Нова църква на мястото на парк - да се радваме ли или не?

• 21 183
  • 385
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Без коментар...

Хем - толкова много хора се нуждаят от църквата, да се събират по празниците
Ама - ще има съвсем малка, колкото 210 кв.м ... - къде ли ще се съберат толкова хора ...?

Ще унищожат това, което построили и се фукали в медиите - е , как се грижим за майките....и за децата, освен големите "детски" построихме и площадките....

Паркът е толкова "голям", че точно колкото 4 апартамента...

Така, че изборът ще е или църквата или площадката.

# 301
Жаве@....градинката пред Деница отдавна е частна собственост - още от времето на кмета Карайончев. Сегашният Дюлгеров, не направи нищо, за да засветят там поне лампите. До скоро отговорите от СО район "Младост" бяха, че това е частна собственост, за функционирането на което те не носят отговорност. Grinning Миналия месец на писмената ми жалба по въпроса, получих отговор от арх. Влади Калинов, че възстановяването на осветлението е от компетенциите на ДНСК. Grinning Пуснала съм жалба до ДНСК и съм запитала дали има възможност да се монтират и пейки, но отговор нямам. GrinningОтново писмено съм запитала и кмета Фандъкова, дали аз съм длъжна да уведомявам ДНСК или е техен ангажимент. Чакам отговора. Grinning
И на фона на всичкото безсилие, което демонстрират СО, някак си не ми се вързва решението......
"Сега кметът на район "Младост" е решил да отдели за храм най-централното място – в градинката срещу общината.".....
Как не реши да изгради нещо, а да руши току-що изградено с нашите пари???
"ХВАЛА" и "ПОКЛОН" за този "УПРАВЛЕНЕЦ".....в края на мандата си се О.РА
Хванах се за главата, agal! Положението е много зле, наистина!  ooooh!
Поздравления за упоритостта ти.  Peace  Аз сега си коресподирам с общинските власти в един друг район на столицата по подобни въпроси и знам колко е убийствено!

# 302
  • София

По-добре било бирария вместо църква в градинката?!  Sick  
С цялата гняс, цигания, фасове, пластмасови красоти, характерни за такъв обект?!
Оле, ужас #Crazy
Няма никога да се оправим!  

Ти като посещаваш заведението навън така ли правиш? Всеки съди по себе си...Защо реши, че всичките са такива?

Там има едно много чисто мъничко кафене - аз не пия, не пуша, но взимам кафенце или вода за детето..., понеже излизам от 10-11 та до 8-9 вечерта сме навън! Така че тоалетната също ни няма да навреди

# 303
Жаве@, погледни и тук:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=578915.0
за какво съм писала, за да се убедиш, че като сме се хванали за главата и химикалките Grinning, полза няма......Лъжат като дърти ц..ани и си правят политическата кариера на нашия гръб и с нашите пари. А ние тук си се джавкаме. Sad
За другите не знам, но аз в 12 съм на КОПКАТА. Peace

# 304

Чудесно, БАШ каузата, значи, кристализира. Аз нямам думи по нея, затова няма да я коментирам повече.
Но я обявете ясно, за да не се получават недоразумения:
Вместо църкви - бирарии и кенефи - Аферим!  Grinning

Ти като посещаваш заведението навън така ли правиш? Всеки съди по себе си...Защо реши, че всичките са такива?

Там има едно много чисто мъничко кафене - аз не пия, не пуша, но взимам кафенце или вода за детето..., понеже излизам от 10-11 та до 8-9 вечерта сме навън! Така че тоалетната също ни няма да навреди

# 305
  • София
Не разбирам някои хора

Като искаме кафене и тоалетни - значи ще искаме мърсотия фасове и пиянщина
Като искаме площадка, значи сме против слово Божие... или искаме да ни лепнат магазините....

Изкривено съзнание

Искаме нашата засега все още чиста градинка, със сянка от дървета, с пейки за почиване, с градинките за децата, с чисто кафене, където се поддържа много добре, с кофите за боклук, които редовно се почистват.

Искаме да ни построите истински храм, които ще е хубав, голям и красив, където можем да се събираме на празниците - ама недейте да разрушавате построеното!

# 306

Чудесно, БАШ каузата, значи, кристализира. Аз нямам думи по нея, затова няма да я коментирам повече.

Бих казала по-скоро адекватен районен кмет. Другото ще си дойде на мястото. Ще се намери място и за майките и за църквата и т.н. Кузата не е кауза е едно просто въпросче "Що трябва да се прави нещо, ако нещо друго трябва да се разруши?". И защо трябва да се противопоставят едни групи хора на други при условие че де факто нямат разногласия.

Недей търси под вола теле. Не съм от квартала, но ми се струва безумно да се вложат средства за облагородяване на нещо и после защото районния кмет е взел, неясно по какви причини, мъдро управленско решение, да се окаже че всъшност тези пари са хвърлени на вятъра.

Ако не бях наясно с някои други бисери в този район, вероятно и аз бих мислила като теб.

# 307
  • София
Отсреща има разрушена сграда и доста място. Искам там!!!
И какво, че е на военните? Те ли командват в държавата или има други институции?
Могат да им предложат нещо в замяна. Винаги има изход, ако има желание.

А засега виждам само желание да се разруши прекрасно място....

# 308
  • София

Не измествай темата, ако обичаш.
Не ти прави чест да се държиш като жалък блюдолизец на едно безсилно управление, опитващо се да оправдае безумен проект.
Ако някой желае да сложи ВРЕМЕННА - лека, ламаринена - постройка за църква - или каквото и да било друго - която да осигурява тоалетна и вода за хората, почиващи си в градинката.
Но това, което се цели, е да се ПОСЕГНЕ на току- що ЗАПЛАТЕНА И ИЗГРАДЕНА С ПАРИТЕ НИ И ОДОБРЕНИЕТО НА СЪЩИТЕ ТЕЗИ ОБЩИНАРИ ОБЛАГОРОДЕНА ЗЕЛЕНА ПЛОЩ С ЦЕЛ ЗАСТРОЯВАНЕ.
И опера да искаха да слагат там, пак щях да ги пратя да си я строят другаде.

Познанията ти о чужди езици са похвални, но в този форум е прието да се придържаме към българския като официален език за държавата.

# 309
  • София
Познанията ти о чужди езици са похвални, но в този форум е прието да се придържаме към българския като официален език за държавата.

Това към мен ли е? Съжелявам за грешките, не мога да ги поправя - труден ми е езика Embarassed

# 310

Това към мен ли е? Съжелявам за грешките, не мога да ги поправя - труден ми е езика Embarassed

Сигурна съм че Кати нямаше предвид теб  Joy.

Какво става? Не мина ли първата копка или още няма завърнали се, които да пишат какво е станало?

# 311
  • София
Аз отивам.
Не знам кога ще се върна, че моето диване а излезе навън - няма прибиране.... Wink

# 312

Напротив, ти изместваш темата.
Мислех си, че каузата е да не се допусне застрояване на градинката в Младост 3 с каквото и да било, още повече, че така е предвидено и по ПУП - да няма никакво застрояване.

А сега се оказва, че проблемът бил, че нямало къде да изпикаеш бирата/кафето/каквото там ooooh!
И това с временното и постоянното е много смешен довод. И катуните също са временни, но искаш ли ги в градинката? А пък и практиката, и темите в този форум показват, че "чисто" в съчетание с "кафене" е оксиморон за парковете в София специално, още повече пък "чиста обществена тоалетна". И като аргумент да се ползва доводът, че така ще можело да се виси там по цял ден... нямам думи, честно Tired

Не измествай темата, ако обичаш.

# 313

Напротив, ти изместваш темата.
Мислех си, че каузата е да не се допусне застрояване на градинката в Младост 3 с каквото и да било, още повече, че така е предвидено и по ПУП - да няма никакво застрояване.

Това беше каузата, преди да се почнат предположенията. И да се залагат капанчета. Който паднал в капанчето с непрецизирана реплика, да се разкъса. Щото трябва да му се покаже колко не е прав.

Реално в София не се научиха да си планират зелените зони и в тях първо да влизат багери и да се лее бетон (ако се предвижда), а най-накрая да се приключва с озеленяване и вертикална планировка. Като е вземано решението да се обърне логичния ред в конкретната градинка, естествено е че ще има хора, които ще почнат да задават въпроси. Някои неща просто не са логични и намирисват. Та всъшност защо не се създаде нов парк с църква, започвайки от църквата, както си му е редът, а трябва строежът да се наблъска някъде. Или защо преди 10 години не са започнали да организират същия този парк с предвидена църква вътре. Сега нямаше да има притеснения какво, как и къде ще бъде разрушено и дали няма да е за сметка на някоя група жители на района.

Като прочетох коментарите към статията http://news.ibox.bg/news/id_1335904047 ми настръхнаха косите. Дали хората, които пишат там са облагородили речника си и са се оформили като личности, посещавайки църкви. Дълбоко се съмнявам.

# 314
  • София
Цитат
До всички религозни оли-та по-долу.

Като искате храмове, църкви и всякакви друго места за психично болни, ходете в ИРАН, СИРИЯ, ИНДОНЕЗИЯ и т.н.
Тази държава наша е СВЕТСКА, набийте си го това в празните религиозни глави, ако не ви изнася си вдигайте фъшкиите и заминавайте в горе споменатите дърважи.
Нямам търпение религията да се обяви за психическо или неврологично разстройство и хората да почнат да ги лекуват в съответните заведения.
21ви век, и все още има маса народ който вярва в някаква фантастика от бронзовата епоха, с говорещи змии, адам и ева, потопи и за капак култ към някакъв психопат, който проповядва геноцид, робсто и какво ли не...

Нищо чудно, че 20 години преход и сме до никъде, "прост народ бедна държава"...а българския явно е изключително прост...

За жалост, проблемът явно е това.
Със сигурност това детенце е разхождано сред много, много трева...и никакви църкви.
Но пък може и дръвчетата да са наистина малко в района и просто да е слънчасало детето.

Момичета, каузата, както предположих, или не е разбрана правилно, или не е формулирана, или наистина говорим за някаква нетърпимост към вярващите хора и храмовете.
Лично аз се изумих, че за една майка тук, която е цитирана в статията, наличието на църква до две училища е някакво безобразие.
Логика в тази постановка аз не виждам.

Виждам логика в идеята да се запазят дръвчетата по принцип.

Общи условия

Активация на акаунт