Шоколадов сладкиш с майонеза - 2

• 83 622
  • 546
  •   1
Отговори
# 525
Трябва ли да го наситня предварително , напр. с чопър или става направо на малките блокчета?
 Разбрах, че трябва да го бъркам на всеки 2 мин, но не знам какъв ще да  е този съд,
 който да не загрява за да не прегори шоколада? Пластмасов ли трябва да е или  става порцеланова купа?
Начупвам шоколада на едри парчета, слагам го в стъклен съд и го пускам за най-много 2 минути в микровълновата. Докато е горещ го смесвам с маслото, бъркам с вилица, дори да има останали неразтопени парчета от шоколада, пак става хомогенна смес.

# 526
  • Сред мелниците

papi6,  Hug   bouquet вече бях загубила надежда ! Отивам да го топя.

edit
На каква степен МВ? Размразяване или на някоя от ниските за готвене?

# 527
  • София
Аз начупвам шоколада, смесвам с маслото и така топя. На около 600 W.

# 528

papi6,  Hug   bouquet вече бях загубила надежда ! Отивам да го топя.

edit
На каква степен МВ? Размразяване или на някоя от ниските за готвене?
На 600-700, но го наблюдавай, доста бързо става. Нарочно не слагам маслото с шоколада в микровълновата, а и вкуса е малко променен, ако го направя.

# 529
  • Сред мелниците
Момичета - Благодарности!
Разтопих го на 600 на няколко пъти по 2-1-1 мин. и точно както papi6 каа не беше нужно да се разтопи до край, с вилицата и хомогенизиране стана гладък прекрасен течен шоколад , стопен от мен  Grinning
Голяма радост! После сложих маслото, както си е по рецептата, съвсем малко още стопих  на мв  стопих  и се подготвих за заливката. Grinning Всички тръпнеха в очакване!
 При опита да го прехвърля в тортена чиния,  обаче го пречупих  Sick така че си го върнах в тавата  и там го наплесках обилно. Аз от лакомия направих двойна доза и тавата е бая голяма. Така че на вид не е нещо впечатляващо.
Сега той се втърдява а ние го обикаляме.
Чакаме го да стегне малко и го почваме. За снимки така в тавата май не става но може и да го щракна преди да го нападнем. Въпросът е какъв е вкуса newsm78.  Но Какъвто и  да е,  вече мога  да правя глазура, (което винаги съм мислела че е нещо ТВЪРДЕ професионално), а това  отваря нови хоризонти.
И то благодарение на вас.   bouquet

# 530
  • София
Вкусът е божествен. СИлно шоколадов. Simple Smile Да ви е сладко.

# 531
  • Сред мелниците
Да споделя моите впечатления за вкуса .
Предполагам че съм прекалила с какаото, препълвах  лъжиците, в допълнение с кувертюра с голям процент какао ми идва малко по-какаов за моя вкус.

Следващия път ще намаля какаото, или ще сложа повече захар в тестото или пък ще използвам обикновен млечен шоколад за да омекотя вкуса.
Но иначе е страхотна рецепта.

Колко гъсто беше тестото като го разбъркахте? При мен се получи почти твърдо и се наложи да добавя още вода за да го докарам до тип гъсто кексово тесто. Дали не сгреших?

# 532
  • София
Трябва да е по-гъсто от кексовото. Но не твърдо тесто все пак.

# 533
Някой опитвал ли е да прави сладкиша с майонеза "Олинеза ЛЕКА"?

# 534
Някой опитвал ли е да прави сладкиша с майонеза "Олинеза ЛЕКА"?

Не я ползвам, но, ако не е някаква овкусена, с чесън или подправки, а обикновена, не пречи. С "лека-та" на Краси съм го правила. Peace

# 535
Днес правих за пръв път този сладкиш и стана невероятен! Heart Eyes

# 536
  • Пловдив
Снощи правих сладкиша и е супер! Лесен и вкусен! Само че 25мин. На 180С ми се струва много. Моя на 15 минута беше готов.

# 537
Това е според фурната - но за 15 минути няма как да се изпече добре мисля - в две различни фурни съм го пекла . Но твоята пък не я знам.
 Та важното ,че се е изпекъл по твоите критерии и ти харесва - другото няма значение   bouquet
Скрит текст:
Щом аз се влюбих в него от първият път -а не съм фен нито на шоколад ,а на шоколадои и какаови блатове хептен   Laughing

# 538
  • Пловдив
Да, добре се изпече, пробвах и с клечка преди да го извадя. Даже се беше напукал целия отгоре. Моята печка е малка Термомакс или нещо подобно.

# 539
Явно си е до печка - важното е ,че ти е харесал .

Общи условия

Активация на акаунт