Безопасен ли е добивът на шистов газ за природата - НЕ !

• 38 709
  • 896
  •   1
Отговори
# 810
За тревата - ти го каза.
Между другото правилната дума е вярно, а не
И преди да ми правиш разбор на словореда вземи прочети за обстоятелствено пояснение - тогава няма да имаш нужда от анкети.
Искаш цялата формула, една от съставките те затруднява, представям си какво ще е ако имаш всичките ( има гугъл за тази цел, пробвай да го използваш).

Шанта, никъде не съм твърдяла, че съм капацитет, а че имам достъп до повече информация. За да коментирам каквото и да е ( отнася се за хим елементи) ми трябва ВОМ ( поне на английски е така, на български не знам какъв термин се използва), което е различно от състава (ако правилно превеждам final composition).

# 811
  • Варна
"Верно" -то беше весело да става. Но както и да се опитваш да го извъртиш, смисълът си е един и същ. Знам какво е обстоятелствено пояснение, бъди спокойна. То тогава е било насочено към мен, което си е жива еристика и е невъзпитано.
Казах вече, дай всичките съставки, ама от официален документ, иначе всички приказки са "бошлаф" както казват комшиите. Ако ги нямаш, значи твърденията ти са недоказани.

# 812
Казах ти (писах), има гугъл, ако те интересува търсиш и намираш. ако не, си е само безпредметно дрънкане.

И не ми кавай дали съм невъзпитана, че започнах да се обърквам дали аджеба да не е възпитано вече да поставяш диагнози на напълно непознати хора (това клони към шарлатанство), та и призиви да публикуваш в нета.

# 813
  • Варна
Ми жал ми е за теб просто. А сега сериозно, пак казвам, не започнах аз. Просто не наричай твърденията на другите простотии, и не изкарвай другите някакви селяни, тънещи в безпросветно невежество. Това е невъзпитано. Ти ако не си харесваш живота, другите може и да си го харесват. Не стоварвай собствената си неудовлетвореност и изборите, произтичащи от нея върху другите.
За Н-ти път казвам, искам да видя официални документи с целия списък химикали. Какво иначе да проверявам в Гугъл?

# 814
До сега се чудех как така си запозната със симптомите на заболяването, чиято диагноза ми постави, сега съм наясно заюо.

Ако се върнем 2-3 страници назад , и о чудо:
неизчерпаеми блага за огромно наше съжаление няма.
Не знам дали си ходила в този район, но не е от най-проспериращите

Така че си стой в Тексас и не си ври носа в нашите земи.

И ако може да не ми слагаш живота в твоите рамки...опитите ти за анализ на живота ми клонят към шарлатанство, след като не разполагаш с нужната информация ( между другото взе ли си хапчетата днес, че звучиш поизнервена).
По отношение на оригинален документ, има си начин. Пишеш до дадена компания, тя ти отговаря в официален формат в определения срок

# 815
  • Варна
Продължаваш с обидите, не прави добро впечатление.
За да използвам твоите думи, твърдението ти, че района не е много проспериращ си е ГОЛЯМА простотия. Проспериращ в сравнение с кой друг район? И какво рабираш под просперитет? Ей това ме подразни. Известно ли ти е, че в района почти няма пустеещи села? Че пазара на земеделски земи е доста оживен? Явно не.
Ще го кажа по друг начин, защото явно не ме разбра. Твоите приятелчета от Шеврон са хитреца, дето ще накара един балама да играе руска рулетка за пари, а той прибира парите, на баламата 1%. Когато баламата се гръмне, Шеврон ще си намери друг балама, ако има кой да му се върже вече. Надявам се ние да не сме онзи балама, а този, който няма да му се върже.
Защо да се мъча да пиша каквото и да е било на когото и да било, само за да ме излъжат, като просто мога да поразсъждавам логично. Извода не е в подкрепа на твоите голи твърдения.

# 816
Doсега в постовете ти има само словесни излияния- факти "0"
Та колко казваш е цената на земята, купувала ли си скоро, щото аз преди 2 месеца и знам каква е цената. Цените са смешни, без никакви напъни сумата ти се връща след 1 година.
И защо реши, че някой ми е приятел. Това от къде го разбра. Казах, че съм била контрактор, но не че са ми и приятели.
В този проспериращ район имаш ли идея колко от хората са на социални помощи и чакат на програмите за временна заетост? ако това е просперитет, наистина няма място за спор

# 817
  • Варна
Doсега в постовете ти има само словесни излияния- факти "0"
Та колко казваш е цената на земята, купувала ли си скоро, щото аз преди 2 месеца и знам каква е цената. Цените са смешни, без никакви напъни сумата ти се връща след 1 година.
И защо реши, че някой ми е приятел. Това от къде го разбра. Казах, че съм била контрактор, но не че са ми и приятели.
В този проспериращ район имаш ли идея колко от хората са на социални помощи и чакат на програмите за временна заетост? ако това е просперитет, наистина няма място за спор

В голяма грешка си Титина. Изобщо нямаш представа нито от цените на земята в района, нито от възвращаемостта. Ако продаваш евтино твоите пиши ми на ЛС, може да ги купя.  Peace

Знам кои хора в района са на социални помощи, ама не е от липса на работа, на тях това им е поминък.

# 818
Хора, аз всъщност предлагам да не обръщаме внимание на разни дементни личности. Не е хубаво да се подиграваме на болните, а? Какво ще кажете?
Аз виждам тук само една на която не и се удава мисленето. (А грамотността никак.) А ако има тук някой да проявява простотия, не съм аз.
А след това словоблудие тя погледна в огледалцето си и се запита:
- Огледалце, огледалце, я кажи, коя е най-умната мома добруджанка ?
- Дръпни се краво не вижам -  казало огледалцето.   Laughing

И какво рабираш под просперитет?

araxna, чували ли сте какво направиха другарите от ТИМ с добруджансkият слънчоглед и промишлеността свързана с него ?

Добруджански просперитет на български способ:

свързани с ТИМ фирми налагат необезпокоявано картелни цени на зърното, а оттам – на хляба и олиото, което по същество е пладнешки грабеж, засягащ всеки български гражданин, но кой знае защо този монопол не е преследван съгласно антимонополното законодателство.
http://svejo.net/1054318-pri-gerb-svarzani-s-tim-firmi-nalagat-n … a-hlyaba-i-olioto

Случаите обаче, когато немските фирми са достатъчно ядосани, за да избягат от България, не са никак редки. Дюселдорфският гигант "Henkel", казва познавач на българската действителност, се е сблъскал толкова много с гадостта на корупцията в България, че е избягал с перспективния си проект в хранително-вкусовата промишленост в съседна Румъния. "Дойде им до гуша от исканите подкупи", казва един експерт. "Henkel" управлява рафинерия за слънчогледово олио в Добрич, но търговията в аграрния сектор се контролира само от няколко големи фирми, които определят цените. Така в рамките само на няколко месеца цената на слънчогледа се утроява и въпреки глобите от страна на службата за защита на конкуренцията, картелът остава почти незасегнат.
Към един от най-големите аграрни търговци се числи и групата ТИМ, със седалище Варна. ТИМ е основана от Тихомир Митев, Иво Каменов и Марин Митев.
http://www.save-darina.org/content/view/722/13/

Американският собственик на завода за олио "Калиакра" в Добрич напуска България заради силната конкуренция, сивата икономика и остарялото оборудване. Известната марка пак ще се продава у нас, но ще се прави в Унгария, съобщи директорът на "Бунге" за страната ни
http://www.segabg.com/article.php?issueid=2691&sectionid=3&id=0000802

... проблемите в отрасъла са свързани не толкова с оттеглянето на инвеститорите, колкото с липсата на суровина и износа. Ако тази тенденция се запази, до месец ще се налага да внасяме олио, обясни още Видев.
http://www.dnevnik.bg/biznes/2007/06/04/346109_i_olioto_kaliakra … ejda_v_bulgariia/

Знаете ли кой изнася слънчогледа за преработка в Румъния и  внася от там бутилирано олио ?   Laughing  А кой манипулира с цените с цел ликвидиране на местното производство?  Laughing

Ти ако не си харесваш живота, другите може и да си го харесват.
Този живот ще си го харесвате все повече и повече. Той така е и програмиран от другарите за такива хора с такива "вкусове".

Последна редакция: чт, 14 юни 2012, 10:06 от plamenhk

# 819
  • Варна
Доста ти е стара информацията.. Crazy

Ама какво ли се се учудвам, разсъждаваш още в действителността от 90-те, но пък пускаш "новини" отпреди 5 години.  Joy

# 820
разсъждаваш още в действителността от 90-те
А какво се е променило в България от това време?   Laughing

Да не би вече ТИМ-аджиите да лежат в затвора а Добруджа да се е превърнала в балканският тигър на икономическите зони ?  Laughing

# 821
  • Варна
разсъждаваш още в действителността от 90-те
А какво се е променило в България от това време?   Laughing

Да не би вече ТИМ-аджиите да лежат в затвора а Добруджа да се е превърнала в балканският тигър на икономическите зони ?  Laughing

Ами доста се е променило да ти кажа. Laughing

А Добруджа си е тигър, мислиш ли че ТИМ ще се захванат с нещо дето не носи печалба.

# 822
http://www.facebook.com/#!/events/171845196280377/
Довечера отново.

Вчера България се събуди! Събрахме се за по-малко от 3 часа, блокирахме Орлов мост, бяхме единни, държахме се за ръце, седяхме на тротоара, пеехме песни за рождения ден Бойко, но той не ни уважи. Този път и шофьорите като че ли бяха на наша страна! И когато запяхме "Хубав...а си моя горо" дори полицаите се стъписаха! Поставихме едно достойно начало на битката с НОВИЯ ЗАКОН ЗА ГОРИТЕ! Защото това не е краят! Това е началото! Всеки ден ще е така - до победата!

Днес е ред на Росен Плевнелиев - той може да наложи вето на промените в Закона за горите. Тези промени, които могат да напълнят партийните каси; да подсигурят бъдещето на Цеко Минев, Емо Фаса, Ковачки и другите олигарси; да увеличат двойно и повече сечта в горите; да застроят всички наши планини. Но не могат да гарантират въздуха, водата и здравето ни.

Как: с плакати, свирки, топки, колела, деца, кучета.
Какво правим: събираме се на езерото Ариана точно в 19:30 и точно в 19:45 излизаме на платното на Орлов мост. Стоим там докато не получим отговор от Плевнeлиев, че ще се срещне с нас и ще наложи вето. Ако не го направи си тръгваме точно в 20:45 и утре пак!
Много важно: не се заяждаме с полицията, не се разделяме на малки групи, гледаме да покрием по-голяма площ.
Повече информация за промените: http://forthenature.org/news/2434

# 823
# 824
  • Варна
Хора, аз всъщност предлагам да не обръщаме внимание на разни дементни личности. Не е хубаво да се подиграваме на болните, а? Какво ще кажете?
Аз виждам тук само една на която не и се удава мисленето. (А грамотността никак.) А ако има тук някой да проявява простотия, не съм аз.
А след това словоблудие тя погледна в огледалцето си и се запита:
- Огледалце, огледалце, я кажи, коя е най-умната мома добруджанка ?
- Дръпни се краво не вижам -  казало огледалцето.   Laughing

Възпитанието ти очевидно е по-зле от интелекта ти.

И какво рабираш под просперитет?

araxna, чували ли сте какво направиха другарите от ТИМ с добруджансkият слънчоглед и промишлеността свързана с него ?

И какво по-точно направиха? Пак си се отглежда слънчоглед и рафинериите се множат. На първо четене се сещам за Добрич, Балчик и Провадия. Ако се поразходиш между Ветрино и Провадия, само жълто ще видиш, явно някой го купува.

Добруджански просперитет на български способ:

свързани с ТИМ фирми налагат необезпокоявано картелни цени на зърното, а оттам – на хляба и олиото, което по същество е пладнешки грабеж, засягащ всеки български гражданин, но кой знае защо този монопол не е преследван съгласно антимонополното законодателство.
http://svejo.net/1054318-pri-gerb-svarzani-s-tim-firmi-nalagat-n … a-hlyaba-i-olioto

Бре, уплаших се. Ама министъра на земеделието тази година каза, че очакваме много богата реколта. Измамите с ДДС явно не се отразяват на производството. Хоратя нямат време да се вайкат, колко са зле. Те просто работят.

Случаите обаче, когато немските фирми са достатъчно ядосани, за да избягат от България, не са никак редки. Дюселдорфският гигант "Henkel", казва познавач на българската действителност, се е сблъскал толкова много с гадостта на корупцията в България, че е избягал с перспективния си проект в хранително-вкусовата промишленост в съседна Румъния. "Дойде им до гуша от исканите подкупи", казва един експерт. "Henkel" управлява рафинерия за слънчогледово олио в Добрич, но търговията в аграрния сектор се контролира само от няколко големи фирми, които определят цените. Така в рамките само на няколко месеца цената на слънчогледа се утроява и въпреки глобите от страна на службата за защита на конкуренцията, картелът остава почти незасегнат.
Към един от най-големите аграрни търговци се числи и групата ТИМ, със седалище Варна. ТИМ е основана от Тихомир Митев, Иво Каменов и Марин Митев.
http://www.save-darina.org/content/view/722/13/

Аз не съм чувала Хенкел да е произвеждал олио в Добрич. Беше Бунге. Ама не мога да ги съжалявам, че им се вижда тежка конкуренцията. Да си ходят. Вместо тях се появяват нови производители.

Американският собственик на завода за олио "Калиакра" в Добрич напуска България заради силната конкуренция, сивата икономика и остарялото оборудване. Известната марка пак ще се продава у нас, но ще се прави в Унгария, съобщи директорът на "Бунге" за страната ни
http://www.segabg.com/article.php?issueid=2691&sectionid=3&id=0000802

Горкичките обидени овчарчета.

... проблемите в отрасъла са свързани не толкова с оттеглянето на инвеститорите, колкото с липсата на суровина и износа. Ако тази тенденция се запази, до месец ще се налага да внасяме олио, обясни още Видев.
http://www.dnevnik.bg/biznes/2007/06/04/346109_i_olioto_kaliakra … ejda_v_bulgariia/

Ми честно казано на кривата ракета кривия космос му виновен.

Знаете ли кой изнася слънчогледа за преработка в Румъния и  внася от там бутилирано олио ?   Laughing  А кой манипулира с цените с цел ликвидиране на местното производство?  Laughing

Кой, и какъв дял има на пазара? Аз като вляза в магазина по рафтовете виждам продукция от района.

Ти ако не си харесваш живота, другите може и да си го харесват.
Този живот ще си го харесвате все повече и повече. Той така е и програмиран от другарите за такива хора с такива "вкусове".

Ти нали избяга оттук. Стой си там да ти го програмират други. Сигурно живееш там, където ти го програмират големите копорации и военните. Продължавай да си въобразяваш, че живееш в демокрация.

Последна редакция: чт, 14 юни 2012, 17:41 от araxna

Общи условия

Активация на акаунт