Безопасен ли е добивът на шистов газ за природата - НЕ !

• 38 993
  • 896
  •   1
Отговори
# 270
  • Добрич
Титина, изобщо не говорим в момента за филма Газланд (макар, че като го гледах след това не можах да заспя).  Говорим за България и нашите реалности и особености.

И аз след като гледах филма два дни не можах да заспя спокойно и през деня все за него си мислех.

Тук най-вероятно въобще няма да си направят труда да обезщетят хората. А и държавата няма да има тази финансова възможност, дори управляващите да имат желание.

# 271
  • Добрич
Какво е хидравлично разбиване

# 272
Много оплютия филм Газленд току що получи престижната награда ЕМИ за документален филм, забележете не за игрален или научна фантастика! Титина, хубаво чуй какъв е контрола в България в интервюто по БНР, което е закачила Cygnus. Дългичко е, но си струва. Дали има нещо общо между изискванията на API, които са задължили сондите в пустинните райони на Канада да са обезшумени, заради дивите животни и милата родна картинка на която ставаме свидетели тук?! И какво ще е това гражданско общество, което да спи по сондите, за да дебне какво правят пияните румънски подизпълнители под земета и как може да бъде осъществено това, че не се сещам?!  #2gunfire #2gunfire #2gunfire

Много добро интервю:
http://bnr.bg/sites/horizont/Shows/Thematic/Deconstruction/Pages … eckalanndrol.aspx

Аз лично съм много притеснена от апатията на обществото ни към този проблем, не го разбира ли, предало ли се е, просто не намирам думи.

# 273
Дали има нещо общо между изискванията на API, които са задължили сондите в пустинните райони на Канада да са обезшумени, заради дивите животни

Истинската причина е друга. Тези земи са ловни полета на едно от индианските племена в Канада. Според закона, който и каквото да иска да извършва там трябва да им плаща. За да измъкнат по- големи суми ( разбирай милиони долари годишно) техните адвокати апелираха в съда, че това са местата през които преминават животните и това пречи на индианците да ловуват ( дали въобше някой ловува това е друг въпрос). Но така или иначе закона съществува и дрилинг компаниите се принудиха да обезшумят сондажите, за да не се вдигнат още повече исканите суми. Само някой да не си помисли, че парите отиват в обикновените "индианци". Няма такова нещо и там си имат аристократи, които получават компенсациите

Филма е номиниран и за Оскар пак като документален филм, но това не прави твърденията в него истина

# 274
Дали има нещо общо между изискванията на API, които са задължили сондите в пустинните райони на Канада да са обезшумени, заради дивите животни
Филма е номиниран и за Оскар пак като документален филм, но това не прави твърденията в него истина
А ако се окаже истина !!!!?

# 275
Нали веднага след това са направили проверка от държавната агенция. Тук не си поплюват въобще с това. За разлив в залива БП беше глобена мисля няколко милиарда долара ( нарочно не посочвам сума т.к. не съм сигурна дали бяха 2 или 20 милиардите)

# 276
Titina, като ти остане време, погледни този документ. Джош Фокс се е постарал да отговори обстойно. http://1trickpony.cachefly.net/gas/pdf/Affirming_Gasland_Sept_2010.pdf
Ти да не би да очакваше компаниите да гледат филма, да се изчервят и да се извинят?  Embarassed
Склонна съм да вярвам повече на хората, засегнати от проблемите, отколкото на компании с възможности да си купят и лоби и доклади и всичко. Gasland ги уплаши, защото показа глобални, големи и неудобни истини и привлече вниманието на хората.

# 277
Във филма Ерин Брокович не ставаше ли дума отново за замърсяване на почвата и водата вследствие на шистов газ или се лъжа?

# 278
Titina, като ти остане време, погледни този документ. Джош Фокс се е постарал да отговори обстойно. http://1trickpony.cachefly.net/gas/pdf/Affirming_Gasland_Sept_2010.pdf
Ти да не би да очакваше компаниите да гледат филма, да се изчервят и да се извинят?  Embarassed
Склонна съм да вярвам повече на хората, засегнати от проблемите, отколкото на компании с възможности да си купят и лоби и доклади и всичко. Gasland ги уплаши, защото показа глобални, големи и неудобни истини и привлече вниманието на хората.

Titina просто е много запалена по научно-техническия прогрес и по новите технологии. Независимо в коя област и независимо какви проблеми пораждат и какви последствия предизвикват. На всеки му е ясно обаче, че замърсяването на природата води до здравословни проблеми у хората, вкл. репродуктивни. Да не се окаже, че в един момент и сурогатките няма да могат да раждат. Заради шистовия газ и не само.

# 279
Aelia Capitolina , привърженик съм на информирания избор. Мисля, че всеки трябва да е информиран, както и смятам, че медии изопачават нещата, едно от незнание, друго от търсене на евтини сензации
Подчертавам го за такива като теб, дано схванеш намека
Ако искаш от друга тема да прехвърлим тук спора. да не съм съгласна с глупостите изписани там, като например, че стерилитета е божие наказание за минали прегрешения. И още куп други от този сорт.

# 280
http://www.guardian.co.uk/environment/2011/may/09/shale-gas-meth … CMP=ILCNETTXT3487

Добре, че има чужди медии, че нашите ги е хванало информационното затъмнение.
Титина, какво стана прочете ли предния линк с отговори от автора на филма? Медиите, които изопачават и скриват нещата са ясни на всички ни Simple Smile Цитираме световни медии само.

Нека не смесваме темите, моля.

Последна редакция: чт, 01 дек 2011, 10:11 от Cygnus

# 281
Titina, държавните агенции са свързани с компаниите повече, отколкото ти се иска. Примери има и в съседните теми за ГМО.
Нека да не слушаме само какво ще ни кажат "агенциите", а да гледаме фактите.

# 282
...Нека да не слушаме само какво ще ни кажат "агенциите", а да гледаме фактите.

Кви факти, да гледаме по-добре кво ше ни кажат потребители с български от Хоустън, Моустън и Боустън. Стига да е нареждане как да перфорираме земите си, да им вкарваме химикали и да си правим земетресения в полза на американските мераклии за разпореждане с тях. Редно е да го изпълняваме. Длъжни сме.

# 283
клик >>>

# 284
...Нека да не слушаме само какво ще ни кажат "агенциите", а да гледаме фактите.

Кви факти, да гледаме по-добре кво ше ни кажат потребители с български от Хоустън, Моустън и Боустън. Стига да е нареждане как да перфорираме земите си, да им вкарваме химикали и да си правим земетресения в полза на американските мераклии за разпореждане с тях. Редно е да го изпълняваме. Длъжни сме.

Това е последния ми пост в тази тема. Ще дам само един пример и се извинявам, че ще смеся тамите. Когато стана земетресението в Япония, базирайки се на експертно мнение в тази област казах, че не е възможно да се овладее процеса. Бях наречена каква ли не, ОК  нямам проблеми с това и не смятам да слизам на нивото на тези който са ме обидили.
Тук  в тази тема, казвам какво съм прочела и като служител на посочената компания все пак имам достъп до някой данни, както и до експертни мнения за този вид операции. Не искам никой да ме слуша, който чул ( прочел) какво съм написала и помислил върху това ОК, които не - пак ОК.

Желая Ви късмет на всички!

Общи условия

Активация на акаунт