Каваците- мнения

• 56 289
  • 102
  •   1
Отговори
# 75
И аз се интересувам как е положението там

# 76
  • София
Аз съм на Каваци в момента. Не на къмпинга, но до него. Миналата седмица беше позаляло при бурята. Сега няма и следа от потопа. Бунгалата, обаче са в окаяно състояние. Не са пипани от години. Мухъл и влага си има, независимо от дъжда. Преди две години с мъжа ми  едно бунгало не само го дезинфектирахме основно, ами и ремонт на вратата му правихме, слагахме и нова мрежа на прозореца./още е там/ Laughing Повечето бунгала са празни, тези без баня, но на местата за къмпиране е пълно. Има много палатки, кемпери и каравани. Баните са чисти, има топла вода, но свършва привечер. 15 години ходя на къмпинг на Каваци и Смокиня, сега ми е малко криво, но искрено ви завиждам за избора да летувате на кемп.
Голден плейс е в началото на Буджака, не съм сигурна дали директно може да слезете до плажа, но и по пътя е 5-6мин пеша. Малко преди плажа има сергия с плодове и зеленчуци, а до плажа магазинче за безалкохолни, хляб, мляко и вестници, цигари също. На самия стар път за Созопол също има магазинчета, но са далече, чак над Райския залив. Магазини има на главния вход на къмпинг Каваци, както и на Смокиня. Там са и добрите заведения. Като цяло не са много заведенията на Каваци, ресторанта на Св. Никола, Бистро Тони на входа на плажа, Бар Суит на плажа, новия бар Марея пред х.Делфин, пак на плажа, новото бистро на х.Марина/чудно изглежда/, 2-3 ресторантчета на входа на Каваци. Но най-добрите са на къмпинг Смокиня, там и цените, и качеството, и вкуса са на ниво.
Такситата са 8лв до Черно Море, 10лв до Стария Град. Или по договорка.

# 77
  • София
missmarina, благодаря за описанията, успокоих се, че няма да тичам до града за плодове, и че все пак има  някакви магазинчета. Може да е смешно, но си нямам и представа какво се е случвало последните години по тези места, аз помня къмпингите от .....преди сто лета. Определено ще ми е интересно да видя и Смокиня, не разбрах само какво имаш предвид  с нивото на цените,  качеството, и вкуса там.

# 78
  • София
Ама тъпо съм се изразила Embarassed Имах предвид, че цените са по-ниски, качеството и вкуса са супер. На Смокиня има много хора, пълно е и на бунгалата и на караваните. Всички почти се хранят на заведенията там и съответно няма стари манджи и вчерашна супа. Повечето от персонала и готвачите са с години там. Е, на бар Суит на Каваци менюто е един път, но и цените си ги бива. Пожелавам ви приятна почивка и най-вече слънце и чисто море, че тия дни има водорасли на Каваци.

# 79
Благодаря за изчерпателната информация. Добих представа. Весело доизкарване на оставащите дни от почивката!

# 80
  • София
Ауууу, как ги мразя тия водорасли, а пък като се има предвид, че август трайно се настаняват там..., но здраве да е, ще ги обикаляме някакси.
missmarina,забравих да питам за свободната зона на Каваци-има ли въобще и дали около този Голдън плейс ще си намерим място за плажуване с катуна.
Като репортер №1 от мястото ти пожелавам ползотворна почивка!

# 81
  • София
Свободна зона има на края на плажа, до скалите, около 40-50м. пада се точно под Голден Плейс. След това има много чадъри-пред базите на Стара загора, Захарен завод Пловдив, х.Св. Никола и пр. до Марина и дървената пътечка водеща до плажа. След това е свободна зона до бар Суит, доста широка и дълга ивица. И от Суит отново чадъри до където ти стига погледа. Който идва с кола на Каваци има паркинг като слезете по пътя в посока плажа, свивате покрай Аполония бийч пред бистро Тони в дясно и в края на пътя напред е платен паркинг, а в дясно има голяма свободна площ и започва дървена пътечка към плажа. Платеният паркинг има изход на плажа, само 2-3 метра.

# 82
  • София
Една колежка сподели, че водата по всички плажове около Созопол в момента била много мръсна, и ходели на 50 км на плаж, не ми се ще да й вярвам, моля за информация дали е така и на Каваци.

# 83
  • София
Ами да, не е кристална водата като преди. От три дни морето е бурно, вълни и малко водорасли има. На Каваци е по-мътна водата, след бар Суит към Смокиня е чиста. Иначе хората си се къпят, пълно е с деца във водата. Няма причина, обаче да пътуваш толкова много да ходиш на плаж. Чак пък такива драми. Плажа е фраш обаче, няма свободно местенце по обяд.

Редактирам си мнението от вчера. Тази сутрин водата е кристално чиста, няма вълни и вятър. Морето се е прибрало, дъното е равно. Довчера имаше дупки и неравности. Дано да се задържи така.

Последна редакция: чт, 31 юли 2014, 09:00 от missmarina

# 84
  • София
Много се радвам, че вече нещата си идват на мястото, дано времето ни поглези в края на лятото и надявам се морето също да е спокойно. Вече чакам средата на август да стягам куфарите, за да отморя и се насладя на така жадуваната отпуска.
Прекрасно безделие на плажуващите на Каваци!

Последна редакция: чт, 31 юли 2014, 14:32 от tuturutka1

# 85
  • София
Ще откача направо, след като прочетох това :http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=794400.0
Надявах се, че поне за закуска няма да мисля, тъй като навиците ни са именно обилно да закусваме, и след това чак след обяд или надвечер да хапваме нещо леко. Но компромиси със стомасите не бих направила, а и щом е мръсно вхотела, представям си какво е в кухнята. Момичета, ориентирайте ме дали има магазини наблизо, че поне да търся алтернатива да си приготвяме нещо в стаята, макар и набързо, поне да не са растителни млечни и долнопробни салами.
Лошото е, че даже и хладилник нямало, а някакъв мини бар, който не е сигурно дали работи, но ще се наложи всяка сутрин да измислям нещо.
Моля ви да препоръчате и заведения за хранене наблизо, не че сме толкова яшни, но имам горчив опит с гадни храни, и не ми се ще да си тръгвам по-рано, при положение, че и без това сме за малко.

Последна редакция: вт, 12 авг 2014, 12:02 от tuturutka1

# 86
  • тук-там
Хубави закуски правят в караваната на хотел Св. Никола. Не съм сигурна обаче кога ги изкарват - не е много рано.

# 87
Някъде назад в темите съм писала, в бунгалата на Хасковска община има ресторант (столова), в който може да попитате дали са съгласни да ви запишат на пансион.

# 88
  • София
Тестени ли имаш предвид, Wild_rabbit ?
А за вечеря нещо читаво готвено или риба?
Съжалявам, че постоянно задавам въпроси за храната, но ми е важно, и предпочитам да нямам ентерол и въглен в менюто си, недай си боже да се стигне до болници и системи.
Лелееее, направо психясах с това мнение за хотела, вече не ми се тръгва въобще.
Люлин,
къде са тези бунгала и хубаво ли готвят?

# 89
Влизали сме в комплекса, но преди 2-3 години. Видях храната, не сме сядали да се храним. Останах с впечатлението, че не правят компромиси с чистотата и качеството. Като цена беше много прилично.
Отидете, преценете сами. Намират се точно преди Грийн Лайф, ако идваш от Созопол.
Има хора, които се хранят се на бар Sweet.
Виждала съм как доставят храната по заведенията на "Каваци". Наслагали в едно бусче всякакви продукти (вкл. яйца). Разбира се, не е хладилно бусче.  Stop

Последна редакция: вт, 12 авг 2014, 13:48 от Люлин

Общи условия

Активация на акаунт