Безопасен ли е добивът на шистов газ за природата - НЕ !

• 38 931
  • 896
  •   1
Отговори
# 405
Конвенционалният с радиоактивни материали ли се добива???
Фирмата няма значение,интересното е с какви средства си служи.

Говорим само за сондажи и проучване, не за добив.
Да, проучването се прави по една и съща технология и в Добруджа са направени стотици сондажи досега.

Да,съгласна съм.Обикалям всяко лято в тези райони и даже ходя до сондите.Къпя се и с топлата вода,дето избива до сондажите.Ама радиоактивни материали или заграждения дето да ми ограничават достъпа не виждам.Някакво обяснение.

# 406
  • София
Конвенционалният с радиоактивни материали ли се добива???
Фирмата няма значение,интересното е с какви средства си служи.

Говорим само за сондажи и проучване, не за добив.
Да, проучването се прави по една и съща технология и в Добруджа са направени стотици сондажи досега.

Да,съгласна съм.Обикалям всяко лято в тези райони и даже ходя до сондите.Къпя се и с топлата вода,дето избива до сондажите.Ама радиоактивни материали или заграждения дето да ми ограничават достъпа не виждам.Някакво обяснение.

А "видяла" ли си радиоактивни материали или заграждения в районите, където има такъв добив?
Видяла си само във филма Газланд, който си е чиста манипулация.
Прочете ли статията от първия линк, който дадох? -  Екологичният риск при добив на шистов газ е по-малък от 0,06%

# 407
Ох, много се сгъстило присъствието на шистовистите тука Laughing

# 408

А "видяла" ли си радиоактивни материали или заграждения в районите, където има такъв добив?
Видяла си само във филма Газланд, който си е чиста манипулация.
Прочете ли статията от първия линк, който дадох? -  Екологичният риск при добив на шистов газ е по-малък от 0,06%

А ти май започна да нападаш?
Филм не съм гледала.За кой линк питаш?Този на менъджера Илиан Василев ли?Е,ти май съвсем обърка понятията.Тук не говорим за икономика...
Говорим за това какво има под Добруджа-голямо подводно езеро,от което черпят вода ХОРА.А ХЛЯБА,който и ти ядеш идва от там.Да ти е сладко и на теб и на хората,които те поддържат!

# 409
Ако не беше протеста в Сф най-многоброен, щях да реша, че разсъждават на географски принцип - далече е от Сф - не ме интересува Laughing

# 410
TE са вече тук (интернет троловете, бълващи безумни коментари след всяка статия в нета)
Те сега ще ни обяснят, че зад АНТИ-ГМО протестите стоят могъщите биопроизводители. hahaha , а на протестиращите им се плаща, за да излязат на улиците.
За троловете всичко е пари. Според тях всички свестни българи са се изнесли, а тук има само измет, а  тя нищо не отбира от биотехнологии и енергийна ефективност.

Да, измет има, но тя е по върховете.

ПЪЛЕН ИГНОР НА ТРОЛОВЕТЕ!

Пазете си силите!

# 411
Разбира се, че всяко различно мнение е на "троловете"...

# 412
Всяко античовешко мнение е тролско. Всеки, който твърди, че протестът е платен, е трол, защото отявлено обижда всички българи, скочили да защитят земята си.
Впрочем Уорлик също е вид трол. Той обаче обикаля медиите.

Аз лично ще игнорирам всеки трол.

# 413
Точно така, госпожа Емилия  Hug  bouquet

Ето го пак клипа, вижте хората, които някой си нарича платени, сигурно на майките с бебетата и децата и на тях някой им е платил да излязат и да протестират в студа, а не защото искат децата им да са здрави и да живеят нормално.

Благодаря ви!

# 414
Сега очаквам Йори лик да се появи отново и в новите серии на  "Пъклен дом"...

Аз на протестите не съм била,обаче понеже ви подкрепям,да ми преведете пари и на мен. Grinning

# 415
  • София
Ама кой твърди, че на протестиращите им е било платено?
На глупака не е нужно да му плащаш.
Достатъчно е да го изманипулираш.
Платено е за манипулаторската кампания.

# 416
Да разбирам, че наричаш глупаци всички хиляди хора, които излязоха? Защо не се вгледаш в лицата им? Интелигентни и мислещи млади хора, личности. Осведомени за опасностите, защото умеят да използват и анализират информацията, да подбират източниците, да я отсяват от платената и поръчковата. Освен няколкото чисто лобистки материала - забележете все от едни и същи няколко автора, които обиколиха и медиите последните месеци, в защита на фракинга не прочетох нито един, който дава гаранции за защита на населението, водата и почвата при използването на хидравличен удар. И нито един от тях експерт конкретно по технологията за добив хидравлично разбиване. Така, че всички тези мнения са безпочвени без реални аргументи. И важното е, че и парламентът го осъзна. Заслугата е изцяло на гражданското общество!

# 417
И хората, живеещи  близо до сондажите в Германия и тровени, които протестират и те са глупаци, да.

# 418
  • най-шареното място
това публикувано ли е тук?
http://www.investor.bg/sasht/337/a/kompaniia-mesti-zavod-ot-chil … istov-gaz,129008/

Уорлик не може да не е запознат и ако е си е лошо, ако не е пак така.
650 0т 750те съставки добавени към водата са не само опасни, но и под специален контрол и режим...
/последния параграф на страницата/.
Докладът не е на активисти а на конгреса на САЩ Simple Smile

# 419
  • гр. Шумен

Кампанията срещу шистовия газ - добре платен пиар

- Ще вземат ли връх икономическите аргументи?

- Давам месец до три, за да си променят решението - тоест да допуснат проучването и да въведат строги регулации. Обстоятелствата ще ги накарат. Като се огъват, губят двойно. Но умението да управляваш трябва да се развива, то не се наследява. Забраните са само израз на слабост.

Сега тези се активизират. Tired

Ей ги тези - http://stamatovia.blog.bg/novini/2011/12/16/poddryjnicite-na-dob … -se-okazva.868099
Ммм, да, добре е да им вярваме. Хората са врели и кипели в кариерата...

Общи условия

Активация на акаунт