Ангиоедем, има ли някой с такава диагноза :(

• 8 662
  • 20
  •   1
Отговори
Явно имам ангиоедем, придобит. Нивата на белтъците в кръвта са леко занижени, обаче не е ясно от какво....може да е автоимунен процес, тумор........трябва да търся друг специалист, но не питах какъв......Предписа ми Цинаризин по половин таблетка и след 2 месеца да си пусна пак да се види дали дали има подобрение.
Не разбирам връзката на белтъците с алергията, нещо ми се губи. Това са изследванията:
Ако някой може да се включи  Praynig

С 1 естеразен инхибитор - 88.5  реф.г. 67-100
C 1 количествен       -0.12     реф.г.  0.18 - 0.32
С 3 комлемент           - 0.51    реф.г. 0.7 - 1.6
С4 комплемент          - 7.8     реф.г. 10 - 40

СУЕ - 7  реф.г.  <25
CRP - 8  РЕФ.Г. ДО 8

# 1
  • Варна
Рядко е това заболяване, едва ли ще получим много съвети, но и аз да се запиша.

http://www.puls.bg/health/home-and-office/news_7082.html

В другата тема споделих за майка ми. При нея това се е получило след силен стрес и продължава вече 35 години. Лечения разни не дават резултат при нея. Единствено съм забелязала, че след почивка и спокойни периоди, то и подуванията са много редки.
При дъщеря ми(има хранителна алергия), два пъти се случи подуване на устна. Засега всичко при нея е под контрол, след хомеопатично лечение.
На теб кога ще ти правят тестуване?

# 2
До колкото разбирам, не се води наследствено, което е по-добре. По някъква причина обаче тези С3 и С4 са ми намалени, понеже аз имам автоимунно заболяване Хашимото от 10години може да е свързано с това. Тази седмица мисля да ходя на ендокринолог. Тестове за алергия май трябва да спра лекарствата, нищо не каза за тях засега.
Майка ти изследвала ли си е тези белтъци в кръвта?
Вчера вечерта, след два дни без подувания, ми се поду между веждите и клепачите, до 3ч. през ноща не съм спала, да не би да ми се подуе повече...Доки ми е предписал урбазон на хапчета, доли помага, аз не пих нищо.
Много съм се ошашкала, майка ти как живее така, направо съм на ръбана депресия....

# 3
  • Варна
Минка, като мине тестуването, ще знаеш какво да избягваш. Доста от нещата при майка ми са ясни, което разрежда подуванията. Ето например, тя си знае, че като пие някои лекарства, задължително се подува.
Няма да се отчайваш! Слушай си докторът засега, ще се успокоят нещата и ще се тестваш.
Винаги носи със себе си лекарствата!

За изследванията- не помня какво точно са ѝ изследвали. Майка ми просто се отказа да ходи по лекари за този проблем и минаха години оттогава. Трябва да я поразпитам.

Не са ли ти предложили да влезеш в болница и да ти направят накуп всички изследвания възможно по- бързо? Едно време така правеха с мама.

ps майка потвърди, че първо са ѝ изследвали различни органи и системи в тялото, за да се отхвърлят вероятни причини. Ето ти споменаваш за Хашимото. По- късно са я тествали алерголози.

Последна редакция: сб, 04 юни 2011, 22:23 от kikaha1

# 4
Започна ходене по лекари, днес ендокринолога каза, че Хашимотото при мен се лекува, тоест пия хормон, и не би трябвало отоците да са от него директно. Прати ме на имунолог, евентуално...
ако нещо помогне. Аз засега не мога да вържа нещата от какво се получава....

kikaha1, майка ти като се подуе, пие лекарство и веднага ли и минава, за няколко дни ли....
При мен вече 2ра седмица тече, нямам всеки ден подувания, ама са малко дните без никакви оплаквания.....а пия всеки ден антихистаминово зенаро....

А като гледам никой не пише, аз и майка ти ли сме само....
То като се замисля, не на всеки му пускат тези изслидвания, та знаели човек......

# 5
Днес вече беше много странно, поду ми се на крака под коляното, по средата горе-долу, а и май като цяло, но без глезените, засега....
майка ти и там ли има, май няма спасение  Sad Cry Cry

Последна редакция: вт, 07 юни 2011, 19:47 от MINKA

# 6
  • Варна
Аз засега не мога да вържа нещата от какво се получава....
На майка ми са диагностицирали само алергия, нищо друго. Ако я питаш нея, веднага ще каже- на нервна почва е всичко. Може и така да е.

Като усети началото на подуването, майка ми веднага взема лекарствата си. В 95 % процеса спира скоро, иначе без лекарства при нея не спира. Останалите 5% завършват в спешното, но това е било само ако се надуе езика или надолу. Но подчертавам че тя е тежък случай, много са рядко такива.
Отоци са възможни по цялото тяло, най- вече по лицето.
Аз съм абсолютна убедена, че със стреса зачестяват и подуванията.
Майка поръча да ти напиша, че единствено полза има (поне при нея), от почивките и в Боровец (Саръгьол). След това по цяла година се чувства добре( без никакви отоци).
Да пишеш какво става с теб и много стиснати палци от нас! Hug

# 7
Днес ходех в Токуда, при друг алерголог, за второ мнение. Той ми пусна С4 и сега резултата ми беше 0,48 реф. ст. 0,1- 0,4. Тоест сега не ми е понижен, а напротив  newsm78
Доктора ще бъде в петък чак, но доколкото знам за този ангиоедем трябва да са занижени..
а аз днес, като свърших с лекаря наистина все едно от притеснение, имах този път по-скоро парене по брадичката....аман.
Искрено се надявам да не е ангиоедем, а пък че има нещо има.....
Да разбирам ли, че на майка ти не са и правили тези С4, С1,..
Поздрави и на майка ти  Simple Smile

Последна редакция: ср, 08 юни 2011, 21:08 от MINKA

# 8
Има Асоциация на болните  с наследствен ангиоедем. Мога да ти дам контактите на Йорданка Петкова. Тя може да ти помогне с информация. Виждам че твоето заболяване е придобито, но може би нещата са подобни.

# 9
Ами, да прати ми координати, мерси. Те поне знаят за какво става въпрос...

# 10
Здравейте аз имам същият проблем подувам се и си нямам диагноза но се говори за ангеоедема трябва да си пусна тези изследвания и да отида придобър лекар ако вие знаете къде пишете ми аз обаче зная че това което се случва с мен е много страшно от 2010 11 април аз започнах да се подувап водя дневник на отоците за да проследя някаква цикличнос но едно ми е ясно напрежението е = на оток и също много страшно е отока на езика  и това приживях и от  спешна помощ ми направиха адреналин а него непитайте как понесох снимам отоците и имам доста фото материал мога да ги споделя с вас винаги разбирам когато започва подуването събеж и чувство че някой ми инжектира под кожата разтвор с течност след часове става хубав кръг и сърби и винаги почти има надигната част окръглена с една резкичка посредата като че ли някой ме е надраскал.
Моля Ви пишете ми какво става с вас и къде да си пусна тези изследвания и пратете снимки на вашите отоци.Благодаря предварително

# 11
2cvetia здравей,
изследванията от първия ми пост, съм ги правила в една лаборатория в манастирски ливади, там ме прати доц. Попов от алергологията. Но мисля, че и в александровска ги правят. Аз давах кръв и за алергии, излезна алер. към белтък, ама при първото ми подуване не бях яла нищо с белтък...не знам, спрях да ходя по лекари, едни ми казват от щитовидната жлеза е, други алергия към нещо...
Не знам, явно няма да се разбере...снимки не съм си правила и аз имам сърбежи и усещам подуванията.
Аз съм си купила писалка - адреналин, за спешни случаи, разкажи като са ти го били как е било.   Ужасно е...ти много ли се подуваш и за колко време ти спада.

# 12
Моляви пишетеми на desislava72encheva@dir.bg благодаряви предварително! Simple Smile

# 13
От една седмица се подувам почти постоянно започнасе от тръгването на децата на училище и ставането рано и стреса с бързане бягане и повечето емоции дори малко да се развълнувам дори и позитивно се получава първо започна на десен крак на свода на ходилото след това на ляв крак след това на таза на меката част към корема след това на лява ръка на згъвката в лакъта но отвътрешната страна и така пълзи нагоре към езика е там като стане е страшно а адреналина е нещо което не ти пожелавам аз го понесъх ужаснооооооооо с тремур на цялото тяло с конвулсии и даже не искам да се сещам сега в момента имам оток на лявата ръка мога да ти пратя снимки ако ми дадеш поща да ми кажеш твойте отоци същите ли са и аз съм от варна и явно ще се наложи да дойда до София но поне да знам къде да си пусна тези изследвания моляте бъди ми полезна за такава инфирмация в ъв Варна Проф.Коцев гастроентериолог смята че има и проблем на клетъчно ниво мембраната на клетката е силно къслива и сега ми дават сингулер от 10 мг. и кларитин и цинаризин и ако знам какво точно лекуват   newsm78

# 14
Спадат за 72 часа първо се надува и сърби после по-скоро боли като се раздуе и трудно стъпвам като е на стъпалата и на третият ден спада .

Общи условия

Активация на акаунт