Индукционни котлони - убедете ме, че са ми нужни!

  • 140 216
  • 772
  •   1
Отговори
# 135
  • Мнения: 2 220
Някой може ли да ми обясни дали трябва да се съобразява размерът на съда с размера на котлона? Например, ако тиганът ми е с диаметър 25 см., а котлонът с 20 ще има ли проблем при готвенето?

# 136
  • София
  • Мнения: 1 234
Не, няма проблем. Моите котлони са с диаметър 17 см, а тиганите и тенджерите ми - 24 см. Имам един по-голям тиган с диаметър 26 см, при него напр. като пържа картофи тези в средата стават по-бързо, а по края остават по-бледи.

# 137
  • Мнения: 2 220
Благодаря, 4μΕ  Hug
А при правенето на палачинки това не се ли отразява?

# 138
  • София
  • Мнения: 1 234
Честно казано не съм пробвала, аз предпочитам да ги правя за по-бързо и удобно по 2 бр. на такава скара . Преди време имаше дискусия за палачинките, че при някои индукционни котлони не трябва да се повдига тиганът, защото се самоизключвали след няколко секунди и трябва пак да се включват. При моите го няма този проблем, махала съм тенджерата, за да доналея вода и после си работят. 

# 139
  • Бургас
  • Мнения: 551
Здравейте.От известно време си търся джезве  подходящо за индукция ,но уви.Някой ползва ли?Доколкото разбрах не трябва да е много малко ,а на мен ми трябва по-възможност такова. Предлагат ми ксерола ,но не ме устройва.

# 140
  • Мнения: 33
Днес си купихме индукционни котлони. С удоволствие едва сега, след като  покупката е факт установявам от отзивите във форума, че не сме сгрешили. От 10 години използваме керамични и съм доволна(като изключим почистването).  Нямам търпение да изпробвам възможностите.  Grinning
И да споделя-страшно некомпетентни продавачи. Представете си, че трябваше сама от брошурки в магазина да се запозная с особеностите на този тип котлони.  Рискувах, ноооо  newsm10

# 141
  • Мнения: 11 743
Гледам, че в последния си пост тук съм писала, че правя палачинки на обикновен котлон. Да, но след това си скапах тигана за палачинки и после купих пак тиган за палачинки, но вече за индукция. Правя си ги и си пея. Нкакъв проблем не са палачинките на индукционен котлон. И не съм купувала тиган за 100лв, купих си от Кауфланд за 20лв. Няма грешка вече една година.

# 142
  • София
  • Мнения: 1 234
Аз реших да пробвам и нямах никакви проблеми, дори ги правих в обикновен тиган, а не такъв за палачинки  Simple Smile

# 143
  • София
  • Мнения: 3 933
Може ли да споделите какви марки не трябва да се купуват? Консултант в магазина ми каза да избирам по-скъпи марки на Bosch, AEG, Siemens. А аз си харесах четворка Gorenje за 599 лв.

# 144
  • Мнения: 11 743
Нашите са Електролукс и вече 2 години няма проблеми. Чувала съм, че евтината марка на Метро - Аляска, не са много качествени, макар че и тях си ползват хората, но имали слабости. Друго не знам.

# 145
  • София
  • Мнения: 3 933
Аз задължително ги искам за вграждане.  Само се двоумя дали няма да сгреша ако взема по-евтини. Електолукс четворка са от скъпите и със сигурност са добри.

# 146
  • Балчи-Варна
  • Мнения: 419
А Беко как са?Аз съм се спряла на тази марка и за индукционен плот и за вградена фурна и за голям хладилник.

# 147
  • Мнения: 1 376
Момичета, позволявам си да разбудя темата.

От скоро имам такъв котлон обаче още не съм му хванала цаката.
Каква е разликата между настройката за Температура ( 80,100, 120... градуси) и тази за Топлина ( 300, 600, 900 W) ?
Най- обикновените ястия като яхния, супа на каква температура трябва да ги слагам, за да не загарят, малко силничък ми се стори като го пуснах няколко пъти.  newsm78

Благодаря ви предварително!

# 148
  • Мнения: 1 594
Едното е мощността , а другото е температура. Няма конкретни указания, но ти сама ще си откриеш на какави стойности от едното и от другото ти се приготвят ястията съобразно твоя вкус. Правилото е избираш едно от двете и го пускаш на най-високата степен до завиране на манджата и веднага след това намаляваш. Ако си в температурния диапазон - за къкрене ти трябвата около 60 градуса. Ако си на ватовия диапазон - 400-600 вата. И разбира се разбъркваш след звирането веднага и намаляваш. Сетваш си таймера колко врме искаш да се готви и се впускаш в други домашни подвизи без да се притесняваш че нещо ще изгори или прекипи. Да ти е сладко.

# 149
  • Мнения: 1 376
Горе- долу разбрах, благодаря много   bouquet
Вчера пуснах и двете функции и не видях разлика, така като гледах манджата отгоре  Laughing
Сега за Великден ще ми е интересно да пробвам да варя яйцата там, но нали се слагам в студена вода, а аз май ръчно ще трябва да променя температурата..

Общи условия

Активация на акаунт