Индукционни котлони - убедете ме, че са ми нужни!

• 140 204
  • 772
  •   1
Отговори
# 120
Какво му е на изказването ми не разбрах?  newsm78 Попитах дали се предлага такъв вид застраховка с идеята да я препоръчам горещо в добавка за тези, които искат сами да си монтират.

Тихерула, ако няма щепсел към котлоните, то определено оторизирано лице трябва да ги монтира. Нашите си бяха с кабел и щепсел в края. От този вид: http://i630.photobucket.com/albums/uu24/kliodd/mobil07-10210.jpg?t=1278878748  Съответно имахме вече такъв контакт на стената от стария котлон и не беше голяма драма монтирането на новия.  Wink

# 121
  • София
Предлага се вече и тук такава застраховка, ние искахме да си направим, но се оказа, че важи само за свободностоящите уреди от определени марки, на тези за вграждане не Rolling Eyes Взехме двойка на Finlux от магазини Зора.
Vayana, мерси за инфото, точно съдове търся в момента. Имам само една тенджера, колкото да не е без хич.

# 122
Teresa, може би ми се е сторило странно, не е с цел заяждане. Peace ПРосто и в България лека полека се предлагат все повече услуги, възможно е да има.

# 123
Емчето, хубаво е, че се предлага. Но е кофти, че само за определени модели. Явно се използва да направи тези уреди по-продаваеми.  newsm78

Ваяна, много интересни са тези индукциони, които си показала. Не бях ги виждала досега, но определено са интересни.  Peace

Лурдес, учудих се, че въпросът ми породи такава реакция, но в крайна сметка не знам какво се предлага и не се предлага в България днес. Нямам лоши чувства. bouquet

# 124
  • София
Радвам се, че сте забелязали предложението ми  Simple Smile Пак да кажа - не рекламирам, а просто давам нова идея - очевидно е, че съдовете не са познати у нас все още. Аз за себе си съм невероятно доволна, че ги открих и купих. Не са на цени 60-80 лв. за комплект, каквито има на пазара, но ако обичате да готвите, с тях ще  изпитате още по-голямо удоволствие   chef

# 125
Моля за съвет.

Купих кафеварка за индукционен катлон.  Но... първите два пъти стана кафето, но след това котлонът не я разпознава. Не става и не става. Идеи?

# 126
  • Пловдив
Предполагам, че диаметърът е по-малък от препоръчителния. Прочети инструкциите на котлона. Аз имам едно малко тиганче с което ми се получава същото от време на време.

# 127
Внимателно погледнете и почистете дъното. Ако има нагар, който прави изолация на контактната площ, няма да разпознае уреда. Също и самият котлон може да е замърсен.

# 128
Благодаря много за бързия отговор. Пробвах със съд с абсолютно същия диаметър, той работи без проблем. А котлонът е чист и кафеварката също. Според вас дали е възможно съвсем леко да мина  с шкурка по дъното, за да стане по-добър контакт?

Не мога да разбера как два пъти хвана, а после не?

Успях да го излъжа като сложих едновременно, един до друг, малко съдче, което се разпознава, и кафеварката заедно. Така стана. Вие какво мислите?

Много ви благодаря  bouquet, не мога я върна и много ме е яд. Дано да измислим нещо

# 129
  • Sofia
Повдигам темата от пепелта, тъй като има съдове, които се рекламират като подходящи за индукционни котлони, но нито работят с всички модели, нито са направени кадърно!

Например от Метро бях закупил тиган, оребрен за скара, но изключително рядко индукционният котолон го засичаше. Проблемът се оказа в това, че набитата стоманена решетка отдолу не покрива целият тиган, а вместо това в средата зее голяма дупка. Т.е. решетката отдолу изглежда като поничка - в средата няма стоманен слой, който да е магнитопроводим и индукционния котлон си "мисли", че няма подходящ съд и отказва да работи.

Ако поставиш съдът на точно определена позиция на котлона - има шанс и да тръгне, но си е голяма играчка. За това си купувайте съдове които изцяло са покрити с въпросният слой стомана или избирайте съдове изцяло изработени от стомана. И без това, колкто е по-дебел слоя стомана, толкова по-бързо се загравя самият съд.

Също така има различни класове индукционни котлони - тези от най-ниският клас (като тези евтините котлони в Метро) са голяма досада. Например ако вдигнеш съдът от котлона за 5-10 секунди и се изключва. Например ако свалите тигана от котлона за да махнете токущо изпържените кюфтета ще се наложи да включвате котлона отново и да го настройвате от нула - сила и температура, което е досадно.

Друг недостатък е например това, че заграва импулсно - ако трябва да поддържа дори най-високата температура - котлона се включва и изключва непрекъсното и дори едни пържени филийки не можеш да направиш Simple Smile За това, този котлон от Метро излетя. Вместо това си взех bergHOFF - от тези на промоцията в Била Simple Smile Там този недостатък е отстранен и се държи много по-адекватно.

# 130
  • София
  Моят котлон е Тека и нямам подобни проблеми, ако махна съдът в даден момент ще се изключи, но е мнооого по-късно. Единствено не е монтиран много добре спрямо фурната и охлаждането е кофти което е минус, както и понякога сензорните бутони ме дразнят и не сработват. Със съдовете нямам проблеми, тоест или работят или не  Joy
  Но в сравнение с керамичните котлони съм много доволна от индукционните, чистенето е ужасно лесно, бързо загряват и не се притеснявам, че някое от децата ще се изгори.

# 131
  • свищов
здравейте!аз имам стъклокерамичен плот.скоро си купих тиган с керамично покритие,а дъното отвън е метално,за 20 лв.реших да изпържа картофи в него и какво се случи...котлоните пощуряха,сами се заключват,изключват...трябваше през 5 минути да ги  включвам отново и отново.при другите съдове не се случва това.дали е възможно да е от самия тиган,да действа по този начин на котлоните?

Последна редакция: пт, 30 авг 2013, 08:07 от sisolina6

# 132
  • свищов
иначе много ми хареса тигана,не загаря,чисти се лесно и бързо,супер е!

Последна редакция: пт, 30 авг 2013, 08:06 от sisolina6

# 133
Здравейте, може ли малко помощ при избора на индукционни котлони, двойка, вградени.
Бяхме се спрели на тези : http://www.tehnomix.bg/whirlpool-acm-712-ix  , но от няколко дни се колебаем за тези:  http://www.teka.pt/products/view/16105.   
Причината - Whirpool-а са най-евтините такива на пазара в момента и това леко ме притеснява, някой има ли, ползва ли ги, някакви отзиви за тях? Тека естествено са по-добри, но 200лв не са ми малка разлика, но ако има защо ще ги дам.
Ще се радвам ако някой помогне, че до дни трябва да решим.
Благодаря!  bouquet

# 134
Здравей може би съм закъсняла с публикацията си но вече година и половина съм горд собственик на индукционен котлон 3-ка като единият от плочите е доста голям с 3 отделения в 1,което при керамичните го няма освен това имам бутон за бързо завиране,купен е от технохит Варна/магазин с транспортни дефекти/,марката е sholtes.Купих го за 400.00 лева,лесно се почиства и" всичко става на секундата".Аз съм много доволна.

Общи условия

Активация на акаунт