел скъпа кола, за да учат децата им в чужбина ,и да са облечени с маркови дрехи, колко безмислено изглежда това на фона на екологичното бедствие до което ще се стигне в България , геноцид над цял един народ , за да имат вождовете му  гердани с лъскави мъниста .

# 175
Както казах аз съм контрактор- работя за различни компании, но най-вече за себе си. О и за да стигна на това ниво, много много учене.
Съпругът ми не работи за посочената от Вас комания.
Хубавата ни къща в Канада е резултат  от работа и учене, между другото имаме и хубав дом в България много преди да отидем в Канада или САЩ. Също е резултат от работа и учене, а не от празни приказки.

keit888 , аз виждам графици, Шеврон все още не са започнали работа на фийлд. Или не си схванал/а информацията че сайта там не принадлежи на Шеврон
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150275490304361.342066.247214619360#!/photo.php?fbid=10150275490349361&set=a.10150275490304361.342066.247214619360&type=3&theater

# 176
Не, не принадлежи на Шеврон, а на Русгеоком -руска компания! Това за тези, които си мислят, че някой има политически интереси да бъде срещу проучване и добив на шистов газ!
Шеврон в момента правят сеизмологичните тестове, защото са се уредили с разрешение за предварително изпълнение, дори без да представят работна програма! А за Екологична Оценка на тази програма? - Изобщо не мислят да я правят!Трябва да направят само оценка за съвместимост с Натура 2000 и то ако е наблизо! Отдолу под земята, ако ще да взривяват, никой не им иска екологична оценка! Не само това - извадили са МОСВ от Закона за подземните богатства! Само финансовата страна ги интересува - екологията не откривала работни места, каза учения от БАН! Същото важи и за Закона за съхранение на въглеродни емисии в земните недра - нещо също толкова опасно като шистовия газ. Германия отхвърли този законопроект изобщо, а у нас тепърва ще се гледа и то забележете от Комисията по икономика и туризъм!!! В ЗПБ, най-голямата глоба за замърсяване в България е 100 000 лева и то ако някой успее да докаже, че точно този е замърсителя!
Полша са си написали специален закон преди изобщо да разрешат проучванията, а у нас са махнали МОСВ, за да не може да ги питаме те къде са дремали и защо са разрешили!!!

# 177
  • Добрич
Не, не принадлежи на Шеврон, а на Русгеоком -руска компания! ....

Peace  И на мен не ми стана ясно, защо Titina защитава Шеврон, след като никой не ги обвинява.  newsm78

# 178
Вела, погледни страница 10 от темата

# 179
Всички са под ножа!!!! Ако ще да са наши или пакистански! Все ми е тая! От къде на къде ще дупчат без екологична оценка?! И проучване за конвенционален газ може да е опасно ако се ползват отрови, а не каолин като добавка при положение, че минава през водата!

Общи условия

Активация на акаунт