Нова църква на мястото на парк - да се радваме ли или не?

• 21 101
  • 385
  •   1
Отговори
# 330
И аз бях там. И с мен разговаря някаква журналистка, която ме пита кога съм разбрала за този проект и аз й казах, че от форума БГ.Мамма съм разбрала.
Не видях мами, нито с деца и колички, нито с цветя и плакати както се уточняваха тук.
Видях, че кмета беше с жена си, която като видя как един татко с детенцето си и още един мъж, тръгнаха към шатрата, отиде при полицаите /2 мъже и 1 жена/ и им ги посочи. Полицаите отидоха при тях и мъжа без дете беше изведен от някакъв офицер и заедно влязоха в сградата на кметството. Таткото с детенцето го оставиха /явно заради детето/ и някакъв млад мъж с червена фанелка спореше на висок глас с него. Намеси се и един от свещенниците и когато започна да обяснява как това ще е "малко храмче", а "Младост" бил 200-300 хиляди, вече не устисках Grinning
Казах му, че това е подигравка с нас жителите на "Младост", които заслужаваме не малко храмче, а голяма църква......Попа се оттегли в шатрата, но около мен имаше 3 жени и един възрастен г-н, които коментираха как за църква е бил отреден терена на сегашния ХИТ. Някаква официално облечена госпожа се обърна към тях с въпроса кога е било това.....е, било преди години, а сега г-н Дюлгеров давал пари за изграждането на храм, а те какво недоволствали.....толкова много бил направил и толкова много пари давал за "ВАС".....Търпилото ми скочи Grinning
Та я запитах аз г-жата защо говори така сякаш г-н Дюлгеров е бръкнал в джоба си и е дал личните си средства.....аз си плащам и данъците към държавата и МДТ и никой не ми е дал от личните си пари.....и питам като започне този строеж, строителната техника ще разруши ли току-що изградените нови тротоари и велоалея и мен дали някой ме пита дали искам 2 пъти да се плаща с моите пари за едно и също нещо.....терен свободен има отсреща - защо там не строят?...защото бил на МО терена....а защо не направи всичко възможно г-н Дюлгеров да се разберат с МО и да го актуват за ОС....защото трябвало да го плащат, а нямало пари Laughing....а като няма пари с какво ще се строи това?....и поисках да ми се представи коя всъщност е ....нямало значение Laughing.....настояха и другите жени и от многото настояване г-жата се представи като служител в общината Grinning и след упорството ми да си каже името....МАРГАРИТА СТОЯНОВА била.....
От незначителни хора, незначителни и неадекватни отговори за неадекватни решения получаваме!!!
Та се сетих как преди време ГЕРБ свалиха политическото си доверие от този кмет Дюлгеров....е, върна им го Peace
Жалък човечец, който жена му го пазеше Laughing Laughing Laughing
А нас кой ще ни пази???

# 331
  • София
Един храм се строи за душите на хората, не за егото на политиците. Един храм няма да донесе радост и покой за хората, ако е съграден с насилие. Едно дете може да бъде отказано от вярата повече от един нежелан храм, отколкото от един липсващ такъв.

Силно се надявам, че негодуванието срещу църквата не е всеобщо и че ще стихне в мига, в който бъде построена и мястото презалесено.
От цялото си сърце желая на всички хора в Младост да го приемат и да му се радват - дали като храм или като обикновена постройка, все едно.

И дано всеки намери пътя към своя храм. Какъвто и където да е той.

# 332
  • София
До ХИТ щяло да има ЛИДЛ, което може би обяснява промяната в плана.

# 333
До ХИТ щяло да има ЛИДЛ, което може би обяснява промяната в плана.

Някой има много съмнителна преценка за покупателната способност на населението.

# 334
Нали Фандъкова щеше да прави първата копка?

# 335
  • София
Състоя ли се срещата в училището? Аз не успях за нея, но носех една перуника, уж за сигнал.

Всъщност, срещата беше извън училището - до него има един заграден корт. Оставих другите на сянка на хълмчето срещо естрадата, и висях с едно цвете почти до 12, с надеждата поне някой да реагира на цветето. След приключването на всичко чисто символично го оставих на хълмчето, откъдето ще тръгне разрухата.

Беше ми много приятно да се срещна с всички, с които успяхме да се намерим  Hug

Тъпо. Забравих за частта с цветята (вероятно понеже изпитвам ... ами, недобри чувства към откъснати цветя, букети и всякакви подобни), та хич и не се сетих, че за цветя трябва да гледам. А 2 пъти минах покрай корта...

# 336
  • София
Ще напиша моята версия за случката пред общината.След като се разходихме  цялото семейство ги изпратих ,взех си колелото и отидох на откриването на първата копка на великя храм унищожаващ едно от най красивите кътчета на община "младост"-нарочно с малка буква.Вчера съпругата ми чете форума и ми разказа за протеста.Дори и аз прочетох няколко мнения.Решиш да намина около мястото на великото събитие.Започна литургията на свещениците които участваха в церемонията.Физиономията на кмета не я помня макар,че съм го виждал два пъти на живо.Бях спрял с колелото на около 20 метра от мястото на събитието от страна на общината.В един момент един татко с детенце тръгна към шатрата и към него се насочиха няколко репортера и един от свещенниците барабар с "патрахиля как му беше на раменете".Реших да подкрепя този смел човек.Щракнах стойката на колелото и тръгнах към "калабалъка".В момента в който произнесох първите си думи ми натикаха некакъв жълт микрофон.Човека с детето млъкна и са обърна към мен,а аз казах.Не цитирам дословно."Вижте това място не ви ли е срам да го съсипвате.Това е едно от най хубавите кътчета в общината."свещеника който се намеси каза "Успокойте се тука нищо няма да се прави".В този момент се представи един старши лейтенант полицай.Направи го човека много културно без да ме докосва.Бях изненедан от такова отношение от полицията.Без никаква грубост.Бях готов да реагирам силово,но този човек смекчи нещата.Просто ми поиска документите , а аз съм длъжен да ги представя.Казах му да идем при колелото да не изчезне дадох му личната карта после отидохме до патрулките и ми записа данните.Човека си вършеше работата и реших нито да се заяждам нито да му правя проблеми.Врътнах 2 километра и се прибрах.

# 337
  • София

Ели, Ели, още от градинските страсти си знаем, че Фандъковата тайничко чете форума ни и всячески избягва всичко, което може да й донесе необходимостта да отговаря на неудобни въпроси... отговори - смислени - на които не би могла да изсмуче и от най- дебелата си ръкавица...

# 338

Ели, Ели, още от градинските срасти си знаем, че Фандъковата тайничко чете форума ни и всячески избягва всичко, което може да й донесе необходимостта да отговаря на неудобни въпроси... отговори - смислени - на които не би могла да изсмуче и от най- дебелата си ръкавица...

За мен това е показателно доколко някой се е усетил, евентуално, за това че е спретнат поредния гаф с неясни мотиви. Та за това се интересувам.

# 339
Пратих мъжа ми с детето на "протеста", каза, че не е открил протест. Интервюирали са го някакви журналисти, имало още някоя и друга майка, която взела отношение против строежа, но като цяло не е успял да открие сформирана група протестиращи. Разбирам, че всеки е търсил такава група и така всички са се разтворили множеството.
От темата разбрах, че парите за строежа все още не са напълно събрани, което значи, че има вероятност да направят изкоп и като свършат парите, мястото да заприлича на онова на отсрещната улица  Confused
Понеже строежите все още не са започнали, може би има време да се съберем и да внесем някаква жалба или и аз не знам какво...
Нека всеки, който мисли, че има смисъл, да предложи нещо.

Невероятно ме дразни участието на хора от други квартали, които идват в темата да обясняват възмутено колко сме би ненабожни, как сме можели да искаме тоалетни вместо църква и да си чешат езиците с цел запълване на скучното им ежедневие. Уважаеми потребителки, моля концентрирайте се върху вашето собствено местообитание и ако няма с какво да помогнете, си намерете друг начин да си създавате емоции.

# 340
Нищо не намирам публикувано в интернет още. Ако някой попадне, би ли могъл да пусне линк в темата.

Един храм се строи за душите на хората, не за егото на политиците.

Вярно. Точно този храм обаче ще се построи именно заради егото на политиците. А можеше по-интелигентно ............

# 341
  • София
Струва ми се, че е по-скоро опит за отместване на погледа от други неща. Всъщност, Младост няма да получи храм, а нещо като параклис, за сметка на поредния ЛИДЛ, на чието място всъщност е трябвало да има църква.
Така нареченият ви протест беше безкрайно немотивиран и неаргументиран и умело използван от медиите като протест срещу строежа на църква. И с право, като се появиха и изказвания, че по-добре да има кафене и тоалетни. Каузата ви беше манипулирана. И сега прекрасно ще се използва - хем "църква" има, хем ако някой каже що ще има ЛИДЛ на мястото на църква, ще му се обясни, че българските майки намират строежите на храмове за възмутителни, особено в близост до училища.

На всичкото отгоре, оставам с впечатлението, че тоя парк ще да е доста обширен, щом тук всички са били на "протеста", но никой никого не е открил. Една обикновена среща на майки в Южния парк няма човек как да не открие, вие не се намерихте в една градинка.

Елора, разбирам радразнението ти от присъствието на пришълци в темата, но аз, като живея до НДК, да разбирам ли, че не е уместно ти да имаш мнение по въпроса за парка му, щото си от Младост?
Нали ужким някаква обществена дискусия трябваше да е това, а не седянка на майките от квартала?

# 342
  • София
Струва ми се, че е по-скоро опит за отместване на погледа от други неща. Всъщност, Младост няма да получи храм, а нещо като параклис, за сметка на поредния ЛИДЛ, на чието място всъщност е трябвало да има църква.
Така нареченият ви протест беше безкрайно немотивиран и неаргументиран и умело използван от медиите като протест срещу строежа на църква. И с право, като се появиха и изказвания, че по-добре да има кафене и тоалетни. Каузата ви беше манипулирана. И сега прекрасно ще се използва - хем "църква" има, хем ако някой каже що ще има ЛИДЛ на мястото на църква, ще му се обясни, че българските майки намират строежите на храмове за възмутителни, особено в близост до училища.

На всичкото отгоре, оставам с впечатлението, че тоя парк ще да е доста обширен, щом тук всички са били на "протеста", но никой никого не е открил. Една обикновена среща на майки в Южния парк няма човек как да не открие, вие не се намерихте в една градинка.

Елора, разбирам радразнението ти от присъствието на пришълци в темата, но аз, като живея до НДК, да разбирам ли, че не е уместно ти да имаш мнение по въпроса за парка му, щото си от Младост?
Нали ужким някаква обществена дискусия трябваше да е това, а не седянка на майките от квартала?

Само дето си пропуснала да се информираш, че за ден на събитието е избран празникът на общината, провеждан в същата тази градинка. Сцена, шатри с рисунки, балони, кебапчета, сергийки с играчки.. и хиляди хора и деца, сбутани в тази малка градинка. Човек себе си не може да намери, камо ли непознат, дошъл със сходна позиция.

# 343
  • София
От тези хиляди хора с деца никой ли не споделяше вашата позиция?

# 344
От тези хиляди хора с деца никой ли не споделяше вашата позиция?

Клонка, направо се заяждаш с хората. Първо им измести фокуса на темата, после им обясни че сами са си го изместили. И като се върже някой - захапваш. Не знам какво забавно има в това да се пускат фитилчета на ядосани хора.

Общи условия

Активация на акаунт