Нова църква на мястото на парк - да се радваме ли или не?

• 21 187
  • 385
  •   1
Отговори
# 270
210кв.м застроена площ.
Проектът е разработен в съответствие с предвижданията на Подробния устройствен план.
Което значи, че там така или иначе са решили да строят нещо. И ако не искате църква, може да се окажете с някоя закусвалничка. Grinning

Чудесно, ще има къде да нахраним дечицата.

# 271
  • София
210кв.м застроена площ.
Проектът е разработен в съответствие с предвижданията на Подробния устройствен план.
Което значи, че там така или иначе са решили да строят нещо. И ако не искате църква, може да се окажете с някоя закусвалничка. Grinning

Или може да се определи площта за зелена.
Все пак, Устройственият план не е природен закон, че да не може да бъде променен, нали така...  Wink

ПП
Нали не мислиш, че 210m
2 ЗАСТРОЕНА площ отговаря на 210 m2 УНИЩОЖЕНА такава?
Нали не си представяш как ще поддържат с хеликоптер земекопните машини, камионите и крановете увиснали над дупките, които копаят някак вертикално надолу, без ъгъл?
Допусне ли се да се започне този безумен строеж просто забравяме за алеите, за детската площадка (единствена в района) и за новата велоалея (завършена миналата седмица с НАШИТЕ пари).
[/b][/color]

Последна редакция: сб, 04 юни 2011, 22:39 от katiABV

# 272
  • София
Чудесно, ще има къде да нахраним дечицата.
Хамбургерчета, кебапчета, малко чалгийка за душиците. А дръвчетата? Закусвалничката някак си ще кацне върху тях или..? Mr. Green

# 273
  • София
В действителност закусвалните обикновено са временни / леки постройки за "изникването" на които не се налага да се унищожава околната инфраструктура...

Много интересно - ти си имаш цял Южен Парк на разположение, защо тъкмо нашата малка градинчица ти е трън в очите?

# 274
  • София
Е, как що? Щото искам да ви изсекат дърветата, не се ли разбра Mr. Green

Временните, леки постройки, за които говориш, си вървят с порядъчно количество поглъщащи бира люде, миризма на скара, боклуци, оси, и чалга за разкош. Щото от това се печели. Редом с тях се появяват и онези поклащащи се гълтащи пари животни, които издават безумни звуци и мелодии, а дечицата не тичкат на воля, а само около тях се тълпят, катерят се и изнервят положението допълнително.

Чудничко ще си облагородите градинката с такова едно нещо. А, да, ще ви сложат и една химическа тоалетна, от която ще се носи смрад, както и от всички дръвчета, за които треперите, а дечицата ви ще се радват на неподозирани гледки.
До посред нощ околността ще бъде огласяна от кикот, музика и ще се носи смрад на цаца.
Говоря от личен опит и дългогодишни наблюдения върху това явление в друга градинка, пълна с деца.

Чудно ми е как идеята за закусвалня я прегърнахте така радушно? Ей това не схванах.
Всичко друго ми е ясно.

# 275
  • София
Ами да ти кажа, миналото лято там имаше нещо като временна бирарийка... Имаше химическа тоалетна, която благославях, понеже не ми се налагаше да е прибирам за всяко пикаене - аз съм си пиклива, имаше бира, с която да се разхлаждам, докато бесникът се катери по пързалките, имаше сокче, за да не се налага да си тръгнем в мига, в който ожаднее поради високите летни температури и активната игра... чалга не е имало, аз на такова място не стоя и минута, оси не е имало - не ми понасят и... ами, и цаца нямаше май - ама за това не мога да се подпиша, не съм била гладна, не съм обърнала внимание. Въпросът е, че децата си играеха наоколо, майките си пийваха от студената биричка и всичко си беше чудесно. Нещото на никого не пречеше, земекопни машини не е имало, дървета не са сечени, бетон не е изливан.

# 276
  • София
Ами, чудесно! Значи призивът е там да си има бирарийка, не църква. Разбирам.

# 277
  • София
Защо спориме и се обиждаме... Искам тази църква, но на 50 метра от градината! Имам нужда да запаля свещ, особено, когато ми е тежко, но имам нужда и да изведа детето си да играе - нищо повече.

Айде да не преминаваме на политически, религиозни спорове и също лични обиди,  става ли?

Ако аз лично обидих някого - извинявам се.

Все пак се надявам да намерят друго място за църквата.

# 278
Е, какво й е лошото на една бирарийка? И ние в нашата градинка благославяме нашата сезонна бирарийка /ама тази година май няма да ни я построят, язък!/.
Подкрепям мнението на katiABV, нищо че не живея в Младост. Просто знам какво означава едно малко зелено петно за стотици майки.
Надявам се, че katiABV е разбрала, че мнението ми за достатъчното място за малко затворено комплексче, молче и църквичка е достатъчно, е било само зъл сараказъм.
Вместо църква, трябва да се построи обществена тоалетна /поддържана и чиста/ и кафене. Знам, че от това най-много имат нужда и майките, и децата.

# 279
  • София
Ами, чудесно! Значи призивът е там да си има бирарийка, не църква. Разбирам.

Нищо не разбираш.
Призивът е църквата да се построи в Южния Парк, понеже има достатъчно място.

Призивът е да не се унищожава единствената ни градинка...
Както и да не се прахосват парите на данъкоплатците... в случая визирам чисто новите велоалеи, асфалт, пейки и детски съоръжения.
Ако могат да направят Църква като временна / лека постройка, поставяйки я между дърветата, без да засегнат инфраструктурата - чудесно, веднага ще подкрепя идеята!
Но само и единствено по начин, който да НЕ РУШИ вече сътвореното.
Не и там.
А в Южния Парк ако искат и катедрала на декар да построят - в интерес на истината, градът ни има нужда от такава; на почти всички празници пред Александър Невски се вият безкрайни опашки от хора, които така и не успяват да влязат, за да присъстват на службите. Просто е построен по времето, в което София е била 50 хиляден, не 2 милионен град.

# 280
  • София
Е, какво й е лошото на една бирарийка? И ние в нашата градинка благославяме нашата сезонна бирарийка /ама тази година май няма да ни я построят, язък!/.
Подкрепям мнението на katiABV, нищо че не живея в Младост. Просто знам какво означава едно малко зелено петно за стотици майки.
Надявам се, че katiABV е разбрала, че мнението ми за достатъчното място за малко затворено комплексче, молче и църквичка е достатъчно, е било само зъл сараказъм.
Вместо църква, трябва да се построи обществена тоалетна /поддържана и чиста/ и кафене. Знам, че от това най-много имат нужда и майките, и децата.

Извинявай...  Embarassed

# 281
  • София
Toва влиза в колекция "Златни".
Доколкото схванах, идеята е да се запазят дърветата и да няма постройки. Почвам да си мисля, че всъщност наистина църквата е някаква драма.
И мисля, че е крайно време въпросната градинка да се осъзнае, че не е място само за майки с деца. Майките може да имат нужда от кафене и тоалетна, обаче децата кафе и бира още не пият, струва ми се. Скоро може да се окаже и че един фризьорски салон или фитнес също няма да са зле позиционирани там с оглед нуждите на майките. Хем и кафе ще си пийват и тоалетна ще има.
Ай стига вече - майките, децата, майките, децата...като някаква секта звучим, егати. съвсем се самозабравяме!!!

# 282
  • София
Не забравяй и бабите с внуците.
А тоалетна, подозирам, всички използват понякога. Независимо от вероизповеданието си.

От друга страна, в момента се цели да се прахосат огромно количество средства на данъкоплатците, които ВЕЧЕ са били усвоени - съвсем наскоро, да се отнеме малкото зелена площ на общината и детската площадка - прочее, напълно недостатъчна - в името на един строеж с единствено предизборна цел.

И, Клонка, каква нужда имат енориашите в общината от нова църква аз не знам, но факт е, че за разлика от, оказва се, голяма част от тях знаех за съществуването на 2 църкви в общината - защо ли Общинарите, пуснали неграмотно написаната си обява, не са знаели за тях!? - ходила съм до манастира в ... как да кажа? - не специални дни и там, общо взето, няма никой. Не някакъв невероятен наплив - има 2 - 3 бабки, много симпатични, м/у другото - и това е.

И колкото и да се опитваш сега да се покажеш като много примерна вярваща, никак не ми изглежда вероятно да посещаваш ежедневно сутрешната литургия и вечернята.
Представи си, имам близки приятели, които не парадират с вярата си, не я използват за значка или плакат, но за сметка на това редовно посещават службите. И НИКОГА не биха посегнали на зелената площ. Защото оценяват нуждата от кислород като еднакво важна с тази от духовна храна.

# 283
Въпросното място от снимките изглежда като парк, а на практика си е една градинка, която се прекосява за 2 минути. И без това в района няма други, та няма никаква нужда тази да се смалява с какъвто и да е строеж.  Stop

# 284
  • София
Ами... за да могат да си представят хората от други квартали за колко голям обект става дума - по площ градинката ни е съизмерима с градинката пред Народния Театър. Или, хайде, с двора на Царския Дворец - ама без самия Дворец, ако се посъбере двора на едно място...

Общи условия

Активация на акаунт