Тема Незабравима 204

• 36 335
  • 738
  •   1
Отговори
# 60
  • Русе
Златна рибке,благодаря ти за качените субтитри  bouquet  bouquet
Розичке,красиво кратко клипче  bouquet
Г-це Алтънкая,голяма смехория е клипчето  bouquet
Приятно изкарване на Варненската група Hug
Вярно, спаси му живота.-Алисас
От няколко дни си мисля,дали Мелда наистина спаси Харун от Бату или видя възможност да го отвлече,като си мислеше,че той ще я заобича #Crazy, и използва Бату,като оправдание за себе си и болните си амбиции да го направи newsm78 Защото ако тя наистина имаше желание да го спаси,би трябвало да го закара в дома му,при семейството му,където щеше да е в безопастност,колкото и да не ни се вярва.
И аман от "черни" негативни финални предсказания вече ooooh!
Има логика! Не се обади в полицията за закрила, не идва лекар за преглед при Харун,не се обажда на сестрите му, връща халката и заявява претенциите си пред Еда...това "спасение" е за нея самата.

# 61
# 62
Златна рибке,благодаря ти за качените субтитри  bouquet  bouquet
Розичке,красиво кратко клипче  bouquet
Г-це Алтънкая,голяма смехория е клипчето  bouquet
Приятно изкарване на Варненската група Hug
Вярно, спаси му живота.-Алисас
От няколко дни си мисля,дали Мелда наистина спаси Харун от Бату или видя възможност да го отвлече,като си мислеше,че той ще я заобича #Crazy, и използва Бату,като оправдание за себе си и болните си амбиции да го направи newsm78 Защото ако тя наистина имаше желание да го спаси,би трябвало да го закара в дома му,при семейството му,където щеше да е в безопастност,колкото и да не ни се вярва.
И аман от "черни" негативни финални предсказания вече ooooh!

Права си за Мелда!Абсолютно по случайност се отзова в болницата при Харун,и веднага видя шанс за себе си..А след това беше готова да го намушка с ножа-не спасителка,а болен мозък е тя.
А в предположенията за негативен,"черен"финал не виждам никаква логика.

# 63
Aлиса:

Моето мнение е, че краят ще е добър, дано не ни карат да философстваме на тема кой край е именно добрият, т.е. да си отклоним мненията в тази посока.
Ако аз трябваше да защитя позицията си за лош финал, то щях да започна от това, че филмът носи много болка, мъка, безнадеждност в по-голямата си част и доколкото турските филми запазват общото си звучене от начало до край, то някой от двамата ще трябва да загине и да остане незабравим.
На второ място,  от малкото турски сериали от които вече набирам опит, не дават многократно щастливия финал преди той да се е случил.
За мен бяха много смущаващи тези щастливи моменти между Харун и Еда преди финалът да е станалал, сякаш компенсират лошата прогноза и всеки един от тези щастливи моменти би могъл да бъде щастлив за финал, но по средата на филма ?!
Аз бях писала в една анкета, че Харун и Еда ще бъдат интимни чак в края на втори сезон, защото си представях паралелния им живот и сближаването постепенно, докато на края се прегърнат щастливи. Нещо като Скарлет и Рет Бътлър в продължението на Отнесени от вихъра  Simple Smile.
А тяхната близост се случи много по-рано, пак казвам, сякаш имахме много малки щастливи финали, винаги последвани след това от смърт и погребения, отвличания и пр.
А сега защо вярвам в щастливия финал ?
Заради предсказанието на циганката.
Заради нагласата на феновете, които няма да приемат друг финал.
Заради компенсацията на всичките болки и страдания и за Еда и Харун и за феновете им.
Кое  на мен ми се струва реален финал ?
Не знам наистина. Такава любов като тяхната носи нещо разрушаващо в себе си, трудно е да си намерят мястото в света около тях.Както казва Харун те са си достатъчни, само те имат значение ! Но точно такива приказки и нагласа, ще водят до раздяла.
|Така че да видим.
Ако трябва да гласуваме, аз съм за финал, в който те тримата са заедно накрая. Но не съм много убедена. Целият втори сезон за мен е голямо разочарование , очаквах съвсем друго развитие, затова дори и щастливия финал, се обезмисли. 

[/quote]
Като цяло много хубав пост! И има място за коментар! Скоро гледах отново циганката!
Усетих  нов нюанс и смисъл в думите й. Тя  говори само за обща съдба, което си е факт до момента, но това означава ли щастлива съдба? Или съм филмирана!

# 64
С този прекрасен клип на Розичка и любима моя песен ви пожелавам приятна вечер Незабравима компания  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

http://www.youtube.com/watch?v=2ufLJkmiwDI

# 65
....затова ми се иска да кажеш повече защо виждаш лош край на филма.....

Миналото, миналото, миналото....
Нямаш право на щастие при такова минало. Думите на Джамил. И това ще бъде посланието на филма!
Защо мислиш отново ни връщат в началото на филма: интригата Еда, Мелда и Харун! Която уж беше приключила!

За разлика и от Бату,и от Мелда,и от Едже,и от Бурак,които вредиха и вредят умишлено и целенасочено-кой "пострада" от любовта на Еда и Харун-единствено тези,които не можаха да я приемат!Каква вина имат те двамата за това,та да нямат право на щастие?
Каква вина имат Еда и Харун,че Толга,Арас,Мелда и Едже са влюбени съответно в единия и в другия?
Не може думите на Джамил да са пророчески,защото той беше най-закостенелият носител на старото мислене.Аз мисля,че все пак "новото"трябва да има път и бъдеще.
Интригата Мелда-Харун никога не е приключвала.Само козината си беше сменила Мелда за кратко,но не и нрава.

# 66
# 67
....затова ми се иска да кажеш повече защо виждаш лош край на филма.....

Миналото, миналото, миналото....
Нямаш право на щастие при такова минало. Думите на Джамил. И това ще бъде посланието на филма!
Защо мислиш отново ни връщат в началото на филма: интригата Еда, Мелда и Харун! Която уж беше приключила!

За разлика и от Бату,и от Мелда,и от Едже,и от Бурак,които вредиха и вредят умишлено и целенасочено-кой "пострада" от любовта на Еда и Харун-единствено тези,които не можаха да я приемат!Каква вина имат те двамата за това,та да нямат право на щастие?
Каква вина имат Еда и Харун,че Толга,Арас,Мелда и Едже са влюбени съответно в единия и в другия?
Не може думите на Джамил да са пророчески,защото той беше най-закостенелият носител на старото мислене.Аз мисля,че все пак "новото"трябва да има път и бъдеще.
Интригата Мелда-Харун никога не е приключвала.Само козината си беше сменила Мелда за кратко,но не и нрава.

Аз също дълго време мислех, че ще има хепиенд! Но завоя, който направиха с образа на Еда и смъртта на Джамил, както и някакво шесто чувство, което развих за филма  промениха мнението ми!
Мелда-Харун -  сагата приключва със смърт! Ще има ли щастливи след смъртта на Мелда!

# 68
И не трябва да търсим вини! Всички са жертви! Поне по тоя въпрос едно време имаше консенсус!

# 69
Цитат на Каламитси:"...Усетих  нов нюанс и смисъл в думите й. Тя  говори само за обща съдба, което си е факт до момента, но това означава ли щастлива съдба? Или съм филмирана!..."

Каламитси,ако обща съдба значи те да са заедно,за тях това е равнозначно на щастлива съдба.Друг е въпросът,че загубата на близките остава тъга в душата,както на всеки човек,така и на нашите герои.Но тяхната "съдба"и тяхното бъдеще са те тримата(+)-това вече е тяхното семейство.

# 70
Цитат на Каламитси:"...Усетих  нов нюанс и смисъл в думите й. Тя  говори само за обща съдба, което си е факт до момента, но това означава ли щастлива съдба? Или съм филмирана!..."

Каламитси,ако обща съдба значи те да са заедно,за тях това е равнозначно на щастлива съдба.Друг е въпросът,че загубата на близките остава тъга в душата,както на всеки човек,така и на нашите герои.Но тяхната "съдба"и тяхното бъдеще са те тримата(+)-това вече е тяхното семейство.

Мила, това е пожелателен пост! Общата съдба може да бъде освен щастлива, но и трагична, драматична, с обрати! Но до 29 има време! И може да съм много далече от истината!
Още едно доказателство за моята теза - думите на Байрам за финала! Всички ще бъдат щастливи! Сигурно това са Гюлярови след смъртта на Мелда, или Бату или който и да е друг от филма!

# 71
Поздравям  дълбоко уважавания ми спаринг партньор Незабравимка! Страхотен никнейм имаш!
 http://www.vbox7.com/play:ab64b5fc

# 72
И не трябва да търсим вини! Всички са жертви! Поне по тоя въпрос едно време имаше консенсус!

Чак всички не бих казала,че са жертви,но подвластни на морала,ценностната система на обществото и времето,в което живеят.
И всички те по някакъв начин се борят за щастието си,собственото(по-младите)или на семейството си(по-старите)-така,както го разбират.Но как и с какви средства?-в това е разликата между отделните герои.
Има и жертви-например един Бату-сигурно преживял много ужасни мигове.Но колко хора изби и изтормози-това трябва ли да остане безнаказано?Невинен ли е Бату?

# 73
Поздравям  дълбоко уважавания ми спаринг партньор Незабравимка! Страхотен никнейм имаш!
 http://www.vbox7.com/play:ab64b5fc

Каламитси,благодаря ти-трогната съм! Hug
Аз много харесвам максимата на спортистите-на терена врагове,извън терена-приятели!
При мен няма "извън терена",
затова не бих искала никой да приема "лично"споровете!
Различните мнения правят форума интересен,разбира се,държа и на добрия тон!
Като не можах да измисля навремето нищо по-интригуващо,се кръстих на филма.И съм сигурно единствената,която ще си остане без аватар и подпис,но не ми стигат чак до там уменията!
 txtloves txtloves txtloves txtloves txtloves txtloves txtloves

До по-късно!

# 74
  • София
Любовта между Харун и Еда не е причина за злочестата съдба на някои от героите. Тя бе по-скоро повод или катализатор на неща, обусловени от други и по-дълбоки причини и фактори. Така си мисля аз, а относно финала вече не се наемам да гадая какво се върти в главата на продуцента и на сценаристите. Всичко е възможно в крайна сметка от позицията, в която сме в момента. Дали ще бъде логично, оправдано, смислено, обосновано, справедливо е съвсем друг въпрос. Какво пречи сега Бату да ги избие всичките или половината, което за нас е същото или пък Еда да се разболее или да лудне и т.н. Ами стават такива неща в живота, нали? Само че и да станат, аз лично не мога да го приема като цена или последица на любовта, понеже не е.

Дали обаче и сценаристите мислят така? Навремето Феяз не е искал да избие цялото семейство на съдружника си, ама така се получило и той плати с живота си и на жена си също за това. Харун сега продължава да плаща греха му, дори да приемем, че намеренията на Феяз не са били такива, а е станало, да го кажем, недоразумение някакво. Еда и Харун въобще нямаха намерение да предават Мелда и да провалят живота й, но така се получи в крайна сметка и от нейна гледна точка. Бату искаше "само" да си отмъсти, но действията му станаха причина за смъртта на сестра му. Мелда също много съгреши, водена уж от любовта си към Харун и вече си плаща цената. Да не би да искат да ни кажат, че грехът волен или неволен, си е грях и прошка за това няма?

Общи условия

Активация на акаунт