Безопасен ли е добивът на шистов газ за природата - НЕ !

• 39 582
  • 896
  •   1
Отговори
# 360
# 361

Цитат
През годините екипът на ЕСТАТ е работил за повече от 100 български и международни компании.
Аз лично за първи път чувам за ЕСТАТ. Гледам им клиентите. И с невъоръжено око става ясно, кой им е поръчал тази "музика". Колко са им прозрачни машинациите!

Цитат
Като основен извод от проучването се откроява сериозния информационен дефицит по темата за проучването и добива на шистов газ, който формира висока степен на тревожност сред населението. Безпокойството на голяма част от хората се дължи по-скоро на липсата на достоверна и изчерпателна информация, отколкото на рационална преценка за ползите и вредите.

Разбрахте ли сега? Хората протестират, защото са невежи.  Wink
И това сме го чували вече.

# 362
  • най-шареното място
Има ли вече насрочен национален протест?
И срещу BTV един може... виц е меко казано...
И аз какъв оксиморон само съм задали като въпрос!!!
Няма ли кой да ги научи как се задават въпроси?

# 363
ГЕРБ предлага пълна забрана върху прилагането на технологията хи … бив на газ и нефт

Има очевидно лек пробив, но предвид инатливите гербери, малко ме е страх да си помисля даже, че са клекнали...очевидно успяха да ни оперират от доверие...и като се четат коментарите във фейсбук по-скоро е някакъв артистичен тарикатлък, преди да се впише като промяна в Държ. вестник.

# 364
Досега четох в темата (още не съм прочела всичко), гледах  "Газланд" и всичко, което сте дали като линкове. Какво да кажа...останах без думи. Направо се изумявам на наглостта на нашите управници. Как с лекота разрешават да се използва технология за добив на шистов газ, без да има абсолютни доказателства, че е напълно безвредна за природата. До сега не се бях замисляла какво е това шистов газ, как се добива и др. неща. Но след като разбрах за протестите в толкова български  градове, се  поинтересувах и останах потресена. Така че от тях има полза. Затова влязох в тази тема и се включвам и аз против добива на шистов газ. Връщам се да чета останалите коментари и се записвам да ви следя . Агенция "Фокус"

# 365
  • Добрич

Цитат
През годините екипът на ЕСТАТ е работил за повече от 100 български и международни компании.
Аз лично за първи път чувам за ЕСТАТ. Гледам им клиентите. И с невъоръжено око става ясно, кой им е поръчал тази "музика". Колко са им прозрачни машинациите!

А това забелязахте ли:

Цитат
На въпрос "Каква, според вас, трябва да бъде позицията на българското правителство по проучването на шистов газ в България?" 64.8 на сто от анкетираните отговарят "да го направи, ако има сигурност за екологията в районите на проучване"

Екологията е наука и трябва да си доста невеж и неук, за да си мислиш, че методът може да навреди на науката.  Shocked  Специалистите от ЕСТАТ трябва да са доста квалифицирани, за да родят толкова дълбока мисъл. Този, който е съставял анкетата дали има средно образование?

Как въобще може в националните медии да се цитира анкета с толкова нескопосано съдържание?! Като виждам как са формулирани възможните отговори има ли смисъл да се запитвам как са получени резултатите?!

# 366
# 367
  • София
"Борисов: Щом хората не искат шистов газ, спираме"

Дали? newsm78

http://dnes.dir.bg/news/boyko-borisov-"shistov-gaz-spor-stenograma-10331160?nt=4

# 368
Току що по новините казаха, че забраняват на американците да правят проучвания на българска територия.
Дано това да е началото на победата.

# 369
Не броя за победа нищо, което не е излязло в Държавен вестник.
Обещания на думи пред медиите - не.

Преди две години така правихме кампания против оценките в началното училище.
И, добре, министърът каза пред медиите, че отпадат.
До ден днешен си ги има.

Когато питаха ББ в ефир мъжко ли е да се отмята час по час от думата си, той каза, цитирам, "не е мъж който не е клал прасе". Тоест пука му на черупката, че е лъгал публично.

Така че медийните обещания за мен не струват, докато не видя закон.

# 370
Аз не им вярвам! Прекалено много са противоречията и неяснотите.

Информационната кампания сред населението трябва да продължи.

# 371
Също и протестите трябва да продължат.

# 372
А някой знае ли кой точно се явява българската страна при евентуален договор с Шеврон?

Защото тук   пише:

Интересното е, че в публичната база данни на Народното събрание такъв законопроект липсва, т.е. няма текст за закон или за изменение и допълнение на закон.

# 373
Не броя за победа нищо, което не е излязло в Държавен вестник.
Aз също, не съм чак толкова наивна.

Като изгледах целия материал, останах с неприятното впечатление, че се опитват да приспят бдителността на хората. Надявам се да греша, но едва ли. Естествено, че протестите трябва да продължат.

# 374
Ето подробния разговор от заседанието:
Кабинетът оттегли разрешението за ”Шеврон”

Интересно е мнението на Караджова - тази жена Twisted Evil

НОНА КАРАДЖОВА: Подкрепям министър Трайков, защото по тази логика би трябвало всички, които правят такова проучване стандартно, което от години се прави, от 50 години, и сега има проучвателна дейност, трябва ли на практика да забраним. Тоест, значи само по тази технология, която е неясна към настоящия момент до изясняване на случая. Въпреки че моето твърдение винаги е било, че може да се оцени дали даден проект е вреден или не за околната среда, когато бъде представен проект, когато се представи на обществеността, защото такива са процедурите, за да се види дали е вреден или не е вреден.

Но по отношение на стандартните проучвания, мисля че няма логика да оттегляме решението, за стандартните проучвателни дейности, каквито се правят и в момента и се правят от 50 години.

Общи условия

Активация на акаунт