Декемврийче вече шава, иска на море и плаж с мама!

• 25 390
  • 741
  •   1
Отговори
# 75
интересно повечето мамчета вече са ходили на второ ФМ,а на мен доки не ми каза и за първо,въпреки че съм с близнаци newsm78.странно. newsm12

Кога? Кой е ходил на 2-ра ФМ. Чак в 20 г. с. се ходи на втора. Тука май няма още такива  Rolling Eyes

# 76
Страхотна тема!   bouquet

Имам въпросче....някой да е забелязал новопоявило се окосмение по корема?!?!?!   hahaha smile3506

Аз го бях отбелязала още преди няколко дена, ама никой не ми  обърна внимание  Simple Smile

Освен стабилното окосмяване си имам и онази грозна черта вече от 10 дена.

И моят корем стана доста космат  Shocked . Не ми харесва , ама какво да се прави . На слънце като изпъчим тумбаци, косъмчетата ще изсветлеят Grinning

Не се шашкайте толкова с тази ФМ . ФМ се различава от обикновената ехография по това ,че плодът се оглежда по обстойно - гледат се вътрешните органи , крайници , гръбначен стълб ... всичко много подробно ... Ако лекарят ви ви преглежда обстойно всеки път -  може вече да я е направил без да го е нарекъл с термина ФМ ... Просто го попитайте  Hug

Последна редакция: пн, 06 юни 2011, 14:08 от Radostche

# 77
Привет мамита,

относно окосмяването и на мен ми се пови доста в областа на корема.
И едвам ги издръжам вече тези косъмчета
та се чудя, дали да не си направя кола маска - студена.
Имае ли информация дали може..Аз другата седмица съм при доктора , зада го питам, но вие как мислите?

Поздрави,
  bouquet
П.С. И да пипoтам Lara8 от къде си взе възглавничката?
Благодаря  baby_neutral

# 78
Аз мисля да не рискуваш - болките могат да предизвикат контракции .  По-скоро мисля за кислородна вода ,която да ги изсветли  - все пак питай и докторът Wink

# 79
Преди малко едва не повърнах. Бях награбила едни пиперки с доматен сос, но изглежда че на стомаха ми въобще не му се понравиха. Добре че полегнах малко и ми мина. Сега вече мога да кажа, че знам как се чустват мамите дето повръщат.   Sick

# 80
Здравейте,
момичета искам да ви попитам за ранния скрининг, понеже днес си направих вече картон и акушерката побърза да ми каже, че точно тази 12 с. /днес влизам в 12-та, лентичката на Бг-мама нещо ми изостава с 1 ден все, при вас така ли е??/ е най-подходяща за ранния скрининг. Понеже попитах за събота дали е възможно, тъй като през седмицата ми е доста натоварено и нямам никакво свободно време, ми каза че тогава вече е късно. Все пак утре ще трябва да отида в обедната си почивка.
Та.. тези от вас които са си правили ранен скрининг, в коя седмица го правихте?

Mimci, ти сигурна ли си, че днес влизаш в 12-та? Защото погледнах на първата страничка и видях, че термина ти е 10 дни след моя, а аз в момента съм в 12г.с. и 4-5 дни. Rolling Eyes Нещо нередно ми се струва. Или ти бъркаш някъде, или доки те е оплел. Направи си пак справка в коя седмица си и тогава си прецени има ли смисъл утре да ходиш.
Иначе аз си правих БХС в 12г.с., по принцип докторите предпочитат точно в нея (не знам от какви съображения), но май интервала за изследването е 11-14г.с.

Момичета, извинявайте, ако вече сте коментирали въпроса, но не мога да дочета в момента старата тема. Бихте ли ми казали, дали е нужно да съм гладна, когато ми вземат кръв за БХС. Притесняваме, че може и да припадна, ако съвсем нищо не хапна...

Не е нужно да си гладна. Кръвта на гладно и жадно е само, когато ви се прави пълна кръвна картина, която доколкото знам включва кръвна захар, а именно за нея е от значение да не си ял. Peace

# 81
Благодаря, Teddy Simple Smile

# 82
den23 аз не живея в България, но съм сигурна, че някой друг който има такава възглавница ще те насочи.  Flutter

*Teddy* мисля че ти нещо бъркаш, сега си в 13тата седмица.

# 83
Привет момичета. Така първо за кафявата черта на корема, аз с дъщеря си имах, но не помня кога се появи, но пък изчезна няколко дни след раждането. За косъмчетата мисля, че е нормално и моето коремче има повече косъмчета от обикновено.
За възглавниците бяха пуснали в Кауфланд миналата година, но сега не съм виждала, но пък в бебешките магазини трябва да има, питайте или се разровете из интернет.
За кожата някой беше питал: на лицето ми е много мазна /което не е типично/ и имам доста пъпки, а навсякъде другаде ми адски суха кожата и по 2 пъти на ден се мажа с лосиони.
А ето и нещо, което се надявам да ви разсмее, не да ви притесни, защото са пълни глупости всички писания тука http://sanovnik.bg/p-8703-%D0%91%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D … D0%B5%D0%BD%D0%B0

# 84
Здравейте,
момичета искам да ви попитам за ранния скрининг, понеже днес си направих вече картон и акушерката побърза да ми каже, че точно тази 12 с. /днес влизам в 12-та, лентичката на Бг-мама нещо ми изостава с 1 ден все, при вас така ли е??/ е най-подходяща за ранния скрининг. Понеже попитах за събота дали е възможно, тъй като през седмицата ми е доста натоварено и нямам никакво свободно време, ми каза че тогава вече е късно. Все пак утре ще трябва да отида в обедната си почивка.
Та.. тези от вас които са си правили ранен скрининг, в коя седмица го правихте?

Като ви чета пък за тия изследвания, размотавания, ХЕИ-та и лаборатории направо лошо ми става. Аз както съм все още с повръщане и както нямам ама никакво време и възможност да изляза от работа, не знам какво бих правила. Добре че всичко при мен ми е на едно място и прегледи и лаборатории, а часовете до момента си ги спазват до минутата, което е хубаво, че и аз цепя секундата на две.
  Здравей, аз днес съм на ранен скрининг (днес съм 11 седмица и 1 ден) Simple Smile Утре ще ти кажа подробности Simple Smile

# 85
*Teddy* и според моите и според изчисленията на доки точно днес влизам в 12 с. А и ехографа това показа преди 2 дни. Всъщност объркване няма - аз утре съм 11 с и 1 ден, което е началото на 12-та, нали така?

# 86
аз въобще не са ми ясни тия седмици аз се вода 12 и 1 ден..........в коя съм реално ??? в 13 ли , че едно друго изследване трябваше дазапиша за 15 или 16 седмица и аз го записах за 16 и 2 дена .....ма да не се окаже че тогава съм вече в  17 и съм укъсняла.......

# 87
12г.с. и 1 ден значи, че си в 13-та

# 88
Не се шашкайте толкова с тази ФМ . ФМ се различава от обикновената ехография по това ,че плодът се оглежда по обстойно - гледат се вътрешните органи , крайници , гръбначен стълб ... всичко много подробно ... Ако лекарят ви ви преглежда обстойно всеки път -  може вече да я е направил без да го е нарекъл с термина ФМ ... Просто го попитайте  Hug

Radostche, струва ми се че това не е точно така както го описваш и едва ли е само за обстойното гледане. Мен док всеки път ме гледа необходимото време и на модерен ехограф.. но днес като ми казаха за ранния скрининг, изрично ми подчертаха да си запазя час именно за това, защото него го правят на друг ехограф, който явно е по-различен от досегашния и вероятно трябва да имат предвид това, да е свободен. Утре като ида ще мога да направя разликата обаче.

# 89
Mimci , БХС (Биохимичен скрининг)  и ФМ (Фетална морфология)  са две разлини неща ... Ти за кое говориш?

Общи условия

Активация на акаунт