Нова църква на мястото на парк - да се радваме ли или не?

• 21 183
  • 385
  •   1
Отговори
# 285

Toва влиза в колекция "Златни".

Ай стига вече - майките, децата, майките, децата...като някаква секта звучим, егати. съвсем се самозабравяме!!!

Предполагам, че за много хора наистина е от колекцията им "златни".
И на мястото на "Майките, децата, майките, децата" какво точно противопоставяш?

# 286
Не се карайте! Изглежда, че е предвидена и втора църква между Младост 2 и Младост 3, според одобрения ПУП на Младост 3 запад. Ще има предостатъчно за всички вярващи. А като гледам картата, малко по-нагоре, ще има и спортна зала, и озеленяване. Само не е ясно през кой век.

# 287
  • София
Кати, нямам идея как ме видя в образа на религиозна фанатичка, възседнала багер, но явно дотам я докарахме. Хич не ходя ежедневно на църква. Нито пък ми е драго да се секат дървета. Като отсякоха дърветата по нашата улица и засадиха някакви млади фиданки, плаках. Обаче сега, за две-три години, са си станали дръвчета. От друга страна, помня като направиха парка зад Хилтън, колко безумно гол ми изглеждаше, с тези малки дръвчета, а сега, ела ги виж - красота. Пък не съм столетница. Затова, да ти кажа - мило ми е всяко дръвче. Аз съм такъв човек. Просто мисля, че щом има някакъв план там да се строи, така или иначе ще си строят. По-добре да е църква. Според мен е по-добре. И предвид факта, че е на кьоше, като нищо ще ви цопнат някой безумен минимол. Вас там ви застроиха с к'во ли не.

Баиби, нищо не противопоставям, но все пак тая градинка не е само за майки с деца. Има и други хора. Сещам се за жени без деца. И мъже без деца. За възрастни хора без внучета. И за младежи без майките си.
Наистина е твърде странен доводът да не се строи храм, а тоалетна и кафене, щото на "майките с деца" това им било нужно. Това е абсурд някакъв. Може пък на младежите да им се ще баскетболно игрище. Или на бабите - клуб на пенсионера. Кой е рекъл, че майките с деца трябва да окупират цялата площ и да я приспособят за собствените си нужди.
Дръвчетата радват всички поне.
Ама кафене и тоалетна...за "майките с деца", айде няма нужда...

# 288

Добре де, аз съм ларж човек. Нека да ги ползват и пенсионерите, и ергените.
Гледам  нашата квартална градинка, която е на 100 м. от кварталната църква. Ами бабите са в градинката, а не в църквата.
Каква е тази бясна религиозност, която вмениха на нашия народ, не знам.
Дърветата зад Хилтън растат вече над 10 г. А някои си съществуваха и преди да се пръкне този величествен хотел. Преди три години засадиха на нашата улица фиданки - дръпнали са вече две педи. Мисълта ми е, че едно дърво не расте за минути. Те затова са и ценни. Ако за пет години можеше от ливада да стане гора, нямаше да има никакви еко-проблеми.

# 289
  • София
Кати, нямам идея как ме видя в образа на религиозна фанатичка, възседнала багер, но явно дотам я докарахме. Хич не ходя ежедневно на църква. Нито пък ми е драго да се секат дървета. Като отсякоха дърветата по нашата улица и засадиха някакви млади фиданки, плаках. Обаче сега, за две-три години, са си станали дръвчета. От друга страна, помня като направиха парка зад Хилтън, колко безумно гол ми изглеждаше, с тези малки дръвчета, а сега, ела ги виж - красота. Пък не съм столетница. Затова, да ти кажа - мило ми е всяко дръвче. Аз съм такъв човек. Просто мисля, че щом има някакъв план там да се строи, така или иначе ще си строят. По-добре да е църква. Според мен е по-добре. И предвид факта, че е на кьоше, като нищо ще ви цопнат някой безумен минимол. Вас там ви застроиха с к'во ли не.

Баиби, нищо не противопоставям, но все пак тая градинка не е само за майки с деца. Има и други хора. Сещам се за жени без деца. И мъже без деца. За възрастни хора без внучета. И за младежи без майките си.
Наистина е твърде странен доводът да не се строи храм, а тоалетна и кафене, щото на "майките с деца" това им било нужно. Това е абсурд някакъв. Може пък на младежите да им се ще баскетболно игрище. Или на бабите - клуб на пенсионера. Кой е рекъл, че майките с деца трябва да окупират цялата площ и да я приспособят за собствените си нужди.
Дръвчетата радват всички поне.

Не, не те виждам като религиозна фанатичка.
Нито дори като истински вярваща.
Тъкмо там е проблемът.
Виждам те като безкритична подгласничка на едно неморално управленско решение.

Какво означава "като са решили, че ще се строи, ще се строи".
Както вече казах - щеше да знаеш, ако освен да пишеш и четеше, тези проекти не са природни закони, подлежат на човешка намеса и изменение.

И като сме на темата, всички, независимо от пол, възраст и религиозна принадлежност, пикаят и консумират течности.
Извод: най- логично от гледна точка нуждите на всички е да се направи, ако ще се прави нещо, тоалетна и заведение за освежителни напитки.

А идеята да съсипем съществуващите дървета и инфраструктура щото можем да си направим друга е толкова малоумна и безстопанствена, че дори не желая да я коментирам.

# 290
  • София

Добре де, аз съм ларж човек. Нека да ги ползват и пенсионерите, и ергените.
Гледам  нашата квартална градинка, която е на 100 м. от кварталната църква. Ами бабите са в градинката, а не в църквата.
Каква е тази бясна религиозност, която вмениха на нашия народ, не знам.
Дърветата зад Хилтън растат вече над 10 г. А някои си съществуваха и преди да се пръкне този величествен хотел. Преди три години засадиха на нашата улица фиданки - дръпнали са вече две педи. Мисълта ми е, че едно дърво не расте за минути. Те затова са и ценни. Ако за пет години можеше от ливада да стане гора, нямаше да има никакви еко-проблеми.

Не се хаби.
Дамата очевидно в живота си е засадила 0 на брой дръвчета и отгледала точно толкова. Ако барем една фиданка беше боднала и да се погрижи за нея докато й даде плод само щеше да има поне някаква представа за жизнения цикъл на дърветата. Тя гледа децата с каква скорост растат и си прави някакви странни екстраполации в/у растителния свят.
Ами няма как да й обясниш.
Все едно сега да тръгнеш да й разправяш млякото преди да влезе в магазина къде е било.
Има граждани и граждани, а има и такива, които просто парадират с невежеството си, кичейки се с него като с някакво евтино пластмасово украшение.

# 291
Странно ми е защо страхотната градинка с още по-страхотните люлякови дървета пред Деница стои празна. Може би защото няма пейки... не знам. Ама на никого не му пука. И майките не си водят там децата с количките, въпреки че има Уго и кенефи. Странно нещо са хората... Това пък за Младост да се оплакваш, че няма къде да си разхождаш детето си е смешно.  Grinning  В по-централни райони това си е жив лукс... трябва да го качиш на колата и да го водиш на майната си, за да може да играе. А в Младост градинки бол, поляни, заведения с дворове, въздух, простор, каквото ти душа сака. Хеле пък в този район...нали до преди година и аз бутах там количка. Не ви разбирам, честно.  Hug

# 292
Ами, чудесно! Значи призивът е там да си има бирарийка, не църква. Разбирам.

Нищо не разбираш.
Призивът е църквата да се построи в Южния Парк, понеже има достатъчно място.

В Южния парк нямаше ли една недовършена църква? Точно около подлеза откъм бул. Гоце Делчев?
По запознатите с района да кажат, че скоро не съм минавала от там.

# 293
  • София
Странно ми е защо страхотната градинка с още по-страхотните люлякови дървета пред Деница стои празна. Може би защото няма пейки... не знам. Ама на никого не му пука. И майките не си водят там децата с количките, въпреки че има Уго и кенефи. Странно нещо са хората... Това пък за Младост да се оплакваш, че няма къде да си разхождаш детето си е смешно.  Grinning  В по-централни райони това си е жив лукс... трябва да го качиш на колата и да го водиш на майната си, за да може да играе. А в Младост градинки бол, поляни, заведения с дворове, въздух, простор, каквото ти душа сака. Хеле пък в този район...нали до преди година и аз бутах там количка. Не ви разбирам, честно.  Hug

Има множество улици, да, има и тротоари и междублоковите пространства не са частни дворове, а просто запустели тревни площи. Това е вярно. Но няма нито един - НИТО ЕДИН! - парк. Във всички други общини и квартали има поне по един голям парк, в допълнение към градските градини. Ние си имаме само 3 градинки. Тази е една от тях. Безстопанствени поляни край квартала има, да, но те са със среднопресечени местности, абсолютно непроходими с колички и нестопанисвани от никого - т.е. не се косят, не се пръскат п/в кърлежи - т.е. абсолютно неподходящи за деца. Каквото и да си говорим за проходимостта на тротоарите в централните райони, няма място, което да се намира на повече от 2 - 3 минути с кола от голям парк. За мен най- близкия е на половин час шофиране.

А да сравняваш бетонирания подход към Деница, с размер на голям 3-стаен апартамент, без никакво място за сядане и без никаква сянка, без въздух, на едно от най- задръстените и проблематични кръстовища в София, е все едно да попиташ защо хората не предпочитат да си почиват на острова м/у двата светофара с орлите на Орловия мост... и там има храсти. И река даже. Ама не съм забелязала много хора да го използват за място за разходки с количка - от единия край до другия...  Rolling Eyes

# 294
  • София
Ами, чудесно! Значи призивът е там да си има бирарийка, не църква. Разбирам.

Нищо не разбираш.
Призивът е църквата да се построи в Южния Парк, понеже има достатъчно място.

В Южния парк нямаше ли една недовършена църква? Точно около подлеза откъм бул. Гоце Делчев?
По запознатите с района да кажат, че скоро не съм минавала от там.

Има, да. За нея събират пари от 2004 година. Ако действат и тук с това темпо, някъде до към 2200 можем да очакваме да се осъществи строежа... там поне са започнали с по- висока стартова вноска.

# 295
Странно ми е защо страхотната градинка с още по-страхотните люлякови дървета пред Деница стои празна. Може би защото няма пейки... не знам. Ама на никого не му пука. И майките не си водят там децата с количките, въпреки че има Уго и кенефи. Странно нещо са хората... Това пък за Младост да се оплакваш, че няма къде да си разхождаш детето си е смешно.  Grinning  В по-централни райони това си е жив лукс... трябва да го качиш на колата и да го водиш на майната си, за да може да играе. А в Младост градинки бол, поляни, заведения с дворове, въздух, простор, каквото ти душа сака. Хеле пък в този район...нали до преди година и аз бутах там количка. Не ви разбирам, честно.  Hug

Има множество улици, да, има и тротоари и междублоковите пространства не са частни дворове, а просто запустели тревни площи. Това е вярно. Но няма нито един - НИТО ЕДИН! - парк. Във всички други общини и квартали има поне по един голям парк, в допълнение към градските градини. Ние си имаме само 3 градинки. Тази е една от тях. Безстопанствени поляни край квартала има, да, но те са със среднопресечени местности, абсолютно непроходими с колички и нестопанисвани от никого - т.е. не се косят, не се пръскат п/в кърлежи - т.е. абсолютно неподходящи за деца. Каквото и да си говорим за проходимостта на тротоарите в централните райони, няма място, което да се намира на повече от 2 - 3 минути с кола от голям парк. За мен най- близкия е на половин час шофиране.

А да сравняваш бетонирания подход към Деница, с размер на голям 3-стаен апартамент, без никакво място за сядане и без никаква сянка, без въздух, на едно от най- задръстените и проблематични кръстовища в София, е все едно да попиташ защо хората не предпочитат да си почиват на острова м/у двата светофара с орлите на Орловия мост... и там има храсти. И река даже. Ама не съм забелязала много хора да го използват за място за разходки с количка - от единия край до другия...  Rolling Eyes

То пък на кръстовището пред Поликлиниката една тишина и чист въздух...мани, мани.  Wink  Не знам, каузата ми се струва глупава. На мен лично повече би ми харесало да има на това място църква с прилежащ парк, защото придава самобитност и чар на мястото. АЗ, така или иначе, въпреки, че живеех на 5 минути от въпросния...парк, предпочитах да разхождам малката в прекрасната градинка пред блока. Широка, просторна, с пейки и катерушки. Или в съседните градинки пред другите блокове. Става дума за началото на Младост 3, ниските номера на блоковете.
Всъщност имате шанс да промените плана, щом не ви харесва. Ваше право.  Hug

Да си кажа правото, сега като се размисля, и мястото пред Деница е подходящо за издигане на църковен храм.  Thinking  Тъй или иначе за толкова години никой не го припозна като парк...

Последна редакция: нд, 05 юни 2011, 09:47 от Анонимен

# 296
  • София
Каква църва бре хора!
Тази сутрин осъзнах, че кмета на Младост се е.ава не само с майките, но и с хората, които искат да се постои църквата.
Мястото е супер идиотско и супер малко.
Аз бих се обидила, ако ми го дадат за строеж на църква.
Освен това, на мен 10 000 не ми стигнаха за ремонт вкъщи, как си мислите че ще стигнат за църква?
Дупка за кенеф ще изкопат и така ще си остане.
Детска площадка до кенеф.

# 297
Жаве@....градинката пред Деница отдавна е частна собственост - още от времето на кмета Карайончев. Сегашният Дюлгеров, не направи нищо, за да засветят там поне лампите. До скоро отговорите от СО район "Младост" бяха, че това е частна собственост, за функционирането на което те не носят отговорност. Grinning Миналия месец на писмената ми жалба по въпроса, получих отговор от арх. Влади Калинов, че възстановяването на осветлението е от компетенциите на ДНСК. Grinning Пуснала съм жалба до ДНСК и съм запитала дали има възможност да се монтират и пейки, но отговор нямам. GrinningОтново писмено съм запитала и кмета Фандъкова, дали аз съм длъжна да уведомявам ДНСК или е техен ангажимент. Чакам отговора. Grinning
И на фона на всичкото безсилие, което демонстрират СО, някак си не ми се вързва решението......
"Сега кметът на район "Младост" е решил да отдели за храм най-централното място – в градинката срещу общината.".....
Как не реши да изгради нещо, а да руши току-що изградено с нашите пари???
"ХВАЛА" и "ПОКЛОН" за този "УПРАВЛЕНЕЦ".....в края на мандата си се О.РА

# 298
  • София
Странно ми е защо страхотната градинка с още по-страхотните люлякови дървета пред Деница стои празна. Може би защото няма пейки... не знам. Ама на никого не му пука. И майките не си водят там децата с количките, въпреки че има Уго и кенефи. Странно нещо са хората... Това пък за Младост да се оплакваш, че няма къде да си разхождаш детето си е смешно.  Grinning  В по-централни райони това си е жив лукс... трябва да го качиш на колата и да го водиш на майната си, за да може да играе. А в Младост градинки бол, поляни, заведения с дворове, въздух, простор, каквото ти душа сака. Хеле пък в този район...нали до преди година и аз бутах там количка. Не ви разбирам, честно.  Hug

А да сравняваш бетонирания подход към Деница, с размер на голям 3-стаен апартамент, без никакво място за сядане и без никаква сянка, без въздух, на едно от най- задръстените и проблематични кръстовища в София, е все едно да попиташ защо хората не предпочитат да си почиват на острова м/у двата светофара с орлите на Орловия мост... и там има храсти. И река даже. Ама не съм забелязала много хора да го използват за място за разходки с количка - от единия край до другия...  Rolling Eyes

То пък на кръстовището пред Поликлиниката една тишина и чист въздух...мани, мани.  Wink  Не знам, каузата ми се струва глупава. На мен лично повече би ми харесало да има на това място църква с прилежащ парк, защото придава самобитност и чар на мястото. АЗ, така или иначе, въпреки, че живеех на 5 минути от въпросния...парк, предпочитах да разхождам малката в прекрасната градинка пред блока. Широка, просторна, с пейки и катерушки. Или в съседните градинки пред другите блокове. Става дума за началото на Младост 3, ниските номера на блоковете.
Всъщност имате шанс да промените плана, щом не ви харесва. Ваше право.  Hug

Да си кажа правото, сега като се размисля, и мястото пред Деница е подходящо за издигане на църковен храм.  Thinking  Тъй или иначе за толкова години никой не го припозна като парк...

Да, ама за да се направи там църква с прилежащ парк, трябва да се бутнат и училището, и детската градина, и пазара, и Патиланци.
В такъв случай място поне би имало достатъчно.
Как ще се обезщетяват собствениците на Патиланци, наемателите на пазара и къде ще учат децата и какво ще се направят тези, посещаващи детската градина в условия на без друго огромен дефицит... или откъде ще се вземат средства за ремонт на площадката... ?

Понастоящем мястото е достатъчно за градина - не парк чак, но градина - с детска площадка и алеи за колоездене ИЛИ постройка.

# 299

По-добре било бирария вместо църква в градинката?!  Sick 
С цялата гняс, цигания, фасове, пластмасови красоти, характерни за такъв обект?!
Оле, ужас #Crazy
Няма никога да се оправим! 

Общи условия

Активация на акаунт