Каваците- мнения

• 56 280
  • 102
  •   1
Отговори
# 15
  • при моите любими
Аз се обаждах в Аполония бийч, апартамент с една спалня за август е 100лв. Ето и тел. http://www.hotel-in-bulgaria.com/bg/2262/apartment-kavatsite.html горе в ляво  Hug

# 16
А бе то като комплексчета и обзавеждане са добре, но не са ли далечко от плажа? Все пак за море говорим, а и ако човек е с деца става дълга и широка  Simple Smile

# 17
  • София
В момента съм на Смокини, комплексите са ми далеч от представата за почивка и ваканция но да ви кажа за тях. Аполония бийч е почти на плажа, около 20м пясъчна алея. Пред него има само 2-3 частни вили на първа линия. Крайните къщи на комплекса са на първа линия с директен излаз на плажа-10-15м. на свободната зона без чадъри. Мисля, че апартамента за който става въпрос е точно там, другите са частни. Грийн лайф е на около 500м от плажа, но не на Каваци, а на Смокини, но пак на същия плаж. Огромен е комплекса. Има широка осветена дървена алея до плажа с чадъри и шезлонги за гостите. Плажа е ограден с палми, чист и със съблекални и тоалетни. Има 2-3 плажни бара.
Парадайз дюн е по-лъскав, има и чадъри, и дървени навеси с балдахини и възглавници. Хотела пак е на около 500м от плажа по дървена алея. Аз лично харесвам повече плажа на Смокини и Веселие, но Аполония бийч на Каваци е по близо до плажа. Ако искате на първа линия, на Каваци избирайте между Св. Никола и хотел Марина.http://hotelmarina-bg.com/index.html И двата са на пясъка.

# 18
  • София
missmarina, cydonia, благодаря ви за информацията!  bouquet Беше ми много полезна, за да се ориентирам.

# 19
И аз благодаря! Все не исках да повярвам, че един ден и Каваците ще се превърнат в това в което е почти цялото ни Черноморие  Sad 
И моята представа за почивка на море не включва комплекси и лъскави хотели, но това е положението.

missmarina , само да попитам къде са тези комплекси и вили толкова близо до плажа - да не са северно от ресторанта на Каваците?  И били подала някъкво инфо за бунгалата в района. Освен тези на Каваците (старите) има ли други със санитарни възли?

# 20
  • София
Северно от ресторанта са: "Хасковски бунгала", много са стари, незнам за баня; Празен парцел, паркинг; вила Фамилия, когато има възможност, приемат гости, стаите са двойни и тройни с 1 баня на етаж за 3 стаи; хотел Марина, дала съм линк, двойни стаи от 1 юли до 15 август цена 70лв; вила Ница, незнам дали приемат гости; новопостроен хотел, още не работи; хотел с басейн, не му знам името; хотел Св. Никола; бунгала на Захарен комбинат Пловдив, свободно наемане, на пълен пансион хранене, познавам готвача Wink, но мисля, че са с обща баня, не са ремонтирани скоро. Всичко изброено е на 1 линия на плажа, на пясъка. Познавам част от собствениците, била съм там и говоря от 1 лице. Зад тези къщи на 20м от плажа е Аполония бийч, но са частни апартаменти. На юг от стария ресторант има хотел на Каваци на плажа, 50лв на стая. Другото са стари бунгала от соца. Нагоре по Буджака има десетки хотели и вили, но плажа е далеч.

# 21
  • при моите любими
Наистина Буджака е далеч, но за мен ако не е точно на плажа, а трябва да вървя и 5 мин с двете деца, ще ми се види цяла вечност. Затова предпочитам на спокойно тихо хотелче в Буджака, с красива гледка към залива, а до плажа да стигна с кола и да паркирам почти на пясъка.  Peace Почива ли сме и в Созопол, но там ако си близо до плажа си в голямата лудница и шумотевица, а ако си по-навътре , пак се отдалечаваме от морето. Въпрос на избор и мнение.

# 22
някой знае ли колко струва сега за палатка на Каваци и дали се плаща за кола. Интересувам се и от каравана, има ли под наем и на каква цена?

# 23
  • София
Няма места нито на Каваци, нито на Смокини. Вече не допускат разпъване на плажа. Каравани под наем има на Смокини, 30лв на вечер. Има и палатки под наем 26лв за 4 човека. За Каваци ще проверя утре, но определено условията на Каваци са по-добри като база. За кола се плаща и на двата къмпинга по 5 лв. на ден/нощ.

# 24
  • при моите любими
Ние сме ходили на каравана на Смокиня, но не знам как е сега. Банята не беше лоша и се заключваше с цел да се ограничат всякакви хора. Топла вода имаше предимно рано сутрин или късно вечер. Отделно между караваните имаше импровизирана баня с проточно бойлерче, което не че много топлеше водата, но поне след плаж можеш да се облееш с чиста вода, да не ходиш много солен Simple Smile Там съм имала най-готините почивки, но ме хваща много клаустофобията и спях пред самата каравана, затова сега не мога да си го позволя с децата и не ходя на каравана.  Peace

# 25
Имаме резервация за Серена Резиденс за края на август. Чувам ужасии за там, някой с лични впечатления?

# 26
  • Sofia
аз се интересувам от плажа на Веселие... Sunglasses

# 27
Благодаря за ценната информация, много се двоумя между Лозенец и Каваците, сега зънях и ми казаха че имат бунгала за 2-ма със баня за 30 лева, а хотела е 52 със включена закуска, май ще е по - добре за 3 дена да вземем една стая, поне е с климатик, че бунгалата само мога да си ги представя - надали са им правили ремонт миналата година. Много ми е любимо това местенце. На Смокиня също ще видя на място и ако става за стоене и има места ще остана или на палатка или на каравана - просто ми се живее на плажа някой и друг ден!

# 28
Алегра, кажи какво по-точно те интересува. Тази година няколко пъти сме ходили там на плаж, последно в неделя. Преди малко писах в една тема за цените на чадърите и павилионите - 30 лв. чадър + 2 шезлонга и 60 лв. павилион с легло. Капанчета по плажа има доста. Кафето е 2 лв., оттам нагоре смятай пропорционално. Има душове, кошчета за боклук, дървени пътеки от пътя до плажа. Плажът е чист.
Но за жалост вече не е онова диво и прекрасно място отпреди години Sad

# 29
  • при моите любими
Да кажа само за хотела на Каваци, че не съм сигурна, че е по-добър вариант от бунгало. Спала съм  в него преди години и не беше много добре, а до колкото знам, не е реновиран. Представям си какво е сега. Съветвам те да поразпиташ, преди да решиш за него или на място да го видиш, преди да резервизаш  Peace  Успех.

Сега се поразрових, ето малко обща информация.

http://calisto.biz/%D0%BA%D1%8A%D0%BC%D0%BF%D0%B8%D0%BD%D0%B3-%D … 0%B8-2011-33.html

Това бунгало което е на първата снимка, мисля е най-добро. До колкото знам и те не са много ремонтирани, но навремето бяха едни от най-хубавите. Намират се на плажа на каваци и пякъкът е буквално на 5 метра пред тях, а морето на 20. Но пак казвам, че може и те са занемарени. Водят се луксозни вили Лилия и мисля, че цената им е потресаващо висока  Shocked  за това което предлагат.
В линка който съм дала има инфо и за другите бунгала. Горчивата истина е обаче, че цялата база от бунгала, каравани и палатки на Каваци, Смокиня и Веселие, са оставени на самотек. Някога са били добри, но никой не се грижи за тях сега. Взимат се само пари, а всичко си остарява и не се подменя. Да не говорим, че цените им са абсурдно високи, дори  и за мизерните бунгалца без WC. Aко се стопанисват, би било много по-различно. Там най-хубавото нещо си е останал само плажа. Но ако човек не отива с големи очаквания за битови условия, а прекарва времето си на пясъка и в морето, мисля ще си направи страхотна почивка.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт