"Системата минус 60" - тема №25

• 41 882
  • 750
  •   1
Отговори
# 720
  • UK
Айде добро утро и от мен, въпреки, че май-май вече е обяд  Mr. Green

Наистина невероятни постижения и резултати имат много момичета тук, абсолютно заслужени  smile3501

Аз ей сега спретнах един бананов сладкиш, че нещо ми се хапва за закуска утре с чаша прясно мляко..ммм  Blush
Усещам, че май другия понеделник вече най-накрая ще има раздвижване на кантара, като че ли дрехите ми ги чувствам по-свободни...  Mr. Green А, дано пък ще видим Simple Smile

kydravoto - пробвала ли си със ленено семе за закуска за проблемите с WC-то? И аз съм била така и ми е помагало, пък и доста момичета тук също го ползват и са доволни Simple Smile

# 721
  • София
Дикенсън да ти кажа не съм пробвала точно с ленено семе, но пък с каво ли не друго ooooh!. Но ще пробвам и това. Аз по рождение съм си така, но преди да почна режима нещата се бяха пооправили. Ще се разровя из нета да видя как се приема лененото семе. Счукано ли, цяло ли? Мерси че ме подсети за него  bouquet

# 722
Ето го и моят отчет за днес:
З - 1/2 филийка ръжен хляб, масло, салам, кроасан, чаша какао с мляко, чаша кафе (поулях се)
О - 1/2 печен кренвирш, 1/2 корнишон, няколко резена домат, малко сиренце (не мога да поема повече, ще се пръсна просто)
В - смятам да хапна отново краставички и домати

# 723
  • UK
Дикенсън да ти кажа не съм пробвала точно с ленено семе, но пък с каво ли не друго ooooh!. Но ще пробвам и това. Аз по рождение съм си така, но преди да почна режима нещата се бяха пооправили. Ще се разровя из нета да видя как се приема лененото семе. Счукано ли, цяло ли? Мерси че ме подсети за него  bouquet

Ами аз лично имам цяло - така де, на зърна, не е счукано  Mr. Green , и си го прибавям към киселото мляко с овесени ядки сутрин - когато закусвам такова. Иначе някои момичета бяха казали, че трябвало да е счукано и/или накиснато от предната вечер, за да имало ефект, но други пък - в това число и аз, не го правим така и пак има ефект. Може и да се приема сутрин на гладно - накисваш 1 лъжичка ленено семе в малко вода и оставяш да постои 15-20мин и го изяждаш. При мен и така имаше ефект, но определено в комбинацията с овесени ядки и кисело мляко ефекта е далееееч по-добър  Wink  Mr. Green
И аз съм по принцип с не особено "редовен" стомах, но от както включих в менюто си такава закуска от време на време - вече 6 месеца, нямам проблеми  Peace

Последна редакция: вт, 28 юни 2011, 12:35 от Дикенсън

# 724
С това ленено семе явно съм нацелила верния път без да искам, защото го ям от началото на системата, като го слагам в кисело мляко, заедно с овесени ядки и овесени трици. Това ми е била най-предпочитаната закуска по време на цялото ми системстване.
Но съвет от мен - пийте вода, но по много. Според теглото ви. Поне за мен, няма начин да имам проблем с тоалетната, ако пия по 3 литра вода дневно. Спортът също в много голяма степен допринася.
И обратното - заседналият живот и малкото течности водят до проблеми.
Хм, какво мотивиращо да напиша, дойдох до момент, в който сама се харесах. Предишното лято нямах никакво самочувствие и се чувствах зле. Вече мога да си позволя всякаква дреха, бански половинки, клинчета, панталонки, потничета и да се чувствам добре. И не само се смалих на килограми, ами и на години визуално. Вече на 2 пъти ми се случи продавачки да се обръщат към мен с "момиченце" и "девойче". Много драго ми стана, честно. Mr. Green Момиченце на почти 40 години (е, догодина ставам, де, ама все пак). Та ето, това направи с мен системата - подмлади ме, разхубави ме, направи ме стройна и във форма, за която и по-млади жени могат да ми завиждат. Пожелавам го същото и на вас!  Hug

# 725
Хе-хе Жасмин много е сладко така  Grinning Преди няколко дни една девойка ме видя да си правя упражненията в двора на училището и ме попита дали не уча в НСА  Crazy те, вярно приемат всякакви... ама... все пак ми стана драго Mr. Green

Дикенсън м... и на мен от вчера (след отговора към ianie как да преодолее желанието за сладко...) ми се доядоха сладкиши и си направих днес. Сега като "помирисах" твоя бананов сладкиш май ще добавя и банани към моя за утре  ppp

kydravoto лененото семе няма смисъл да стриваш, защото е голямо удоволствието да го схрускаш между зъбите (девойките са ти казали - добави и трици, хуск и си готова, както казва Жасмин - най-важно е да пиеш много течности) Peace

днес:

з: половин тава импровизиран сладкиш с кокос, ръжено брашно, ръжени ядки, трици, ленено семе, яйце, прясно мляко и мед + чаша горещо мляко с какао
о: таратор + 2 шишчета (свинско и пилешко) /трябваше да изям и една салата, но.../
в: шопска салата + сух таратор

# 726
  • Пазарджик
Благодаря ти Жаси и ние се надяваме на подобни  резултати е поне аз де че имам доста за сваляне.А аз последната година почти не се оглеждам в огледало защото човека отсреща не ми харесва и ме подтиска така че съм твърдо решена да променя начина си на хранене а заедно с това и теглото си.Само се притеснявам че като забременeя пак ще си върна кг. но дотогава се надявам да съм с различен хранителен режим.
А относно лененото семе аз лично го приемам смляно защото ми казаха че ако е цяло не се преработва от организма и съответно не се извличат необходимите съставки, а направо се изхвърля.Но все пак в нета има много инфо така че

# 727
  • Варна
Едни гости, едно чудо е у нас тези дни! Не мога да системствам спокойно. Или ще прескоча ядене и после ще изям света, или ще седнем на масата по-късно. Изобщо не съм доволна от себе си...
Днес пак четох първа страница - трябва последователност и ще се случат нещата.

Жасмин, Лебед, много, много ви се възхищавам на успехите. Прекрасно е усещането да се чувстваш добре в собствената си кожа...

Вчера:
З: Овесени трици с кисело мляко и шепа череши
О: Пица
В: Замразен зеленчуков микс с тиквички на фурна

Днес:
З: Хляб, сирене и домат, овесени трици с кисело мляко
О: Пълнени патладжани с кайма и зеленчуци, таратор, сливи
В: Планирала съм зеле на фурна, може би кисело мляко или диня
След вечеря - танци.

# 728
Хе-хе Жасмин много е сладко така  Grinning Преди няколко дни една девойка ме видя да си правя упражненията в двора на училището и ме попита дали не уча в НСА  Crazy те, вярно приемат всякакви... ама... все пак ми стана драго Mr. Green

Ми с твоя ръст/тегло ти вече си във форма, в която доста девойки искат да бъдат. Grinning Hug
А и кой знае какви страхотии си правила в двора на училището.  Laughing

Аз съм изпитвала и двете крайности и знам разликата - и да ми дават много по-малко години (като бях на 28, ме питаха дали не съм дъщеря на една моя 35-годишна приятелка) и по-лошия вариант - на летището да ме попитат пълнолетни ли са ми децата, като едното "дете" беше сестра ми, която е на 27 в момента, тогава е била на 25, а аз - на 36, ама бях направо двойна като килограми.
Определено е по-добре да те сбъркат с по-млад.  Mr. Green

20 кила свалени са поне 10 години надолу и обратното - с килата се качват визуално и годините, убедила съм се и от свой опит, и от снимки на другите отслабващи.

# 729
  • София
Благодаря ви мацки за отговорите относно лененото семе   bouquet.

Жасмин, Лебед тези коментари по ваш адрес много повдигат самочувствието, нали. Това е целта - да влезем в желаните тела, да повишим самочувствието(в нормални граници де), да се чувстваме хармонично, да се харесваме. Това е най важното, тогава човек усеща че живее истински.... Сори отплеснах се, тук много ме вдъхновявате Wink

# 730
Жасмин, абсолютно си права за това, че теглото в повече състарява, виждам го и при себе си, както и на снимките от руския форум "Преди и сега"...
Аз винаги съм изглеждала по-млада, отколкото съм, допреди около 3 години, когато качих постепенно около 17-18 кила в следствие основно на психологически причини, а също и обездвиждане. Преди бях на 30-31, а ме питаха в кой курс съм студентка и дори ми искаха личната карта в дискотеките, и ето ме сега, няколко години по-късно съм на 34 и вече в магазина майките казват на децата си: "Нареди се ей тук зад леличката, маме"  Mr. Green  Не, че съм брутално дебела, за моите 1,70 см 70-те килограма стоят не чак толкова брутално, ама все пак едно е на този ръст да си 53 кила като манекенка, друго е лицето ти да изглежда голямо. Абе, не мога да се възприема и аз  Laughing
Това ми напомня, че сега съм още в началото на отслабването и няма да е хич лошо да си направя снимки за "преди и след", напоследък даже не давам да ме снимат, представете си колко се харесвам  Mr. Green
Ще се отслабва, няма накъде. Жасмин е много права, това е най-хубавият начин за подмладяване, давайте да се подмладяваме дружно  Hug

# 731
Даваме, даваме!  Heart Eyes Hug
И което е най-хубавото на системата, че подмладява и визуално, и здравословно и психически. Не знам как да го обясня, но поне за мен няма толкова лек и необременяващ режим, като нея. Все едно на шега слабееш, нито ставаш зъл и злобен, като на жестоко-рестриктивните режими, нито отпадаш духом и телом и водиш неистови битки със себе си и глада си, нито нищо. Ядеш си каквото искаш на закуска, нищо не теглиш, смяташ, мериш, има няколко правила, които запомняш и пей съсрце. А сваляме колкото колежките от другите теми, които се мъчат с глад и моно-менюта.
И здравословно - аз поне се чувствам по-здрава от миналата година. Не съм имала киселини, нито ме е болял стомахът като преди. Все едно си направих пълна профилактика на целия организъм.
А и ето - спираш системата, не качваш килата. Не е като при Дюкан примерно - колко много хора се оплакаха, че са качили двойно. А тук има вече няколко момичета, които не системстват и не пълнеят - поне за 4-5 се сещам (Мимето ми е най-ярък пример, ття не системства от половин година вече и си стои на 55 кила; а беше свалила поне 15, ако не и 20). Че и аз включително, защото последните 2 месеца съм тотален релакс - почти нищо не спазвам, ям забранени плодове, не спазвам комбинациите за вечеря, примерно, ям салата с месо, но гледам да приключа с яденето до 19 ч. И не съм мръднала и грам нагоре, което много ме обнадеждава, че този път резултатът ми ще е дълготраен.
Дано е така и при вас!  Hug

Последна редакция: вт, 28 юни 2011, 16:58 от Анонимен

# 732
 Здравейте момичета! Имам един въпрос,който ме мъчи отдавна: тъй като ставам по-късничко към 10:30-11-11:30 и закуската ми е късна, напълно забравям за обяда...веднъж се сетих за него, но като хапнах (супа и малко сирене) и после не можех да дишам два часа, супер тежко ми беше Sad . Понякога вместо обяд към 3-4 ям плод с кафе (с малко мляко) или вместо плода-домат. И после си ми е системна вечерята. Може ли така? Когато ставам по-рано разбира се включвам обяд, обаче иначе наистина ми идва много тежко, дори когато не ям много засищаща закуска...или според вас съвсем да намаля закуската... newsm78 Но, честно казано така без обяд сякаш си ми е най-добре  Embarassed
Ще се радвам да дадете мнението си  Hug

# 733
БАУ-БАУ!!!

За подмладяващият ефект да споделя и аз една прясна история - в началото на месеца ходих на мамолог/имах си притеснения, за щастие неосносвателни Peace). Лекарката още като ме погледна и разбра, че за преглед съм аз, а не майка ми и като вдигна един скандал:
-На 20-годишни момичета мамография не се прави, това е незаконно, могат да ме санкционират!

Докато обясня, че съм на 34 и всъщност идвам за обикновен преглед, защото еди какво си ..зор видях!! Много се беше напушила тая "моля другарка". Малко отпусна педала, като ми видя ЕГН-то на направлението, но ми поиска за всеки случай и лична карта!  bowuu  hahaha Joy
Та така ... още 10 кила като сваля сигурно ще ми искат ученическа карта в рейса!  rotfImbo rotfImao smile3532 smile3501 newsm44 newsm68

МНОГО ВИ ЗДРАВЕ НА ВСИЧКИ КРАСАВИЦИ - ПЪЛНОЛЕТНИ И НЕПЪЛНОЛЕТНИ!!!

P.S. Kriskaaa - моят съвет е да не се насилваш! Слушай тялото си и се наблюдавай - ако си доволна от резултата с такъв прием на храна - добре, ако зациклиш или започнвш да се чустваш зле - тогава въведи някакви промени!     bouquet

Жасссс -  Hug Hug Hug любимата ми тинейджърка!! Колко време ще си на море? Да свирнеш, като се прибереш за системна среща!!
Имам проблем с твоята рокля - сега ми е свободна на всички телесни 4асти, с изключение на ...ОЧИТЕ!!! Мнооого лошо!! И новият ми минимайзер не помага  hahaha Joy

ЦУНКИ ПО МУЦУНКИ!!  newsm51 smile3525

Последна редакция: вт, 28 юни 2011, 18:22 от divimo -66,8

# 734
Kriskaaa, ако искаш да спазваш системата, трябва да ядеш 3 пъти през равни интервали от време и равна като засищаемост храна - в 11, 14.30 и 18 ч.
Пробвай така 1 седмица, пробвай и по твоя си начин - да ядеш 2 пъти дневно, пак 1 седмица и сравни резултатите. С което сваляш по-бързо, това прави.

Диви, сега те прочетох!  Laughing Hug  bouquet
Само така - пожелавам ти още успехи в тази насока, не че и сегашните ти не са смайващи!  Hug

Последна редакция: вт, 28 юни 2011, 18:15 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт