Декемврийче вече шава, иска на море и плаж с мама!

• 25 613
  • 741
  •   1
Отговори
# 165
  • Бургас
stefito_8986 за да имаш право на обезщетение за временна нетрудоспособност, трябва да имаш най-малко 6 месеца осигурителен стаж, през които да са внасяни осигуровки за този риск. Това се попълва на болничния, от счетоводителя който го представя в НОИ. Тъй като ти имаш само 3 месеца в тази фирма, тя затова най-вероятно пита дали имаш и друг.  Peace Тези 6 месеца трябва да са общо, а не преди излизането в болнични.

# 166
Честит рожден ден Mishela, много здраве, щастие, любов, лека бременност и едно пухкаво бебче на финала!   bouquet

# 167
Честит рожден ден на Mishela!  newsm59 nbirthday  

Аз пък вчера бях рожденичка, но няма да слагам лакомства, да не изкушавам!
 party023
Навърших 30 години, но честно казано въобще не ми личат Laughing Heart Eyes!

Секс - той за мен е мираж, но има и други начини. Аз се страхувам, тъй като предната бременност се водех рискова и мr беше забранен. Сега няма забрани, но така го искам това бебе, че ме е страх, пък и моят мъж лекичко не знае! Страсти до безкрай! Heart Eyes

За окосмяването - скубете, а за линията на корема-линеа нигра, това е израз на хормоналните промени, които настъпват в организма ви. За мен е секси, и никога не е било проблем.

И аз ще се похваля - вече готвих 2-3 пъти и мия чинии, което означава подобрение. Но вечер, все още ми се гади като за световно. Тази бременност за първи път ми се повръщаше от спалнята ни, което е странно, но влезех ли там-повръщах. Сега вече дори спах в нея.
Лек ден от мен!

# 168
stefito_8986 за да имаш право на обезщетение за временна нетрудоспособност, трябва да имаш най-малко 6 месеца осигурителен стаж, през които да са внасяни осигуровки за този риск. Това се попълва на болничния, от счетоводителя който го представя в НОИ. Тъй като ти имаш само 3 месеца в тази фирма, тя затова най-вероятно пита дали имаш и друг.  Peace Тези 6 месеца трябва да са общо, а не преди излизането в болнични.
PeaceТочно така.Само да допълня,че липсващите месеца са на база мин.работна заплата (и за бруто,и за нето)

# 169
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН Mishela !!!!!!!

и на теб - на патерица,  chip4e
Пожелавам ви много здраве и щастие, а декември по едно здравичко и пухкаво бебе !!!

.... това, че ти се гади от спалнята да ти кажа ме успокоява, че не съм се чалнала нещо.
на мен ми се гади от хола, колкото и странно да звучи, постоя ли повече от половин час там и  Sick  hahaha

# 170
Гледам сте се разприказвали за секс - и аз да се включа. От 2седмици насам и на мен взе да ми се прави, а и да ми харесва много. Основния проблем е, че се чувствам много изморена вечер. Работа, после с малкия и докато останем на саме и вече съм заспала  Embarassed
Повръщането определено е много по-слабо.
Месо въобще не ми се яде. А риба да не говорим. Направо ми горчи в устата. Ама и с предната бременност беше така първите месеци. После си хапвах всичко Simple Smile

# 171
  • Beyond the Frontiers
Честито на двете рожденнички - здраве, усмивки и мнооого търпение.   bouquet

migton, ще те включим не се притеснявай, просто не всеки ден пипам първия пост.

Сега да се похваля и оплача: бях на ФМ при Мазнейкова и съм доволна, отдели ми достатъчно време, спокойно ми обясняваше всичко - гледахме крака, ръце, черен дроб, сърце...всичко си е където трябва и действа, както трябва Mr. Green Мери поповата лъжичка и върви със 6-7 дена назад според размерите - 7,7 см според компютъра, съответстващи на 13 седмица и 3 дена +- 5 дена /буквално това излиза като надпис/. Мери и прословутата гънка - 0,6 мм - според нея перфектно за седмицата си и без признаци за генетични болести. Много хубава снимка ми направи на стъпалото на едното краче Grinning.
Коментирахме БХС-то, споменах й за нервите с първата бременност и се съгласи, че за момента не вижда нужда да го правя. Получих с диск със снимки  Mr. Green и клипчета - с други думи съм предоволна.
Сега оплакването - въпреки твърдата ми увереност, че ще съм с второ момче, Мазнейкова обяви 70% сигурност, че е момиче. Обясни ми, че се познава по посоката на срамната кост - при момичетата е назад към дупето, при момчетата напред. Та така ще купувам рокли и полички явно.

# 172
Сега оплакването - въпреки твърдата ми увереност, че ще съм с второ момче, Мазнейкова обяви 70% сигурност, че е момиче. Обясни ми, че се познава по посоката на срамната кост - при момичетата е назад към дупето, при момчетата напред. Та така ще купувам рокли и полички явно.

Първо браво за чудната морфология! Simple Smile
Второ... гарантирам ти, че след време ще се чудиш сама на себе си как изобщо ти е хрумнало да се оплакваш за подобно нещо.  Joy  bouquet

# 173
  • Beyond the Frontiers

Първо браво за чудната морфология! Simple Smile
Второ... гарантирам ти, че след време ще се чудиш сама на себе си как изобщо ти е хрумнало да се оплакваш за подобно нещо.  Joy  bouquet

Оплакването е в рамките на шегата, естествено Mr. Green Много се бях навила, че ще е момче, ама живо, здраво, пък както казва половинката ми - като порасне само ще си реши  Crazy

# 174
Galactic Voyager чудесни новини  Hug
И на мен ми е една идея по-спокойно. Върнах се от ранния скрининг - нухална транслуценция - 1.1 мм, което мисля е много добре. Носна костица също си имаме, сега чакам до дни да излезе и БХС-то с риска в стойности.

Някой знае ли, тази нухална транслуценция променя ли се през дните в 12-та и 13-та седмица или е константа? Просто любопитство Simple Smile Иначе нямам притеснения.

# 175
  • София
  bouquet

На узналите пола, честито!

Искам да питам другите мами с близнаци, по колко пари ви вземат на преглед? На мен ми взимат двойно, защото били близнаци. Това не ми се струва нормално  #2gunfire. От сега ли почнах да си плащам х 2 да му се не види... Млада съм още, нямат ли милост тия хора? Странното е, че само тази докторка го прави. Обясни ми (не че съм я питала, ама явно е видяла стреснатия ми поглед като за втори път ми обявяват 60 лв за УЗИ), че вече не били точици и трябвало по - дълго време да ми отделя. (разбирайте максимум 20 минути). Че то ще ме е страх да отида на Фетална морфология, която е 80 лева при нея...

# 176
Voyager  браво за добрите новини!  Hug  Колко е хубаво, че имаме още едно момиченце в темата!  Heart Eyes  Дано да стават все повече и моето да е едно от тях!  Mr. Green Joy
Аз да ти кажа, си те представях точно с момиченце. Сега изчаквам и на няколко други мами да им кажат пола да видим дали 6-тото ми чувство и за тях е било вярно.  Flutter
Ние май ще сме много малки на ранната ФМ, за да се види нещо, но няма проблем - ако трябва ще си чакам до следващата ФМ.  Whistling

За секса, и на мен много ми се иска напоследък, но по време на последния път ми потече кръв от носа и то бая, а след по-предния получих зацапване, та леко ме е страх честно казано... Не ми се иска да дърпам дявола за опашката... може би ще трябва малко да си починем или просто съвсем лекичко да я караме. Пуснахме си вече с милото отпуски за морето, но аз се зачудила дали и този уикенд още да не отида с някои от колегите. Малко ме притеснява многото път с кола само ама ще го измисля

# 177
Привет и от мен  bouquet
ЧРД на Мишела и Чипче! Да сте живи и здрави, да родите бързо, леко и здраво пухкаво бебче! Hug newsm59 newsm51 newsm51
Калалили съжалявам за случката Hug и браво на мъжа ти и добрите ти комшии Wink За кафенце какво ще кажеш за сряда?(днес и четвъртък съм на училище) Whistling
Кой се оплака от новината за момиченце? Mr. Green Аз като разбрах че ще е момиче (за първото ми дете, аз много исках да е момиче) така плаках от радост не можех да се спра и все още благодаря на господ че ми я прати  Praynig а сега за второто нямам претенции, таткото иска момче, но каквото дойде да е живо и здраво Praynig Heart Eyes
Аз съм на доктор другата седмица, щото ходих предварително миналата седмица два пъти прокървих тъмно кафяво и док ми каза че имам инфекция на пикочните канали и ми даде антибиотик, от както го пия вече 5 дни съм ок, няма да казвам добре, за да не предизвиквам пак лошите неща, а като се сещам първата ми бременност колко лека и безпроблемна бешее Grinning даже се чудех четейки за болежките на другите, та ето ми сега и на мен болежки и дано скоро да свършат Praynig за всички ни Praynig
За яденето ям всичко, без проблем е не ми се готви в тези жеги, но това е друга работа иначе с месото съм на ти всеки ден си похапвам Blush

# 178
аз снощи за първи път сънувах бебето , че съм родила беше момченце и най интересното беше че родих и отидах в същия ден на работа и оставих в родилното една приятелка до го гледа Mr. Green и самото бебе не го бях видяла как изглежда и тя ми пускаше снимки по скайпа да го видя  Laughing Laughing и вечерта отидохме с мъжа ми да го видиме.......и се оказа много черничко и грозничко и приличаше на китайче..... и като го видях такова грозно се стреснах и се събудих  Laughing
суууупер странен сън беше  Mr. Green

# 179
здравейте мамчета,
честито на рожденичката днес,на мамчето вчера и на др.мамче в петък.
здраве,щастие и големи пухкави и здрави бебчета за подарък тази година  ylinfant
киара тиара аз също ще имам близнаци,но досега никой не ми е вземал двойно за прегледа.това епрестъпно #2gunfire
няма логика!!!
смени я според мен.на мен всеки път когато искам да си видя бебоците ми искат 25лв за ехографа.вече два пъти се изхитрих и казах че съм си забравила чантата вкъщи,номера мина Laughing
за храненето-тиквички никога не съм харесвала,освен на фурна с ориз/както свекито ги прави/.за черешите имайте винаги едно на ум за тези които се продават сега.аз така от лакомия си бях взела/когато бяха на 4лв/кг/2кг и ядох без да спирам и след това вечерта не можах да спя от болки в корема.звъннах на док и той каза,че съм се натровила с череши Sick
и сега не искам да ги виждам
за месото от начало мн ми се ядеше,не сядах на масата без мръвка.сега пак хапвам но по на рядко.рибка хапвам умерено,морски продукти умерено,но пък масово нападам домати,краставици,лук,сирене и кашкавал.оп да не забравя и мн киселко #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт