Безопасен ли е добивът на шистов газ за природата - НЕ !

• 38 806
  • 896
  •   1
Отговори
# 210
 Old Witch, никой не искам да ми вярва ( ти имаш претенции да си всезнаещ). Аз за разлика от теб чета.
Дала съм кой е източника ( мразя да се самоцитирам, но ще го направя
API са организацията,която създава стандартите в нефтената и газовата индустрия, а членовете са изтъкнатите "мозъци" в тази сфера.
От тук нататък, чети и рови сам или подскачай и викай "Тя не се върти!". Изборът е твой

Ти твърдиш, че  API са агенция  Една баба каза ли  newsm78 Ясно е колко си в състояние да коментираш каквото и да е. Освен българските новини.
От тук нататък, гугъл и търсиш информация сам. Имат си хората и доста схеми, нарисувано и обяснени като за лаици.
Обикновено хора с такъв тон ги оставам да тънат в собствените си глупости. Нищо лично, но дори и на информацията ти за парените ти трушии не бих се доверила ( между другото bnews не са достоверен източник)

# 211
  • Добрич
И според мен е логично това, което пишем да се подкрепя с линкове. Понякога търся с часове, за да намеря нещо, което ми трябва, а времето е от нещата, които не са ми в излишък. Затова предпочитам след като съм намерила това, което търся да го посоча с линк. Така ще спестя труда и времето на другите, които се интересуват от същата информация.

Разбира се има хора, на които свободното време им е предостатъчно. Предполагам за тях загубеното време няма значение.  За съжаление обаче аз не съм от тях. Затова се радвам, когато мога да прочета нещо без да се налага да ровя продължително.

Естествено всеки съди по себе си и преценява от собствената си гледна точка...

# 212
Днес четох това интервю
http://frognews.bg/news_39992/Dj_Pardiu_SHokiran_sam_ot_politich … skoto_splashvane/.

Последнте два абзаца е за  шистовия газ.

# 213
И според мен е логично това, което пишем да се подкрепя с линкове. Понякога търся с часове, за да намеря нещо, което ми трябва, а времето е от нещата, които не са ми в излишък. Затова предпочитам след като съм намерила това, което търся да го посоча с линк. Така ще спестя труда и времето на другите, които се интересуват от същата информация.

Разбира се има хора, на които свободното време им е предостатъчно. Предполагам за тях загубеното време няма значение.  За съжаление обаче аз не съм от тях. Затова се радвам, когато мога да прочета нещо без да се налага да ровя продължително.

Естествено всеки съди по себе си и преценява от собствената си гледна точка...

Вела, в случая "експертката" не ти казва конкретно какво има предвид, това е място на което има всичко, което ти мине през ума за добив на нефт и газ  Wink Нито ти дава линк, към конкретна уж различна технология, нито знае как се казва - нищо. Ти можеш да си избереш нещо произволно от там, да си разсъждаваш на воля и тя да ти каже, ааа аз имах предвид друго   Laughing Laughing
Със същия успех, аз мога да дам някой руски или канадски сайт на същата тема, и да и кажа да върви да търси там баба си  Laughing

# 214
Продължаваш да си в ролята на бабата слагаща съчки на кладата. Претенциите да си експерт са твои, за сега неоснователни с "експертно" мнение базирано на български новинарски сайтове

Нормално е като дадеш някакво име опонента ти да потърси там. За съжаление опонента дайе не знае какво да търси

# 215
Днес четох това интервю
http://frognews.bg/news_39992/Dj_Pardiu_SHokiran_sam_ot_politich … skoto_splashvane/.

Последнте два абзаца е за  шистовия газ.

Интересно. Щом Пардю да го каже... А Уорлик пък натиска педала до дупка...

Аз съм силно озадачена защо темата за шистовия газ не предизвиква никакъв интерес тук. Ако по други подобни теми въпросите около ползите/вредите са доста спорни, разтегливи и обтекаеми, тук поне нещата са доста ясно очертани.

Или може би да си представиш, че хлябът (който идва от Добруджа) ще е тъпкан с отровни химикали (радиоактивни при това), е твърде сюрреалистично ли, що ли?

# 216
http://www.mediapool.bg/%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%BA%D0% … D-news119889.html

Тази пратка, за залавянето на която нашите митничари са поздравени 2006 година, към днешна дата  в същия вид, чака разрешение да бъде изсипана в сондажа на Рогозина в Добруджа. Пък нека се надяват някои хора, че тях не ги засяга. Може техните деца да хапват хляб от Америка или от Русия, знам ли?!  newsm78

# 217
  • Добрич
Премиерът многократно е казвал, че вече има дадено разрешение и ние си мислехме, че става въпрос за Рогозина. А в действителност май е имал предвид Вранино.

РЕШЕНИЕ № 718 ОТ 4 ОКТОМВРИ 2010 Г.за издаване на разрешение за  … н в област Добрич

План за разработване на Басейн Добрич

Цитат
Планът за разработване на газово поле в блок 1-11 Вранино, Басейн Добрич, през 2012 г. ще се определя в зависимост от датата на стартиране на конкретната програма за блока. Парк Плейс Енерджи възнамерява да стартира програмата за проучване, включваща въглищен газ метан, шистов и традиционен газ.

Както вече казах, аз ценя времето на събеседниците си и давам линкове за информацията, която споменавам. Иначе можеше да ви кажа - търсете в Държавен вестник.  Wink  Обаче не виждам смисъл в това да ви губя времето с нещо, което мога да дам наготово.

Разни хора, разни идеали.

# 218
  • Добрич
Странно, но за около 10 дни за трети път чета за радиоактивни изотопи, които всеки момент ще пристигнат в Рогозина.

Цитат
"Получиха се много обезпокояващи новини. За шистовия тероризъм се оказва, че целта не е добив на газ, а крайното решение на Ротшилдовия план за унищожение на България до 2030г. Конкретната информация е следната;
В парламента за шистовото проучване лобира познайте кой - Делян Пеевски.
Бoрисов се е ангажирал. В момента руската сонда е до 500 метра, а в Румъния чака да влезе в България камион с химикали за фракинг, които съдържат 2 радиоактивни изотопа. Засега не са влезли, защото им липсва някакъв документ явно разрешително от ядрената там администрация. Ходят някакви да искат разрешителни по митници, нашите хора ги бавят колкото може, но няма да се продължава безкрайно. Камионите чакат на митницата до Генерал Тошево. Оттам до Рогозино са 20-ина километра. Влезнат ли през границата - до един час камионите са там.
Дупченето вече започна, само остава да им се доставят химикалите. А фирмата Аурелиан, която в момента прави проучвания сеизмични при Провадия е на Сорос инвестмънт. Това си е финалната фаза на геноцидната война! Трябва да се спре в зародиш! Нито една сонда не бива да достига водния хоризонт, защото те няма изобщо да търсят шистов газ - зора им е да изсипят химикалите и изотопите в подземните води!
Ако българите не успеят да спрат това, Йерсу няма да го допусне. Как ще реагира тя, можем само да гадаем. Земетресението от 5 степен при Рогозино ни подсказа каква ще е реакцията."

От тук.

# 219
За тези, които могат да помогнат със средства и във връзка с организацията на следващите ни протестни действия - това е дарителската сметка.
ПроКредит Банк
BIC: PRCBBGSF
IBAN: BG47PRCB92301038398419
Фондация Уникална Природа. Благодарим Ви предварително Simple Smile
поствам това от фейсбук групата

# 220

http://parkplaceenergy.com/projects/  а това  линк към сайта на една компания Парк Плейс енергийна компания , получила е блок до този на Шеврон за проучваия за нефт и газ , иска да добива шистов газ  с метода "Фракинг". На сайта и може да видите карта на Североизточна България и раздадените блокове за търсене на нефт и газ на други компании има и руски и американски и такива със седалище Лондон , лошото е че всички те смятат да използват т нар фракинг метод за добив на шистов газ , при фракинга се използват опасни химикали вкл и радиоактивни ,замърсяват се подпочвените води с метан и с химикали , а оттам и реките . Да искаме от българското правителство да забрани с мораториум "фракинга " така както направи Франция преди 4 години  ,защото като гледам раздадените блоковете  колко са много се чудя къде ще отидем да

# 221
http://www.zonabg.com/bg/шистов-газ-новини/66-шистов-газ-становище-на-биоразнообразие.html        това е линк към  Становище -Оценка на БАН на ИНститута по биоразнообразие на рисковете от проучванията , а по -късно и добива на шистов газ в България  , оценката е поискана от Министерство на икономиката ,енергетиката и транспорта  и е публикувана на 23.08.2011 . извадки от текста  :"При това трябва да се отчита и фактът, че характерът на ландшафтът ще се промени от естествен към техногенен и райони, в които се разчита да се развиват туризъм и селско стопанство, едва ли биха могли да ги съвместят с добива на шистов газ"

# 222
  • Добрич
Не само, че нямат намерение да наложат мораториум, но и продължават да раздават разрешения.

Проучване за добив на нефт и газ в Черно море одобри правителството

# 223
  • Добрич
Румънци проучват за нефт и газ в ниви край Шумен

Цитат

Румънци проучват за нефт и газ в ниви край Шумен. Арендатори от няколко села в региона казват, че сондажите стават без тяхно разрешение. Докато правят сеизмичните изследвания, 30- тонните машини предизвикват мини земетресения, които се усещат и в околните села.

Само за два дни румънските работници, които изпълняват поръчка на българска газова компания, са опънали хиляди метри кабели в частни ниви в няколко шуменски села. В  земите си край село Васил Друмев, Петър Петров видял опънати два вида кабели и забити датчици в земята. Питал в областна управа и в община Шумен какво става, но никой не знаел.

„Какво е това безхаберие? Хора обикалят от чужди държави по нашите земи, никой нищо не знае, нямаме никаква информация, никой не ни е предупредил. Минават, жалонират, прекарват два вида кабели и след това с тежки вибрационни машини предизвикват мини локални земетресения, кабелите улавят вълните и изследват структурата на земята. Знаете, че сме сеизмична зона, какво може да се получи. Първото нещо, което мисля да направя е да заведа някакво дело", заяви Петров.

Открихме машините в землището на село Ветрище. Работниците не знаеха дали имат разрешение да влизат в тази нива, не било тяхно задължение да говорят със собствениците.

# 224
Чак не можах да повярвам, докато гледах новините.Тези хора няма да спрат.
От 13м. и 20 сек. нататък:
http://play.novatv.bg/play/258061/?autostart=true

Общи условия

Активация на акаунт