Нова църква на мястото на парк - да се радваме ли или не?

• 21 232
  • 385
  •   1
Отговори
# 180
Мен ако питате, отидЕ си детската площадка там. Язък за парите наливани за нова теска площадка, за да се сложат нови пейки, да се преасфалтира... Абе пак някой пере пари така, ама...
Аменхотеп, аз съм християнка, кръстена /тайно/, молеща се и ходеща на църква, но също така съм и майка. В Младост има достатъчно свободни места все още, за да решат да построят църквата точно на това място. И ако си мислиш, че построяването на църква ще промени манталитета на хората - грешиш. Българите сме безверници и не защото няма църкви, а защото 45 години ни беше насаждано друго мислене. Мен баба ми всяка неделя ме е водила на църква. Да не мислиш, че сега забързани в ежедневието си млади хора ще тръгнат към харама? Който иска и има нужда ако трябва на край света ще отиде, но ще намери своята връзка с Бог!
Редактирам, за да добавя като Лени, че и аз имам църковен брак и децата ми също са кръстени!

# 181
  • София
amenhotep, ха вместо да смяташ на колко жители колко храма се падат, сметни как е положението със съотношението жители/зелени площи. Една идея по-важни ми се струват парковете от църквите, да ме прощаваш.

Глупостите ти за агресията и наркоманията, дето в момента се ширят из градинката, пък църквата веднага ще ги спре, са...  Laughing

И на последно място, разсъжденията тип "кво като сме садили дръвчета преди 5 години! Сега пък ще ги изкореним, а утре пък ще си засадим нови" си имат име - безмозъчност.

ПП. Тази джамия не знам за какво я показваш, вероятно за да предизвикаш поредния изблик религиозна агресия, което, хм, не е много богоугодно.

# 182
  • София
http://www.facebook.com/home.php?sk=group_156743497723634&ap=1

Тук като гледам храмът го дават в Младост 4 някъде около Бизнес парка. Сигурни ли сте, че ще е в градинката срещу общината?
Хммммммм, май идеята на инициативния комитет е била да е в Мл.4, но от документите  видях, че се дава земя в Мл.3, но никъде не е указано къде точно в Мл.3.

Указано е. Ама така, че да не се разбере.  Mr. Green

Дарете средства  за изграждане на православен храм „Рождество Христово” в „Младост” 3

След десетилетия, без православен храм, в Младост ще има църква. С решение № 656  на Столичния общински съвет от 02. 12. 2010 г. се учредява право на строеж на храм „Рождество Христово”.

Проектът на църквата е изработен безвъзмездно от арх. Красимир Джеджев, за което бихме желали да  изкажем специални  благодарности.  Застроената площ се предвижда да бъде 210 м2. Идейният проект е одобрен от Софийския Епархиен Духовен съвет и от експертния съвет на район „Младост”. Разработен е в съответствие с предвижданията на Подробния устройствен план.

Софийската света митрополия утвърди служебно църковно настоятелство в състав: Председател – протоиерей Александър Георгиев и членове – д-р Лъчезар Иванов, Петко Дюлгеров, Валентин Николов, проф. дан. арх. Атанас Ковачев, Стоян Стоянови Георги Гайдаров.

Средства за построяване на храма  може да дарите в сметката в Общинска Банка с IBAN BG 95 SOMB 9130 10 50536001 .

Решение №656

Aкт за общинска собственост № 1700

Извинявам се за неграмотното излияние, но пускам цитата както е в официалния сайт на Общината.
За съжаление, освен с нуждата на населението от зелени площи, Общинарите очевидно са скарани и с концепцията за пунктуация в българския език.

И така, линк към чертежите:
http://www.so-mladost.com/uploads/pdf/akt1700.pdf

От това, което виждам, май се предполага и детската площадка да бъде "анексирана".
Разбира се, аз не съм архитект и ми е малко трудно да се ориентирам от тази скица.

# 183
  • София
НЕ СИ ДАВАМ ПЪРЗАЛКАТАААА!

Биха казали всички деца от Младост 3.

Постойте 500 квадрата църква - в Младост има къде. Но не там.

Впрочем кмета не усеща как се осира тотално преди изборите!

# 184
Наистина плюенето и злобното съскане започна, но в поста на господина "защитник". Не виждам как по този начин, който и да е може да защити каузата си. Само искам да кажа че не е хубаво да се спекулира с предназначението на сградата. Хората са склонни да правят компромиси с невероятно безумни управленски решения в резултат на това.

В Младост има фрапиращо безхаберие по отношение на управлението на общинската собственост. И това няма нищо общо с обекта, който предстои да бъде построен (евентуално), а и с други неща. Просто това е поредната черешка.

Пето, казвате "ще отсекат дръвчетата" ... ами ще засадим нови бе! Аз тази година съм засадил поне 10 дръвчета. Вие колко дръвчета засадихте?  

Това някака звучи .......... ще претрепем хора  ......... ами ще родим нови бе. Ново християнство може би.

# 185
  • София

Указано е. Ама така, че да не се разбере.  Mr. Green

След десетилетия, без православен храм, в Младост ще има църква. С решение № 656  на Столичния общински съвет от 02. 12. 2010 г. се учредява право на строеж на храм „Рождество Христово”.

За съжаление, освен с нуждата на населението от зелени площи, Общинарите очевидно са скарани и с концепцията за пунктуация в българския език.

Скарани са и с познанията за района, който управляват, щом като според тях Младост от десетилетия няма православен храм  newsm78

# 186
А, не, няма такова нещо. Просто празнуващи, играещи и забавляващи се, които не са склонни да преустановят дейността си.
Добре звучи на пръв поглед, но как точно ще се разбере, че сме против застрояването на градинката, а не сме отишли да се порадваме на "радостното" събитие.
Според мен е редно да има и официален простест - с разрешение, пък дори и да е /по принуда/ след първата копка. Ще се радвам някой, който е наясно с процедурата по организирането на протести, да внесе искане и да се организираме.  Peace

# 187
amenhotep, не знам какво целиш, но по никакъв начин не се аргументираш и никаква теза не излагаш, само общи (празни) приказки, които нямат нищо общо с идеята на тази тема - мястото за построяването на храма.

между другото, къде е този магазин за легална дрога в Младост 1, че аз само нелегална купувам на децата...

# 188
А не може ли там където играят децата да се бодне едно плакатче, на което да пише:" Харесва ни да играем тук, не ни отнемайте местото за игра!"         или нещо от сорта?

# 189
  • София
между другото, къде е този магазин за легална дрога в Младост 1, че аз само нелегална купувам на децата...

Запис!

# 190
В неделя кметицата ще ни прави първа копка на църква в Младост. ...

Не, църква не се строи където реши кметицата. Избират се места, по-специални, обикновено църква пониква на мястото на нещо важно. Както  и да е, това Фандъкова не го е взела.

# 191
  • София
А, не, няма такова нещо. Просто празнуващи, играещи и забавляващи се, които не са склонни да преустановят дейността си.
Добре звучи на пръв поглед, но как точно ще се разбере, че сме против застрояването на градинката, а не сме отишли да се порадваме на "радостното" събитие.
Според мен е редно да има и официален простест - с разрешение, пък дори и да е /по принуда/ след първата копка. Ще се радвам някой, който е наясно с процедурата по организирането на протести, да внесе искане и да се организираме.  Peace

Да, после може...
А идеята тук е просто... ами, физически да се попречи на мероприятието.
Не преднамерено - просто, така да се каже, те топките си ходят където си искат, когато ги ритат несигурни крачета, понякога дори и покрай опитващи се да се перчат пред медии кметКИ...

# 192
  • София
А не може ли там където играят децата да се бодне едно плакатче, на което да пише:" Харесва ни да играем тук, не ни отнемайте местото за игра!"         или нещо от сорта?

А дали пък можем да намерим боички за фланелки?

# 193
  • София
Не знам къде изчезна поста на amenhotep, но да построят същата църква отсреща - до спирката. В България съм 12-та година - оттогава стои грозна разрушена постройка - да я облагородят с църквата. Аз съм ЗА църквата. Аз съм ПРОТИВ мястото!!!

# 194
Не знам къде изчезна поста на amenhotep, но да построят същата църква отсреща - до спирката. В България съм 12-та година - оттогава стои грозна разрушена постройка - да я облагородят с църквата. Аз съм ЗА църквата. Аз съм ПРОТИВ мястото!!!
    Явно модератор е чистил! А онази разрушена грозотия стои от доста повече време  Tired. Да не говорим, че до нея има празен терен.

Общи условия

Активация на акаунт