Нова църква на мястото на парк - да се радваме ли или не?

• 21 231
  • 385
  •   1
Отговори
# 135
  • София
 Хайде хората които не познават района да не се упражняват в теории, особено включващи верски вариации...
   За никаква тишина не може да става въпрос на мястото, тъй като е до оживено кръстовище. Никой не иска тишина. Проблема ни е, че се унищожава култивирана площ, с току що направени алеи и с дървета, които повече от десет години сме чакали да пораснат, хората са засаждали цветя, и въобще е единственото хубаво място в квартала.

Ето това трябва да се каже. Не че хората са против построяването на църква, а че са против това да става за сметка на унищожаване на инфраструктура, в която вече са вложени средства и унищожаване на растения. Защото иначе всеки, който ще разбере за проблема от медиите, ще остане с впечатлението че майките са против църква, което не е вярно. Просто църква не трябва да се строи ако това е за сметка на съсипването на нещо друго. А доколкото разбирам в Младост има алтернативни терени, които могат да се ползват.

Аз съм направо втрещена от лекотата, с която е взето това решение въпреки вече направени инвестиции върху терена. И ако се окаже че е с общински пари строежа, просто ще се разплача.

Можете да се опитате да се свържете със Зелените. Въпреки че след парламентарните избори нещо изчезнаха от хоризонта или поне не са особено активни публично. Нямам контакти, но сигурно в нета могат да се намерят.  

Буквално миналата седмица завърши строежа на велоалеи там.

А на хълма пък има мемориал на герои...

# 136
Точно там е най добре да се построи църква.  Може децата да се научат на нещо поне.

О, ти още ли си тук. В една друга тема изръси куп обиди.  Мислех, че си от бан до бан.
Може би трябва да си свериш часовника с обидите и кой кого обижда.
Точно там е най добре да се построи църква.  Може децата да се научат на нещо поне.

Н, да, ще научат - че не са приоритет за управниците.
Не че не го знаем, но нужно ли е да го научават по такъв... окончателен начин?

За съжаление това е вярно.

# 137
  • София
За тежест добавете и будистки храм + шаманска шатра....! Лозунгът е супер!

Защо не.  Щом ще има църква, защо да ги няма и тях.

Ще влезем в рекордите на Гинес - всички верования на едно место! Бог е един независимо как го наричат.

# 138
  • София
Кати, терените около манастирчето и реката не са общински. Църковната земя те си я оградиха с ограда и между другото пътя дотам е съвсем приличен. Така че общински парк там не може да има.

Отдавна не съм ходила натам, преди пътя беше меко казано лош...
Иначе оградата о/о манстира отдавна си я има, те си поддържат терена наоколо -и цветя, и всичко...
Не знам кой е собственик на терена, но очевидно не е в регулация.
С други думи, достатъчно би било в кадастъра това да се определи за зелена площ - т.е. на който и да е, да няма право никога да я превърне в, примерно, бизнес- парк и да се наложи данък като за земя с този размер в общината. И, разбира се, да се предложи на собствениците обратно изкупуване. По пазарни цени.
Т.е. начин има - нужно е само желание.
За съжаление, политическата воля не е сред добрите качества на общинското ни управление.

# 139
Уплаши ме. Познавам района, против цълква съм. Но това не значи, че трябва да си заравям главата в пякъчника.

Ха, да н'съм луда да се опитвам тебе да плаша Joy Момъка визирах аз, дето не е от квартала пък напира с джамиите.

# 140
Засега единствената медия, с която успях да установя личен контакт е БТВ ( с един от репортерите). В редакцията вече бяха получили и очевидно прочели мейла от сутринта, и според думите на репортера :

ИМА ШАНС ( подчертавам има шанс, но не е 100% сигурно, обаче и да седим със скръстени ръце не върви). ДА БЪДЕ ОТРАЗЕНО СЪБИТИЕТО, АКО ОРГАНИЗИРАМЕ ПРОТЕСТ!

Тоест топката остава вече в нашето поле!
Предлагам да се съберем към 10.30 до тенис кортовете до 81-во училище и оттам да видим какво ще направим.
И наистина нека акцентираме на това, че не сме против какъвто и да е храм, а против мястото!
Все пак строеж се съгражда за една година, а дърво се отглежда за 30!

Много ви моля момичета и момчета, които не сте от квартала  Praynig Praynig Praynig не правете темата арена на религиозни спорове!
Тук изобщо не говорим за това!
Не ни пречете да се опитаме да спасим нещо хубаво и да съградим друго хубаво!
Наистина от сърце ви моля!  Praynig

# 141
Сега виждам темата, но и аз ще се опитам да дойда ако мога с мъжа и детето.  Ще звънна и на приятелки които живеят в Мл.3 срещу парка и там е единственото място за игра на децата им.
Не съм чела всичко, само първата и последната страница, но стигам до извода, че умишлено са избрали това място, защото е пред общината. Да не говорим, че от другата страна на кръстовището е пълен погром - изоставен строеж, мръсотия...! Не ми се иска и парка да заприлича на това!

# 142
  • София
пускам съобщение във форума на Зачатие.

# 143
За протест не знам дали имате време за процедурата. Аз и не я знам точно каква е. Дори и да е на уведомителен режим, май пак трябва да се пусне към общината нещо.

В интерес на истината, щом ще има първа копка и то от Фандъкова, медии ще има. Въпрос на активност е предполагам да им попаднете пред обектива независимо дали има или няма официално обявен протест.

# 144
...... Да не говорим, че от другата страна на кръстовището е пълен погром - изоставен строеж, мръсотия...! Не ми се иска и парка да заприлича на това!

Не бях се сетила за това - ето още едно място подходящо за църква!

За протест не знам дали имате време за процедурата. Аз и не я знам точно каква е. Дори и да е на уведомителен режим, май пак трябва да се пусне към общината нещо.

За жалост нямаме време за това .... днес е последният работен ден .... а и кой би ни дал разрешение за протест, нали идеята е друга  Twisted Evil

# 145
# 146
  • с/у ОколоМръсТното
Искам църква в Младост, да. Но не и на мястото за което вие говорите.

Сега в неделя на 05.06.2011г. е празникът на Район Младост. Може би е удачно да се направи подписка п/в това място за строеж.

# 147
  • София
Искам църква в Младост, да. Но не и на мястото за което вие говорите.

Сега в неделя на 05.06.2011г. е празникът на Район Младост. Може би е удачно да се направи подписка п/в това място за строеж.

4.
11.45 ч. – 11.55 ч. Водещият обявява основното събитие на празника и кани всички присъстващи на мястото за първа копка.
5.
12.00 ч. – 12.30 ч. Ритуал по първа копка на църквата

# 148
В Младост 1 има достатъчно голям общински терен. Намира се зад пощата до Метрото и зад Окръжна болница и до новите блокове. Теренът е определен за спорт и отдих, а в момента е пустееща поляна буренясала и неугледна. Идеално място за църква.

Но да се разоре това облагородено малко зелено петно, така нужно на район Младост е просто нелепост.

# 149

Очевидно има доста хора, които мислят като нас!

Общи условия

Активация на акаунт