Безопасен ли е добивът на шистов газ за природата - НЕ !

• 38 994
  • 896
  •   1
Отговори
# 90
Изчетох всичко и изгледах всички "образователни" филмчета, цитирани в темата. Меко казано, съм в потрес! Дали поради факта, че не гледам новини, или наистина има някакво информационно затъмнение повъпроса, но някак ми е убягнало. Адски ми е неприятна асоциацията, която ми навява тоя "добив на шистов газ" - точно като да убиеш слон, за да му вземеш бивните, само дето мащабът е друг..... Звучи ми най-малкото притеснително..... Rolling Eyes

# 91
  • Добрич
Утре е ден за национален протест. Не само в София, но и в редица областни градове, включително и тези, от блок 1 Нови пазар, а и не само в тях.

# 92
  • София
Утре е ден за национален протест. Не само в София, но и в редица областни градове, включително и тези, от блок 1 Нови пазар, а и не само в тях.
Къде може да се види на кои места и по кое време са протестите?
За пореден път никъде няма информация по въпроса, направо не мога да повярвам как по медиите дума не се обелва. ooooh!

# 93
  • Добрич
Соник, протестът беше днес от 12.00 часа. Ако действително се интересуваш:

- има група във Фейсбук - обща и по градове;

- сайт с подробна информация.

# 94
За пореден път никъде няма информация по въпроса, направо не мога да повярвам как по медиите дума не се обелва. ooooh!
ти да не искаш покана да ти пратят...Не им отърва братооо!!! Плащат си некои да не се пише, а сегашните журналисти меко казано нямат нищо общо с журналистиката...

# 95
  • София
Соник, протестът беше днес от 12.00 часа. Ако действително се интересуваш:

- има група във Фейсбук - обща и по градове;

- сайт с подробна информация.
Благодаря!  bouquet
На фейсбук групата съм член, но не са ми излизали никакви постинги скоро, а обикновено се появяват в news feed-a. Thinking

А това, че не им отърва на повечето медии е ясно, но все в някоя от по-големите се появява по нещо друг път. А този път ни звук, ни стон.

# 96
  • Варна
 Ето и фактите такива каквито са: България   7,5 мил.човека,
                                                    София        1,5 мил.човека,
                                                    ФБ групата 20 000 човека.
 На протеста в София днес:  30 човека,
                       Добрич         100 човека,
                       Варна           150 човека.

Заслужаваме ли си съдбата?

# 97
Абсолютно! Само, че поколенията няма да ни простят...

# 98
  • Добрич
....
 На протеста в София днес:  30 човека,
                       Добрич         100 човека,
                       Варна           150 човека.
....

Според BNews.bg:

Цитат
Около 200 човека се събраха на национален протест пред Министерския съвет срещу добива на шистов газ у нас. Протестиращите скандираха "Шистов газ - не у нас!" и прочетоха петицията, която впоследствие връчиха в сградата на правителството.

....

Протестът беше национален, защото се проведе и в други градове-Варна, Пловдив Добрич, Стара Загора, Чирпан, Раднево, Плевен, Айтос.

# 99
  • София
  Минах от там днес, полицаите бяха повече от протестиращите.Ако не бързах да водя баща ми на лекар, щях да се присъединя.

# 100
  • Варна

Тъжна е реалността. Аз бях на протеста във Варна.

# 101
сега ще има нов протест на 07.09.2011 в ГРАДИНКАТА МЕЖДУ СУ " СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ" И ПАРЛАМЕНТА от  08:00 - 11:00, ето ви линк към събитието

http://www.facebook.com/event.php?eid=276872145672513

поканете и приятели  Simple Smile

# 102
  • Добрич
Днес на извънредно заседание Общинският съвет в гр. Добрич гласува, че проучване и добив на шистов газ на територията на общината може да се провежда само след референдум. Датата обаче за референдума и другите подробности ще ги гласуват на редовното си заседание на 20.09.2011 год. Благодарим на варненската група за присъствието и подкрепата на заседанието!

# 103
  • Варна
“Ние не сме наследили природата от нашите предци, а сме я взели назаем от нашите потомци.”
Ето как постигат целите си в САЩ:

http://www.youtube.com/watch?v=iwMvcsFE3Uk&feature=share

# 104
Всъщност и аз бях на протеста във Варна. Моя приятелка си направи труда да изброи хората малко преди да тръгнем от Козирката- били сме м/у 250-300 души!

Общи условия

Активация на акаунт