Нова църква на мястото на парк - да се радваме ли или не?

• 21 242
  • 385
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Столичният общински съвет одобри в ж.к. "Младост-3" да се отстъпи право на строеж за църковен храм "Рождество Христово".

Новата църква ще се строи на ъгъла на улиците "Филип Аврамов" и "Свето преображение".

С решението си общинските съветници преотстъпиха право на строеж на църковното настоятелство за площ от близо 460 кв. м.

Може би да не е в градината, а точно тази грозна разрушена сграда?

# 166
  • София
А дали ще има журналисти да отразят "празника"? Първите копки са на мода, понякога ги снимат. Мисля си, че пред камери никой няма да посмее да ни бута, ако направим нещо подобно на "жива верига" (макар че звучи малко грандоманско).

Обикновено има, но не всичко заснето се излъчва.

Някой от нас да заснеме с камерата?

# 167

Столичният общински съвет одобри в ж.к. "Младост-3" да се отстъпи право на строеж за църковен храм "Рождество Христово".

Новата църква ще се строи на ъгъла на улиците "Филип Аврамов" и "Свето преображение".

С решението си общинските съветници преотстъпиха право на строеж на църковното настоятелство за площ от близо 460 кв. м.

Може би да не е в градината, а точно тази грозна разрушена сграда?

Не, в градината е,  виж картата на табелата, точно след двете саксии, който са на алеята на входа.

Жената, която сади цветята там е говорила със свекърва ми, питала е в общината и са и казали че ще е точно на мястото на хълма.

Тя е разбрала, че се предвижда и  друг строеж на мястото на кучешката поляна, трябва и от това да се поинтересуваме.

# 168
  • София

slanchezara, не си виждала, понеже онези, които са истински вярващи и ходят редовно на служби се страхуват да припарят до там по самотната пътечка... освен кучкари там хора да щъкат самостоятелно не съм срещала в "обикновени" дни.

Флип, живата верига е неоторизиран протест.
Играта на деца, от друга страна, почивката на пейките с куки, игли и плетки или бременни списания са си най- нормални, обичайни и невинни занимания за живеещите в района в топлия, празничен неделен ден.  Mr. Green

# 169
Там има паметник - и него ли ще ликвидират? ooooh!

# 170
http://www.facebook.com/home.php?sk=group_156743497723634&ap=1

Тук като гледам храмът го дават в Младост 4 някъде около Бизнес парка. Сигурни ли сте, че ще е в градинката срещу общината?
Хммммммм, май идеята на инициативния комитет е била да е в Мл.4, но от документите  видях, че се дава земя в Мл.3, но никъде не е указано къде точно в Мл.3.

Последна редакция: пт, 03 юни 2011, 16:44 от benighted

# 171
  • София

Играта на деца, от друга страна, почивката на пейките с куки, игли и плетки или бременни списания са си най- нормални, обичайни и невинни занимания за живеещите в района в топлия, празничен неделен ден.  Mr. Green

Така де, аз това мислех под "нещо като" жива верига... Да се наредим там всичките... Ама ако откажем да се отместим за "копката", вече си ставаме протестиращи. Тъпото е, че едва ли някой ще схване тънкия намек - вижте какво разрушавате. А с по-твърди действия рискуваме ние да излезем грешни, наистина няма разрешение за протест.

# 172
  • София
Там има паметник - и него ли ще ликвидират? ooooh!

Изглежда, мемориалът не е достатъчно ценен...
Впрочем, когато един народ престане да тачи героите си има всички шансове да не срещне вече такива.

# 173
  • София

Така де, аз това мислех под "нещо като" жива верига... Да се наредим там всичките... Ама ако откажем да се отместим за "копката", вече си ставаме протестиращи. Тъпото е, че едва ли някой ще схване тънкия намек - вижте какво разрушавате. А с по-твърди действия рискуваме ние да излезем грешни, наистина няма разрешение за протест.

А, не, няма такова нещо. Просто празнуващи, играещи и забавляващи се, които не са склонни да преустановят дейността си.

# 174
  • София
http://www.facebook.com/home.php?sk=group_156743497723634&ap=1

Тук като гледам храмът го дават в Младост 4 някъде около Бизнес парка. Сигурни ли сте, че ще е в градинката срещу общината?
Хммммммм, май идеята на инициативния комитет е била да е в Мл.4, но от документите  видях, че се дава земя в Мл.3, но никъде не е указано къде точно в Мл.3.

Сега мъжът ми звънна в общината - ще е в градинката.

Изключително е неподходящо място - до увеселителен парк да има църквата, децата ще играят, а по край тях ще минават ковчези, да правят опелото.

# 175
  • София

А, не, няма такова нещо. Просто празнуващи, играещи и забавляващи се, които не са склонни да преустановят дейността си.

Ще дойда с децата си и техните приятели!

# 176
  • София
http://society.actualno.com/news_326107.html

Тук пише на кръстовището на Свето Преображение и Филип Аврамов - т.е. в парка.
И то площта на църквата с двора ще е 460 квадрата.

# 177
http://www.facebook.com/pages/Mladost-%D0%B6%D0%BA-%D0%9C%D0%BB% … D1%82/76155320096
 Писах тук на страницата на Младост. Не съм писала нищо за протест. По надолу на страницата ще видите призив на един младеж за даряване на средства за построяването на храм в Младост. Има и специално създадена страница във фейса за събиране на пари: http://www.facebook.com/home.php?sk=group_156743497723634&ap=1 . Ако иска някой нека пише и там.

# 178
Указано е.
На сайта на район Младост, там, където е обявена първата копка, отстрани долу ляво има призив за дарения. Като цъкнеш излизат основните документи по проекта.

Решение на Столичния общински съвет от 02.12.2010 г. - УПИ IV, кв. 7

После отиваш на сайта на ГИС
http://www.gis-sofia.bg/index.php?id=1&lang=bg

Долу в ляво на заглавна страница цъкваш "Достъп до цифровия кадастър на София - Sofiamap", съгласяваш се с условията им и започваш да разглеждаш на картата, като избереш >> Тематични карти >> Регулация - при максимален zoom.
Там е отразено всеки квартал и зона за какво са отредени.

И, да, църквичката е за там. По средата на градинката, вероятно на бабуната.

Хммммммм, май идеята на инициативния комитет е била да е в Мл.4, но от документите  видях, че се дава земя в Мл.3, но никъде не е указано къде точно в Мл.3.

# 179
За 100-тен път пишем!

НИКОЙ НЕ Е ПРОТИВ ИЗГРАЖДАНЕТО НА ХРАМ ЗА КАКВОТО И ДА Е ВЕРОИЗПОВЕДАНИЕ В МЛАДОСТ!
ОСОБЕНО ПЪК НА ПРАВОСЛАВНА ЦЪРКВА!
ВЪПРОСА Е ДА СЕ НАМЕРИ ПОДХОДЯЩО МЯСТО ЗА ТОВА!

amenhotep , БориславМ и всички останали - последно нека не намесваме религията, защото тя наистина няма нищо общо в случая!

Не съм започнала темата, но мога да отговоря на няколко от въпросите
Православна християнка съм, женена съм с църковен ритуал и две от децата ми са кръстени в православни храмове!
Почитам вярата, но всичко си има граници!

Общи условия

Активация на акаунт