Индукционни котлони - убедете ме, че са ми нужни!

• 141 952
  • 772
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Нелка, Бош имат тройка индукция и също е с 5 години гаранция.
Те са ми фаворит като марка, но в Технополис нямаше като ходихме. Само 4ка с едни супер малки зони, изобщо не ми се видя практично.

# 421
  • In transit
Нелка, Бош имат тройка индукция и също е с 5 години гаранция.
Те са ми фаворит като марка, но в Технополис нямаше като ходихме. Само 4ка с едни супер малки зони, изобщо не ми се видя практично.
Има ги в Техмарт и Вето. Моите ги взех от техмарт. Може и онлайн да ги поръчаш.

# 422
За мен 3- ка е най- удобен. За марка не мога да кажа, моят е Уирлпул, просто беше на промоция. За сега слуша 😚. Не бих си взела Горене, лош опит с керамичен такъв

# 423
  • софия
И ние сме с Бош, много съм доволна.

# 424
Само да вметна, че за някого 4ката може да е по-удобна. Аз си ползвам 4-те почти ежедневно. 28 см става на големия котлон, два са за стандартни тенджери и един за малка. Мисълта ми е, че човек трябва да си прецени какво точно му трябва, подходящ плот ще се намери. Самоизключването и таймерът са много полезни опции независимо, че не оставяш котлона без надзор. Важен момент е и че съдовете трябва да съвпадат с плота, за да е най-ефективно.

# 425
На мен ми е удобна тройката, когато готвя няколко неща наведнъж, просто разположението по- ми  пасва, но това наистина всеки си го преценява според наличните тенджери. За мен самоизключването също е голямо удобство, ползвам си го.

# 426
При индукцията не е нужно съдовете да съвпадат съвсем точно с плота. Естествено на плота 28см. няма да сложиш джезве при това че имаш и по малък котлон.

# 427
Страшно доволна съм от индукционните котлони. Само до преди няколко месеца бях с керамичен, нищо общо. Котлоните нагряват мигновено, водата завира буквално до минута. Разходът на ел.енергия е сериозно занижен.Почистването е лесно.При керамичните се получаваше нагар и някакви петна, които не можех да изчистя до блясък, а тук благодарение на ниската температура на самия плот след изключване, такива не се получават. Ползвам 2-ка котлон, марката е Горение. За сега съм доволна, нататък ще видим. Но като цяло при нужда от подмяна на котлони препоръчвам индукционните пред керамичните!

# 428
При индукцията не е нужно съдовете да съвпадат съвсем точно с плота. Естествено на плота 28см. няма да сложиш джезве при това че имаш и по малък котлон.
По-ефективно е, ако съвпадат.

# 429
Здравейте. Първо бяхме с двойка котлони стъклокерамични на електролукс. Отесняха ми и го сменихме с четворка- два индукционни предни и и два задни стъклокерамични. Отново не съм доволна, защото ми е трудно да ги ползвам едновременно. Мощността намалява като пусна друг и понякога трябва почти да спра единия за да ползвам друг. Отново електролукс. Всички ли индукционни ли са така? Обмислям тройка изцяло индукция, но ако пак не мога да ги ползвам котлоните на макс ще си остана със същия.

# 430
Моята тройка индукция на Wirlpool мога и трите колела да ги пусна на максимум. Имайте предвид че тогава тегли около 7 киловата и вече зависи каква ви е електрическата инсталация. Да не стане авария.

# 431
В инструкциите на моя плот пише, че си има някакви настройки според това колко е мощно захранването. По дифолт било толкова и толкова киловата, но можело да се намали на две стъпки за да се нагоди към по-слаби мрежи и тогава се получава точно такова ограничаване на мощността. Аз не се занимавах, защото на макс ми беше ОК, но погледнете или попитайте и може би ще си решите проблемите.

# 432
Сърдечно ви благодаря! Котлона е настроен до 3700 вата и май толкова си може. Май ще го сменям, вече знам какво да гледам. Simple Smile

# 433
Рядко, то съм ползвала и трите котлона, уирлпул също, няма проблем, работи си

# 434
Рядко, то съм ползвала и трите котлона, уирлпул също, няма проблем, работи си
Ние май имаме еднакъв модел. Така ми е останало в главата. Уърпул 800/NE

Общи условия

Активация на акаунт