Шоколадов сладкиш с майонеза - 2

• 83 646
  • 546
  •   1
Отговори
# 315
  • гр.Русе
 Аз днес направих две дози на мъфинки с домашна майонеза.На нас не ни хареса, с купена майонеза сладкиша е невероятен.Стояха ми малко мазни, удряха и на олио, и я нямаше тази клетавост.На всичкото отгоре в първата доза забравих да сложа бакпулвер и да ви кажа те по ми харесаха бяха по влажни вътре, а другите като обикновен кекс.Надуват се повече от колкото по оригиналната рецепта.

# 316
Записвам се и аз към вече обожаващите сладкиша!
Миналия ден го направих за 1ви път и до вечерта май не беше останало нищо.
Следващият път ще изпробвам начина на тупурче (с малко кокосови стърготини), или просто ще разрежа блата на две, за да направя торта.
Благодаря за рецептата  Hug

# 317
  • Fort Worth, TX
Как може да съм такава голяма бяла птица и да не съм го правила?Този сладкиш е божествен!Сложих в глазурата и малко орехи.Предполагам, че може и да не изкара до сутринта.Тепърва мъжете ще се прибират от тренировка.

# 318
  • Paris
Момичета, какъв шоколад ще ми препоръчате да ползвам?

# 319

Зависи какъв обичаш, аз предпочитам натурален, тъмен, черен.......често купувам от Кауфланд едни големи са, в кафява опаковка, добре се получава с тях. По принцип всякакъв ще стане. Peace

# 320
  • Paris

Зависи какъв обичаш, аз предпочитам натурален, тъмен, черен.......често купувам от Кауфланд едни големи са, в кафява опаковка, добре се получава с тях. По принцип всякакъв ще стане. Peace
Благодаря ти! bouquet

# 321
за какво шоколад?  Rolling Eyes

# 322
  • София/Горна Оряховица
Глазурата.

# 323
Натурален. Като се сложи масло при разтапянето на водна баня вкуса става подобен на млечен шоколад.

Има и шоколад за готвене, 2 лева 200 гр. в Лидл. Мисля че и в другите вериги има такъв.

# 324
  • София
Аз мисля да пробвам да разнообразя малко. Ще изпека два блата, ще слепя с крем и ще сложа между тях банани. Някой да е правил нещо подобно?

# 325
  • гр.Русе
Аз мисля да пробвам да разнообразя малко. Ще изпека два блата, ще слепя с крем и ще сложа между тях банани. Някой да е правил нещо подобно?
Точно това замислям и аз да направя за рождения ден на дребния.Ти с какъв крем смяташ да го направиш?Пиши какво се е получило.

# 326
Дозата дадена в първия пост я раздели на две и ще стане точно - за тава 26-28 см. Може и двойна да забъркаш и да я разделиш на четири.  Simple Smile
Ако и отгоре слагаш банани, топи парченцата в желатин, за да не потъмнеят.

# 327
  • София
Аз ползвах съвсем обикновен млечен:
http://www.alpina.bg/img/OBIAVI/350_ob_IMG_130943584250_mle__0001_Group-30.jpg

При следващия сладкиш обаче мисля да смеся бял,млечен и черен  Simple Smile

А една съфорумка ми даде идея как да си напълня мъфинчетата с крем.Замразявам на д-р Йоткер от онзи бързия триминутния,слагам малко смеска във формата за мъфини,после слагам от замразения крем,допълвам със смеската и слагам във фурната,идеята е кремчето да остане по средата и по време на печенето да се разтопи.Естествено за кекса ще ползвам малко по-малко захар,за да не стане прекалено сладко.

# 328
  • София
Ще правя две дози, защото ще пека в голяма тава и ми трябва повече метериал.
Мисля да сложа един крем, който правя с цедено кисело мляко и течен шоколад.
А бананите няма да са отгоре,  между блатовете.
Мисля, че ще се получи добре.

# 329
А отгоре как ще украсиш?  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт